Ro på, når en person nærmer sig

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Ro på, når en person nærmer sig
Lektion nr. 18 af 33 04:27 0
Hent den medfølgende PDF her!(Adgang til kursus påkrævet)

Denne øvelse fungerer bedst, hvis både, øjenkontakt, frivillig sit, sprællemand og vinduesvisker fungerer rimeligt godt.

Denne har til formål, at din hund bliver hos dig (gerne i en frivillig sit), selvom der er kommer en person hen til jer.

Hunden lærer, at den mister adgang til det, den gerne vil have, nemlig kontakt til personen, hvis den trækker frem mod personen. Den får ergo ikke noget ud af det. Øvelsen kan i starten trænes med en kendt person, men du skal i gang med at træne med fremmede hjælpere, så hunden kan lære, at den skal forholde sig i ro, når en person nærmer sig – og når I fx. møder andre mennesker på gåturen.

Start træningen med hunden i line udendørs, så hjælperen kan nærme sig fra en afstand på 6-10 meter, afhængig af, om det er en rolig eller mere ivrig hund.

Hvis hunden bliver meget ivrig og trækker hen imod personen, vender denne sig om og går væk fra hunden. Men du skal altså forsøge at planlægge træningen sådan, at det ikke sker. Afpas afstanden og sæt hunden op til succes.

  1. Beløn hunden for ’frivillig sit’. Hunden må gerne se på personen. Du må meget gerne bruge Vinduesviskeren her.
  2. Hjælperen tager et skridt hen mod dig og hunden – og står derefter stille igen. Klik og beløn hunden for at forholde sig i ro. Og primært for kontakten til dig.
  3. Strategien gentages trin for trin. Lad hunden…

Læs hele teksten til denne video i den medfølgende PDF…

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål