Dette kursus er for dig, som gerne vil lære at hækle. Det tager udgangspunkt i, at du aldrig har hæklet før, og gennemgår alt hvad du skal bruge for at mestre håndværket og hækle dine egne projekter.
Livstidsadgang Info Se videoerne så mange gange du vil. Se dem igen om en måned eller om et år, du har adgang for altid - også når vi opdaterer eller udvider kurset!
Hækling er et meget alsidigt håndværk, som er nemt at lære, hvis man bliver givet de rigtige redskaber. Det er dem jeg mener at have samlet til dig her. Hækling kan bruges til alt fra tøj og blonder til tæpper, møbler, figurer og meget mere. Det er et gammelt håndværk, så der er rigtig mange skønne mønstre at gå i gang med – både moderne, nutidige mønstre på søde bamser og stilrene trøjer, men også ældre mønstre på klassiske tæpper, sjaler og mellemværker.
I starten er udfordringen altid at finde ud af, at få hænderne til at samarbejde. Mange går i gang med hækling og stopper igen fordi de synes det er for svært. Det er synd, for det bunder som oftest i, at de har fået for dårlig eller for lidt instruktion.
I dette kursus viser jeg alle de tricks jeg kan. Jeg gennemgår hvordan man griber om garnet og om nålen og hvordan man får garnet til at glide imens man arbejder. Jeg prøver at gå ned i mindste detalje med, hvordan man gør med nålen, for at komme igennem maskerne uden de bliver for stramme eller for løse. Hvis du har forsøgt før, men har givet op, så kom op på hesten igen! Lad mig vise dig, hvad der gik galt og forhåbentligt hjælpe dig videre.
Til kurset medfølger en e-bog, som kan bruges som opslagsværk. Heri er masker og teknikker, opslag til forkortelser og symboler til diagrammer, samt de mønstre jeg viser i videolektionerne. Klik på billedet af e-bogens forside for at læse et uddrag.
Kurset er nemlig bygget op således, at du får en række instruktioner og informationer via video, hvorefter det er meningen at du selv skal prøve dig frem med nål og garn. Først gennemgår jeg alle maskerne og de teknikker der skal til for at sætte dem sammen. Bagefter gennemgår jeg hvordan man læser et mønster og et diagram. Til sidst er der et par mønstre, som jeg viser hvordan man hækler.
Efter du har taget kurset kan du hækle langt de fleste mønstre, og skulle du alligevel støde ind i noget der er svært, så er der teknikker i kurset, som kan hjælpe dig videre.
I denne video gennemgår vi lektionsplanen og snakker om, hvad for noget garn, hvilken hæklenål og hvilket tilbehør du skal bruge for at gennemføre kurset.
Hvordan starter man et projekt i hækling? I denne lektion skal vi se på, hvordan man kan begynde med en luftmaskekæde og hækle fastmasker i den. Vi skal også kort se på hvad vendemasker er og på hvordan man tæller sine rækker af fastmasker.
Det næste skridt mod at blive ekspert i fastmasker er, at lære at tage ud og at tage ind. I denne video gennemgår vi langsomt begge dele, samt kigger på notationen af dette i mønstre
Hvad er en stangmaske(stgm), hvorfor hedder det sådan og hvad præcis er ”stangen” ? I denne video gennemgår vi hvordan man hækler dem og alt det andet.
I denne video ser vi på hvordan man starter på at hækle rundt og kigger på de to forskellige måder at ende en omgang på. I denne forbindelse ser vi på, hvordan man på en pæn måde kan skifte farve.
Efter at have kigget på hvordan man starter med at hækle rundt og hvordan sekvensen ser ud, kommer her en video om det samme, men med mærketråde til hjælp.
I denne video går vi i gang med at sy ender ind og lave den sidste finish på arbejdet. Det er lidt kedeligt, men det gør en afgørende forskel på det færdige arbejde.
I denne video gennemgår jeg tre metoder til at afkode et hæklemønster. Det gør jeg ved at vise konkrete eksempler. De tre metoder er også beskrevet i e-bogen og går i korte træk ud på, at læse, forstå og hækle.
Vi har lige kigget på hvordan man hækler en bedstemorfirkant fra et nedskrevet mønster, nu gør vi stort set det samme med diagrammet til den samme firkant.
I bogen er der et mønster på en klud i vaffelmønster. I denne video viser jeg hvordan man hækler den og snakker lidt om hvordan man håndterer et diagram af denne type.
Dette mønster øver dig i at tage ud og ind i stangmasker. Yderligere er der en forklaring af hvordan man ganger et mønster op.
Ofte stillede spørgsmål
Hvordan får jeg adgang til kurset?
Efter du har købt adgang til kurset, kan du logge ind her, og efterfølgende se alle videolektionerne i kurset samt hente de evt. medfølgende materialer. Når du køber adgang bestemmer du selv din adgangskode. Dit brugernavn er den e-mail du køber adgang med.
Du kan her se en video, der beskriver, hvordan du køber adgang og kommet i gang med et kursus på WeTeach.dk.
Køber jeg et abonnement?
Nej, det gør du ikke. Adgang til vores kurser er en engangsbetaling.
Hvad betyder "livstidsadgang"?
Livstidsadgang betyder, at din adgang til kurset ikke er tidsmæssigt begrænset. Du kan altså se videoerne nu og igen på et senere tidspunkt, hvis du har brug for det.
Køber jeg adgang til ét kursus ad gangen?
Ja, du køber adgang til vores kurser enkeltvis. Vil du købe adgang til flere kurser ad gangen, kan du selvfølgelig også gøre dette.
Kan jeg stille spørgsmål til undervisningen?
Ja, det kan du. Under hver videolektion kan du stille spørgsmål og evt. uploade billeder af dit arbejde, så underviseren kan give dig feedback. Vores undervisere svarer typisk indenfor 48 timer.
Kan vores kurser købes som gavekort?
Ja, du kan købe vores kurser som gavekort, og give det til en du holder af. Når du køber et kursus som gavekort, vil du efter du har gennemført købet, modtage en ordrebekræftelse samt selve gavekort, lige til at printe ud og pakke ind. På gavekortet vil det være tydeligt beskrevet, hvordan modtageren indløser det og kommer i gang med kurset.
Er dette kursus lige så godt som et traditionelt fysisk kursus?
Du vil med dette kursus komme omkring de samme emner, som du ville på et lignende fysisk kursus. Fordelen ved at tage vores kursus er selvfølgelig, at det koster en del mindre end et fysisk kursus, men også at du kan se videoerne flere gange, og præcis når det passer dig.
Hvordan får jeg adgang til kursets evt. medfølgende materialer?
På de kurser, hvor der medfølger et hæfte, en opskrift, en guide eller noget helt tredje, vil du kunne hente disse materialer direkte fra din brugerprofil her på WeTeach.dk.
Yderligere spørgsmål?
Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål til vores kurser!
Først, det ser super godt ud glæder mig til at komme i gang. Men lige et spørgsmål, er der ikke et sted hvor jeg kan se lektionerne og vælge at se nærmere på 1 lektion uden at skulle klikke måske 15 gange for at komme til evt lektion l5 ( bare et eksempel med lektion 15)
Leanne Flowing
God undervisning
Tak for nogle gode undervisningsvideoer - de har virkelig hjulpet mig med at komme godt i gang med at hækle :-)
Mille Hansen
Tak for et godt kursus
Tak for et rigtig godt kursus. Jeg føler, at jeg fik rigtig meget for pengene, og kan nu selv hækle efter opskrifter. Kan anbefales!
Sanne Mikkelsen
Super begynderkursus!
Jeg har altid haft lyst til at lære at hækle, og derfor valgte jeg at købe adgang til dette kursus. Og lære at hækl - det har jeg! Så nu skal den stå på hækling af julepynt til december..