Blomsterbinder kursus

Med Anja Bach Hansen
Onlinekursus | Kom i gang med det samme!
499 DKK
[7]
Dette kursus er for dig, som elsker blomster. Jeg vil guide dig igennem de grundlæggende teknikker og principper, som du skal bruge, når vi sammen binder fire buketter, der alle har den sammensætning af farver, former og materialer, der skal til, for at opnå en æstetisk balance.
- Anja Bach Hansen, underviser
Inkluderet: Køb som gavekort
Livstidsadgang Info
22 danske videolektioner
3 timers undervisning
Stil spørgsmål og få feedback
Underviser Anja Bach Hansen
Uddannet blomsterdekoratør
Arbejdet med blomsterbinding siden 2001
Professionel underviser og instruktør
Mød din underviser Anja her!

På dette kursus lærer du alt det grundlæggende for at blive din egen blomsterbinder,  så du kan binde dine egne flotte buketter.

Du behøver aldrig at have bundet en buket før, for jeg vil komme omkring det hele, lige fra værktøj, varebehandling og den rigtige vase til forskellige opbygningsmetoder, valg af blomster og sammenspil.

Jeg vil prøve at komme omkring alle de små detaljer der kan drille og give dig de gode tips og tricks til at opnå et godt resultat.

At arbejde med blomster er et håndværk som er skønt at kunne og med de rigtige fremgangmetoder, er det i princippet kun fantasien der sætter grænser.

Nogle lærer hurtigt at binde en harmonisk buket, andre skal prøve mange gange, men jeg tror på at alle kan lære det. Efter 17 år i blomsterbranchen, kan jeg stadig ende ud med en skæv buket, men heldigvis er blomster et meget taknemmelig materiale at arbejde med, så det er bare at ligge buketten fra sig og starte forfra…

Man lærer bedst ved at gøre det, så jeg anbefaler at du selv “leger” med, imens jeg guider dig igennem hele buketten. Og det gode ved dette online kursus er at du i fred og ro kan stå derhjemme og spole frem og tilbage, pause, play og se forfra, lige så mange gange du har behov for det.

Se den fulde lektionsplan

Videolektioner i dette kursus

Blomstens anatomi og opbygning af binderiet

1# Blomstens form 06:00 GRATIS VIDEO

Former på blomster og blade er vigtige at tage stilling til, for at få det bedste ønskede udtryk i sit binderi. Former kan være livlige eller rolige og er blandt andet med til at skabe stemning.

2# Blomstens bevægelse og retning 08:40

Bevægelsen og retningen på vores blomster er enten aktiv eller passiv og fortæller os hvor i binderiet de skal pladsers og kan blandt andet give liv og få binderiet til at se større ud.

3# Blomstens overflade 03:10

Materialets rustikke eller modsat fine overflade, kan i nogle tilfælde have afgørende betydning for binderiets anledning eller stemning.

4# Blomstens størrelse 02:56

Blomsternes størrelse skal blandt andet vælges ud fra hvilket udtryk vi ønsker i vores binderi.

Farver og kontraster

5# Blomstens farve 05:07

Farver er noget af det første vi ser og har en stor betydning for vores opfattelse af stemningen og ideen i vores binderi.

6# Kontraster 06:55

Kontraster er forskelle mellem materialerne og er rigtig gode til at skabe spænding og harmoni. For mange kontraster kan modsat virke rodet. Kontraster er med til at forstærke en ide eller stemning. Det er vigtigt med dominans, altså omfangsmæssigt mest af én form, farve og overflade, for materialerne ikke kæmper mod hinanden og skaber for meget uro.

Blikfang, proportioner og placering af blomster

7# Blikfang 01:04

Hvis noget skal være rart at se på, så er det vigtigt med et punkt hvor øjet kan hvile.

8# Proportioner 06:04

Hvor høj eller hvor bred skal binderiet være? Og hvilken størrelse underlag passer?

9# Placering af blomsterne 07:09

Hvordan skal blomsterne sidde i din buket? Symmetrisk eller asymmetrisk? Det er godt at beslutte sig for det inden blomsterne vælges, for at vide hvor mange og hvilken blomster der skal bruges.

Klargøring af blomster og grønt

10# Værktøj 02:51

Godt værktøjet er vigtigste, for at give blomsterne de bedste muligheder for at leve længere og så er det bare lettere og sjovere at arbejde med.

11# Soignering af blomster 12:39

Den rigtige soignering af blomster er meget vigtig, da det kan have stor betydning for blomsternes holdbarhed.

12# Klargøring af grønt 04:27

Det grønne i en buket er et vigtigt element, da det er det der giver fylde og får blomsterne til at sidde i spænd og dermed hvor vi ønsker dem.

Teknik og valg af varer

13# Spiral og bindingspunkt 02:27

En buket bygges op , ved at ligge alle stilke i spiral. Det er teknikken til at få en flot og fast buket med volume og en perfekt form.

14# Valg af varer 01:49

Blomsterne skal passe til den anledning vi laver binderiet til eller til den der skal forkæles med blomsterne

15# Tekniske løsninger 06:53

Hvis du eksempelvis ønsker kogler, æbler eller husløg i dit binderi, så er her et par fif til hvordan du giver dem stilk på, så det er muligt.

Vi binder 4 forskellige buketter

16# Buket, flad med uens rytme 21:57

Her vises hvordan man kan bygge en lav buket op, med uens rytme. Og hvordan det er godt at forberedt sig inden man går i gang med at binde og hvilken overvejelser der kan gøres i forhold til blomster valget og deres placering.

17# Buket, høj med ens rytme 11:24

Her vises hvordan man kan bygge en høj symmetrisk buket op. Denne buket er god at lave af bunde varer. Det kan altid betale sig at købe nogen af høj kvalitet, eksempelvis fra blomsterbutikken.

18# Buket, høj med uens rytme 12:33

Her vises en høj buket med uens rytme. Her skal der bruges blomster med lange stilke og er derfor god at lave med blomster fra haven, blomsterbutikken og vejkanten.

19# Buket, lav med uens rytme 15:49

Her vises hvordan man kan bygge en lav buket op, med uens rytme. Denne buket er god at lave med blomster fra haven. Den lave buket kan også bygges op symmetrisk med ens rytme.

Indpakning og valg af vase

20# Indpakning i cellofan 04:10

Her vises hvordan du pakker din buket flot ind i cellofan

21# Indpakning i papir 04:02

Her vises hvordan du pakker din buket smart ind i papir

22# Valg af vase 02:20

Buketten skal stå flot og lige i vasen, så der skal vælges den rigtige vase.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg adgang til kurset?

Efter du har købt adgang til kurset, kan du logge ind her, og efterfølgende se alle videolektionerne i kurset samt hente de evt. medfølgende materialer. Når du køber adgang bestemmer du selv din adgangskode. Dit brugernavn er den e-mail du køber adgang med.
Du kan her se en video, der beskriver, hvordan du køber adgang og kommet i gang med et kursus på WeTeach.dk.

Køber jeg et abonnement?

Nej, det gør du ikke. Adgang til vores kurser er en engangsbetaling.

Hvad betyder "livstidsadgang"?

Livstidsadgang betyder, at din adgang til kurset ikke er tidsmæssigt begrænset. Du kan altså se videoerne nu og igen på et senere tidspunkt, hvis du har brug for det.

Køber jeg adgang til ét kursus ad gangen?

Ja, du køber adgang til vores kurser enkeltvis. Vil du købe adgang til flere kurser ad gangen, kan du selvfølgelig også gøre dette.

Kan jeg stille spørgsmål til undervisningen?

Ja, det kan du. Under hver videolektion kan du stille spørgsmål og evt. uploade billeder af dit arbejde, så underviseren kan give dig feedback. Vores undervisere svarer typisk indenfor 48 timer.

Kan vores kurser købes som gavekort?

Ja, du kan købe vores kurser som gavekort, og give det til en du holder af. Du kan både købe et gavekort til et bestemt kursus eller på et valgfrit beløb, som kan bruges på et vilkårligt kursus. Læs mere her.

Er dette kursus lige så godt som et traditionelt fysisk kursus?

Du vil med dette kursus komme omkring de samme emner, som du ville på et lignende fysisk kursus. Fordelen ved at tage vores kursus er selvfølgelig, at det koster en del mindre end et fysisk kursus, men også at du kan se videoerne flere gange, og præcis når det passer dig.

Hvordan får jeg adgang til kursets evt. medfølgende materialer?

På de kurser, hvor der medfølger et hæfte, en opskrift, en guide eller noget helt tredje, vil du kunne hente disse materialer direkte fra din brugerprofil her på WeTeach.dk.

Yderligere spørgsmål?

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål til vores kurser!

Kontakt kundeservice

Deltag i Aarhus, Odense, Aalborg, København eller et andet sted i Danmark

Dette blomsterbinder kursus kræver ikke, at du bor et bestemt sted i Danmark. Alle kan nemlig være med om du så bor i Aarhus, Odense, Aalborg, København eller et andet sted i Danmark. Dét er nemlig det smarte ved vores kurset – at du kan tage den hvor og hvornår du vil. Derudover kan du se videoerne lige så mange gange du vil på ubegrænset tid. Så hvis du om et år eller to vil gense kurset – så gør du bare det!

Anmeldelser

Har du taget dette kursus? Log ind for at skrive en anmeldelse.

unikt

Ret unikt kursus, jeg har i hvert fald ikke kunne finde andet på dansk. Så tak for det, det var lærerigt.
Susanne K.
12-06-2023

Smukt kursus

Smukt og informativt kursus der har lært mig en masse om blomster og binderi!
Bitten
07-02-2022

Flot og lærerigt kursus

Flot og lærerigt kursus - kan anbefales
Ludvig Dienesen
02-02-2021

Super

Super godt kursus, som jeg blandt andet har skrevet på mit CV, når jeg har søgt job i diverse blomsterbutikker :-)
Olga
01-02-2021

Tak

Tak for et rigtig godt kursus, der har lært mig en masse om at binde mine egne buketter.
Yoanna
10-09-2020

Dejligt inspirerende kursus

Hej har lært en masse om blomster, som jeg slet ikke vidste i forvejen, så jeg nu kan binde buketter, som helt ubevist er 'pæne for øje'. Tak for et rigtig godt kursus!
Mette K.
18-04-2020

Imponerende kursus

Meget imponerende og gennemarbejdet kursus fra Anja. Jeg har lært en masse, om mine buketter står nu flottere end nogenside før. Tak for en godt kursus - kan anbefales!
Maja Dienesen
21-05-2019
Se alle anmeldelser

Flere kurser fra andre undervisere...

Malekursus for begyndere Malekursus for begyndere
Keramikkursus Keramikkursus
Lær at hækle | Hæklekursus for begyndere Lær at hækle | Hæklekursus for begyndere

Denne side blev sidst opdateret: