Vinduesvisker

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Vinduesvisker
Lektion nr. 16 af 33 09:14 0
Hent den medfølgende PDF her!(Adgang til kursus påkrævet)

Formålet med øvelsen

Ét af målene med denne øvelse er, at hunden tager kontakt til dig, når den ser nogle af de forstyrrelser, som I igennem træningen har arbejdet med. Hvis du fx. gentagne gange har lavet nedenstående træning med cyklister, vil hunden tage kontakt til dig, når den ser en cyklist. Det styrer hundens forventninger hen i retning af dig – i stedet for hen mod forstyrrelsen. Derudover kan træningen reducere en eventuel angst. Hvis vi igen tager eksemplet med cyklister, kan en intens træning betyde, at hunden vil være mindre usikker over for disse – de medfører jo noget godt – nemlig belønning.

Indlæring

Det er en forudsætning for øvelsen, at hunden kan tage øjenkontakt i en del sekunder i forskellige miljøer, at hunden er god til at sætte sig (’frivillig sit’) og at klikkeren er godt indlært – så disse ting bør trænes separat først. Det er også vigtigt, at du som træner er god til at vurdere hvilken afstand, din hund skal have til forstyrrelsen, for at I kan få succes i øvelsen.

Du skal stå med siden eller…

Læs hele teksten til denne video i den medfølgende PDF…

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål