Intro | Gå pænt i snor

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Intro | Gå pænt i snor
Lektion nr. 7 af 33 03:57 0

At kunne gå en dejlig og afslappet tur med sin hund er nok noget af det, der står øverst på de fleste hundeejeres ønskeliste.

Men hvad betyder det at gå pænt i snor? Grundfærdigheden ‘Gå pænt i snor’ betyder for mig ‘bare’, at linen er løs, når jeg går tur med min hund. Hunden har fx brug for at gå og læse de pee-mails, som andre har efterladt. Og den skal have tilstrækkelig line (og tid) til at kunne dække dette behov.

’Gå pænt i snor’ er IKKE en lydighedsøvelse. Jeg har set mange hunde, der enten går på plads med fuld kontakt ELLER er ude i stram snor. Mange hunde er gode til yoyo-effekten; de trækker ud, ejer stopper op, hunden kommer tilbage og får en belønning, og så trækker hunden ud igen.

Min erfaring er, at mange ikke gør nok ud af denne vigtige grundfærdighed. Pludselig er hvalpen en unghund med mere krudt, og så er det nemmere at få dårlige vaner med at trække. Gå pænt i snor er en vigtig grundfærdighed, som du skal træne på lige fod med andre mere lydighedsbaserede øvelser.

Når det er sagt, så er det selvfølgelig forskelligt, hvor meget du skal gøre ud af at lære din hund denne grundfærdighed. Men uanset hvad, så vil jeg anbefale dig at kende til redskaberne, så du kan gribe til dem, hvis det bliver svært.

Nogle af de ting, som jeg anbefaler dig for at kunne få en dejlig afslappet tur med din hund er at du:

  1. Altid medbringer godbidder, som DIN hund synes er attraktive nok på en gåtur.
  2. Har det ’rigtige’ udstyr på din hund. Her anbefaler jeg en god sele og en fast line på minimum 1,5-2 meter, der er lang nok til at give din hund mere frihed.
  3. Det er en god idé, at du kigger på din linehåndtering. Lad fx din hund snuse færdig og lær den at reagere på dine signaler i stedet for bare at trække den videre.
  4. Hvad du gør, INDEN du kommer ud ad døren, kan også have afgørende indflydelse på HVORDAN du kommer ud af døren. Kommer du ud ad døren, hvor det kun er linen, der holder dig og din hund sammen, kan det godt blive et lidt svært udgangspunkt. Så træn fx ’Ro på ved døren’ inden I går ud i verdenen.
  5. Kig på de øvelser og redskaber, som der ellers ligger under denne grundfærdighed. De vil virkelig kunne hjælpe dig. Fx vil jeg rigtig gerne lære dig, at du først skal lade din hund få adgang til miljøet, når din hund giver dig øjenkontakt.
Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Skriv en kommentar eller stil et spørgsmål - ordet er dit!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *