Snudetarget / ’næse touch’

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Snudetarget / ’næse touch’
Lektion nr. 14 af 33 09:35 1
Hent den medfølgende PDF her!(Adgang til kursus påkrævet)

At træne snudetarget – at din hund skal dutte/lave et ’touch’ med næsen på din hånd – kan være en god hjælp i indkaldet, især hvis din hund ikke kommer helt hen til dig, måske fordi den tidligere er forsøgt ’fanget’ efter et indkald. Målet med øvelsen er at hunden kommer helt hen til dig, uden at den oplever det som et egentligt indkald. Så du har her muligheden for at tilføje indkaldsøvelsen noget positivt.

Du skal bruge nogle lækre godbidder, en klikker og dine egne hænder. Hav evt. godbidderne i en skål i starten, så de er lette at komme til.

Start med hunden foran dig. Du skal ikke bede den om en særlig position. I starten er det lige meget om den står eller sidder, da den kun skal dreje hovedet, men når vi skal til at få den til at bevæge sig efter target, er det bedre at den står, da den så har lettere ved at flytte sig, end hvis den sidder.

Håndtegn / signal

Beslut for dig selv, hvilket håndtegn (signal) du vil bruge til denne øvelse. Det kan typisk være en flad eller en knyttet hånd. Det er vigtigt, at din hund kan skelne mellem dine signaler. Nogle gange kan din hund evt. forbinde den flade hånd med, at den skal give pote. Forvirringen kan dog tit afhjælpes ved at holde hånden anderledes. Men du kan altså også sagtens vælge den knyttede hånd til denne øvelse, som i nedenstående trinvise indlæring.

Sådan gør du

Trin 1

Hold en knyttet hånd på højkant hen foran…

Læs hele teksten til denne video i den medfølgende PDF…

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål

Et svar

 1. caroline F. siger:

  Hej Gitte,
  Tak for dine videoer. Vi har en 10 uger gammel schæfer hvalp som bider rigtig meget. Ikke kun i leg, han “angriber” os ofte og rusker og knurrer.
  Vi har prøvet at fjerne hans fokus med legetøj eller gåture men intet hjælper.
  Har du nogle gode råd?
  venlig hilsen
  Caroline