3 i én øvelsen

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » 3 i én øvelsen
Lektion nr. 23 af 33 09:06 0
Hent den medfølgende PDF her!(Adgang til kursus påkrævet)

Denne øvelse kan hjælpe dig med hele 3 ting, hvis du får trænet den godt:

  1. Forebyg ressourceforsvar.
  2. Lær hunden at slippe, når du beder den om det.
  3. Og så kan den gøre det lettere for dig at få hunden til at aflevere noget til dig, som den eventuelt har stjålet.

De fleste hvalpe og hunde elsker at lege med legetøj og dig. Men det kan nogle gange være svært at få hunden til at aflevere legetøjet, når du har kastet det.

OBS! Vær opmærksom på, at for meget leg kan gøre hunden mere stresset og vild. Arbejd gerne efterhånden på, at der kommer mere ro over hunden, så den fx skal sætte sig, før du kaster legetøjet.

En af fordelene ved denne øvelse er, at den bliver leget ind. Og når den bliver leget ind OG når hunden kommer hen til dig med legetøjet, så vogter den ikke. Lad også gerne andre i familien lave øvelsen med hunden, når du selv har fået styr på den.

En forudsætning for, at du får succes med denne øvelse, er som sagt, at hunden ved, at klik betyder godbid. Det er også en fordel, hvis din hund kender til ’frivillig sit’.

Lav legen med et stykke legetøj, som har lavere værdi end de godbidder, som du præsenterer efter klik. Det kan være en god idé at…

Læs hele teksten til denne video i den medfølgende PDF…

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål