privatlivspolitik

Lær at sy | Sykursus for begyndere

Med Signe Eriksen
Onlinekursus | Kom i gang idag!
399 DKK
[5]
Dette sykursus for begyndere guider dig igennem dine første syprojekter. Du lærer at vælge stof, arbejde med symønstre og at sy en nederdel samt en bluse fra bunden. Kurset er fuld af tricks, der gør det nemt at sy godt.
- Signe Eriksen, underviser
Inkluderet: Køb som gavekort
Livstidsadgang Info
28 danske videolektioner
6 timers undervisning
37 siders e-bog inkl. 1 mønster og 5 hjælpeark
Stil spørgsmål og få feedback
Underviser Signe Eriksen
Signe Eriksen
Professionel underviser og blogger
Dameskrædder og mønsterkonstruktør
Indehaver af skaberlyst.dk
Mød din underviser Signe her!

Begynderkursus i syning er for dig, der ikke har prøvet at sy før, men har lyst til at lære det. Du behøver ikke at ane noget som helst om en symaskine, inden du starter på kurset – bare du har lysten, så skal jeg nok lære dig det, du skal vide og kunne, for at sy tøj.

I kurset lærer du de mest grundlæggende sømme og syteknikker. Det er syteknikker, som kan rigtig meget, hvis du lærer at bruge dem korrekt. Og det lærer du naturligvis i dette online kursus.

Du bliver i løbet af kurset guidet igennem 2 syprojekter, en nederdel og en bluse. Det gør du, fordi syning er et håndværk. Og sådan et lærer du bedst, hvis du har hænderne i det. Derfor skal du primært selv i gang med symønstre, stof og symaskine.

Jeg guider dig igennem hele processen med tegning af mønster, klipning af stof og syning af din nederdel og din bluse. Kurset er bygget op omkring moduler, der tager dig igennem de forskellige dele af syningen trin for trin. Vi starter helt fra bunden med at finde det sygrej, du får brug for. Og når du er færdig, står du med et sæt tøj – en nederdel syet efter dine egne mål og en bluse, der er tilrettet så den passer til dig.

Udover video modulerne får du en ebog og flere printvenlige arbejdsark, der gør arbejdet med modulerne nemmere og sikrer dig gode resultater. Du får også et printvenligt PDF symønster i 8 størrelser, der dækker almindelige tøjstørrelser fra str. 34-54.

lær at sy e-bog

Medfølgende e-bog

Til dette kursus medfølger Stines egen e-bog, som du kan bruge som opslagsværk og støtte under kurset. Klik på billedet for at se et uddrag af e-bogen og dens indhold.

Hvad skal du bruge til dette kursus?

Du skal bruge en symaskine og forskelligt sygrej for at gennemføre kurset. Du bliver guidet igennem de vigtigste syredskaber i lektion 2. Du behøver dog ikke styrte ud og bruge en mindre formue på dyre symaskiner. Har du ikke allerede en symaskine, kan du måske låne en eller finde en brugt.

Din første symaskine skal kunne sy ligeud, bakke og sy zigzag. Har den en overlock funktion er det super, men det er ikke nødvendigt. Få evt. en symaskine reparatør til at tjekke maskinen igennem, hvis du køber brugt, så du er sikker på den virker som den skal.

Se den fulde lektionsplan

Videolektioner i dette kursus

Modul 1 – Introduktion

1# Introduktion til materialer 7:31 GRATIS VIDEO

I denne videolektion får du en introduktion til de materiale du skal bruge for at komme i gang med at sy og gennemføre dette sykursus for begyndere

2# Sygrej 6:45

I denne video får du et overblik over det sygrej du skal bruge for at komme i gang med at sy dit eget tøj. Se denne video og få det fulde overblik.

3# Stofvalg 10:18

Ligesom der er meget sygrej at vælge mellem, er der også meget forskelligt stof at vælge mellem, når du står i stofbutikken. I denne video gennemgår jeg de 7 stoftyper, du skal koncentrere dig om i starten.

4# Trådning af symaskine 12:25

Symaskinen skal have sytråd. Du har lært i video 2 hvad for noget sytråd, du skal købe, og i denne video viser jeg, hvordan en symaskine skal trådes

5# Sy en søm 5:36

I denne video lærer du at dy dit første søm. Jeg viser dig, hvordan du hæfter og syr sømmen korrekt, så sømmet ikke går op, når tøjet bliver brugt.

Modul 2 – Dit første syprojekt

6# Måltagning til nederdel 8:01

I denne video vil du lære, hvordan du selv kan tage mål til eksempelvis en nederdel, så den kommer til at have præcis de mål, der passer dig.

7# Udregninger til nederdel 4:36

I denne video viser jeg, hvordan du udregner en ekstra vidde, så nederdelen bliver som du vil have den.

8# Mønster til nederdel 11:56

På baggrund af målene og udregningerne fra video 6 og 7 tegner vi nu mønsteret til nederdelen. Du lærer også at lægge korrekt sømrum til på mønsterpapiret. Det gør det nemt for dig senere at klippe nederdelen i stoffet og sy den rigtigt sammen.

9# Fold og damp stoffet 17:19

Inden du kan klippe stoffet til nederdelen skal det foldes korrekt og dampes igennem, så det ikke krymper senere. Jeg viser dig hvordan du gør, så du får foldet stoffet korrekt.

10# Klip nederdel, smal stofbredde 10:09

I denne video viser vi dig, hvad du skal gøre, hvis du forelsker dig i et stykke stof, der er smallere end normalt.

Modul 3 – Sy din nederdel

11# Sy og kante sidesømme 18:23

I denne lektion viser jeg dig både hvordan du sætter knappenålene korrekt i og hvordan du syr sømmene, så de bliver holdbare. Du lærer også at kante sømrummet, så det ikke trævler væk i brug.

12# Oplægning i bunden 19:18

I denne video lærer du, hvordan du på en nem måde sikrer en pæn og ensartet oplægning hele vejen rundt i nederdelen.

13# Sy elastik i løbegang 20:39

I denne video viser jeg dig, hvordan du syr løbegangen og trækker elastikken igennem.

14# Tjek din nederdel igennem 02:26

I denne video viser jeg dig, hvad du helt konkret skal kigge efter, og hvad du skal have justeret og finpudset, for at din nederdel bliver smuk og håndværksmæssigt i orden.

Modul 4 – At arbejde med mønstre

15# Print og samle PDF symønster 12:45

I denne video lærer du at printe mønsteret korrekt og samle det rigtigt, så du kan regne med størrelserne.

16# Find din størrelse til blusen 04:30

Her lærer du at tage mål til blusen og finde din størrelse i målskemaet. Du bliver guidet gennem de faldgruber, der kan være ved at tage mål, og lærer hvordan du nemt sikrer dig, at du får taget det rigtige mål.

17# Tegn symønster af 06:27

I denne video viser jeg dig, hvordan du tegner mønsteret rigtigt af, så du ikke risikerer at forskubbe linjerne undervejs.

18# Sømrum og sømhjørner 5:53

Du lærer også hvad sømhjørner er, hvorfor de er vigtige og hvordan du helt konkret arbejder med dem i dit symønster.

19# Fold og klip stof til bluse 20:44

Denne video er vigtig for alt, hvad du syr, for klipper du stoffet forkert, risikerer du at ødelægge pasformen i tøjet. Se især godt efter, hvordan mønsterdelene bliver lagt til folden i stoffet.

20# Pres vlieseline formbånd i halsen 9:43

I denne video sikrer vi haludskæringen med vlieseline formbånd, så du ikke så nemt kommer til at trække den ud af facon undervejs i syningen. Jeg viser dig, hvordan du måler båndet af og presser det korrekt i halsudskæringen.

Modul 5 – Sy en bluse

21# Sy side- og skuldersømme 7:35

Nu er blusen klar til at blive syet sammen. I første omgang syr du den sammen med lange sting på symaskinen. Jeg viser dig hvordan og fortæller hvorfor.

22# Prøvning og tilretning 20:24

I denne video viser jeg, hvad du skal kigge efter, når du prøver blusen første gang, og hvordan du ændrer blusen, så den kommer til at passe dig bedre.

23# Tilretninger i mønster 21:30

I denne video viser jeg dig, hvordan du korrekt får overført tilretningerne fra stoffet til papiret.

24# Kant sømrum og sy oplægning 17:55

Efter prøvningen og tilretningerne skal blusen syes færdigt. Du skal kante sømrummet og sy oplægningen i bunden af blusen. Jeg viser dig det hele trin for trin.

25# Oplægning af ærmerne 9:31

Du bliver guidet igennem at kante sømrummet og folde det ind, så du får en fin smal kant på blusens ærmer. Du skal holde tungen lige i munden og være præcis, for at du kan folde stoffet som det skal, og sy det uden besvær.

26# Mønster til belægning 18:25

Før du lærer at sy en belægning, skal vi først have lavet mønster til den. Det gør vi i denne video, hvor vi får tilretningerne fra tidligere med i belægningen fra starten.

27# Sy belægning i halsen 26:08

I denne video visern jeg dig hvad du skal gøre, for at få belægningen til at blive inde i blusen og få halsen til at ligge tæt ind til kroppen.

28# Dit næste step 3:17 GRATIS VIDEO

Tillykke – nu har du syet en bluse og en nederdel. Du må gerne være stolt af dig selv og prale med din bedrift!

Modulerne har hvert sit emne:

Modul 1: Første modul er en introduktion til kurset. Her lærer du de første syteknikker, som vi skal bruge hele vejen igennem kurset. Du lærer at tråde din symaskine, at vælge stof og vi gennemgår det sygrej og de materialer, du skal bruge undervejs i kurset.

Modul 2: Her går vi i gang med at arbejde på syprojekterne. Du lærer at tage mål til en nederdel med elastik i taljen og at træffe beslutninger omkring nederdelens udseende og design. Vi tegner mønsteret efter dine mål, så den bliver som du gerne vil have den til at være.

Modul 3: Nu er nederdelen klar til at blive syet, og det er lige det, vi gør her i modul 3. Du lærer at sy almindelige sømme, at kante sømrummet så det ikke trævler og at sy kanterne så nederdelen bliver afsluttet på en smuk måde. Du bliver guidet igennem syningen trin for trin fra du står med det klippede stof foran dig til du har den færdige nederdel på.

Modul 4: Mange symønstre er lavet på forhånd i standardstørrelser. Sådanne mønstre lærer du at arbejde med i modul 4, hvor du bliver guidet igennem at bruge et PDF symønster. Mønsteret downloader du i online kurset og printer ud enten derhjemme eller hos en print/kopi butik. Du lærer at samle mønsteret korrekt, at vælge den rigtige størrelse og tegne mønsteret af, så det bliver nemt at arbejde med.

Blusemønsteret har 2 forskellige halsudskæringer, og du er velkommen til at sy en af hver, hvis du har lyst. Det hele bliver gennemgået i kurset.

I modul 4 lærer du også at folde stoffet på forskellige måder og få klippet mønsterdelene rigtigt ud i stoffet. Her ligger en af de vigtigste nøgler til succes med dine syprojekter både her i kurset og i fremtiden.

Modul 5: I sidste modul syr vi blusen. Du lærer at tilrette pasformen, så den passer bedre til dig, og at sy en belægning i halsudskæringen, så den bliver smuk og får en professionel afslutning. Du skal bruge de samme teknikker til at sy og kante sømmene, som du allerede har lært da du syede nederdelen, så du får allerede i løbet af kurset bygget rutine og erfaring op, som du kan trække på fremover.

Du lærer syteknikker, du kan bruge i mange fremtidige projekter. Når du bruger teknikkerne fra online kurset, sikrer du at tøjet bliver pænt og at det holder længe.

Til sidst i kurset får du tips til dit næste skridt, så du kommer godt videre med din syning.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg adgang til kurset?

Efter du har købt adgang til kurset, kan du logge ind her, og efterfølgende se alle videolektionerne i kurset samt hente de evt. medfølgende materialer. Når du køber adgang bestemmer du selv din adgangskode. Dit brugernavn er den e-mail du køber adgang med.
Du kan her se en video, der beskriver, hvordan du køber adgang og kommet i gang med et kursus på WeTeach.dk.

Køber jeg et abonnement?

Nej, det gør du ikke. Adgang til vores kurser er en engangsbetaling.

Hvad betyder "livstidsadgang"?

Livstidsadgang betyder, at din adgang til kurset ikke er tidsmæssigt begrænset. Du kan altså se videoerne nu og igen på et senere tidspunkt, hvis du har brug for det.

Køber jeg adgang til ét kursus ad gangen?

Ja, du køber adgang til vores kurser enkeltvis. Vil du købe adgang til flere kurser ad gangen, kan du selvfølgelig også gøre dette.

Kan jeg stille spørgsmål til undervisningen?

Ja, det kan du. Under hver videolektion kan du stille spørgsmål og evt. uploade billeder af dit arbejde, så underviseren kan give dig feedback. Vores undervisere svarer typisk indenfor 48 timer.

Kan vores kurser købes som gavekort?

Ja, du kan købe vores kurser som gavekort, og give det til en du holder af. Du kan både købe et gavekort til et bestemt kursus eller på et valgfrit beløb, som kan bruges på et vilkårligt kursus. Læs mere her.

Er dette kursus lige så godt som et traditionelt fysisk kursus?

Du vil med dette kursus komme omkring de samme emner, som du ville på et lignende fysisk kursus. Fordelen ved at tage vores kursus er selvfølgelig, at det koster en del mindre end et fysisk kursus, men også at du kan se videoerne flere gange, og præcis når det passer dig.

Hvordan får jeg adgang til kursets evt. medfølgende materialer?

På de kurser, hvor der medfølger et hæfte, en opskrift, en guide eller noget helt tredje, vil du kunne hente disse materialer direkte fra din brugerprofil her på WeTeach.dk.

Yderligere spørgsmål?

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål til vores kurser!

Kontakt kundeservice

 

Du vil blandt andet lære at sy modellerne herunder!

 

Aarhus, Odense, Aalborg eller København – Alle kan være med!

Alle i hele Danmark kan deltage på dette sykursus, om du så bor i Aarhus, Odense, Aalborg, København eller en helt anden by. Det er nemlig det smarte ved vores kurser, at de er online, så du kan lære og sy hvor og hvornår du vil. Du kan tilmed se videolektionerne lige så mange gange du vil, endda på ubegrænset tid!

 

Anmeldelser

Har du taget dette kursus? Log ind for at skrive en anmeldelse.

Rigtig godt

Virkelig godt kursus - fuld tilfredshed.
Maja Fuglesang
15-06-2021

Tak Signe

Tak for et rigtig godt kursus Signe!
Natasja Milling
15-01-2021

Flot kursus!

Meget flot kursus. Lyden er god og videoklavliteten er helt Netflix agtig. Kæmpe fan - tak for et godt kursus!
Mia Højlund
22-08-2020

Har lært virkelig meget

Jeg har gennemført dette kursus, og har lært virkelig meget. Det er meget imponerende så god Signe er til at undervise, hun kan virkelig sit kram!
Jette M. Kristensen
24-04-2020

Meget imponerende kursus

Jeg synes dette kursus var meget imponerende og omfangsrigt. Det var virklig værdi for pengene, og jeg har lært en hel masse!
Bente Andersen
15-03-2018
Se alle anmeldelser

Flere kurser fra andre undervisere...

Malekursus for begyndere Malekursus for begyndere
Keramikkursus Keramikkursus
Lær at hækle | Hæklekursus for begyndere Lær at hækle | Hæklekursus for begyndere

Denne side blev sidst opdateret: