Akvarelkursus | Lær at male akvarel

Med Uffe Boesen
Onlinekursus | Kom i gang med det samme!
399 DKK
[10]
På dette danske akvarel kursus, vil du lære at male akvarel med en af danmarks bedste akvarelmalere. Du vil blive holdt i hånden hele vejen, og lære en masse om teknikker, kontraster og lys indenfor akvarelmaling.
- Uffe Boesen, underviser
Inkluderet: Køb som gavekort
Livstidsadgang Info
22 danske videolektioner
4 timers undervisning
Komplet materialeliste
Stil spørgsmål og få feedback
Underviser Uffe Boesen
Professionel billedkunstner og underviser siden 2013
Har bl.a. udstillet på Frederiksborg slot
Kendt fra 'Danmarks bedste portrætmaler' på DR1
Mød din underviser Uffe her!

Velkommen til mit akvarelkursus her på WeTeach.dk, hvor du vil lære at male dine helt egne akvarelmalerier. Igennem akvarelkurset vil du få rig mulighed for at arbejde med og øve en række forskellige akvarelteknikker. Du vil eksempelvis komme til at prøve kræfter med vådt i vådt, lys, kontraster og flere forskellige farveteknikker. Det er ved at øve disse teknikker sammen med mig, at du vil få en dybdegående indføring i akvarelmaleriets tekniske muligheder og udfordringer.

Målet med kurser er, at du skal komme i berøring med din kreativitet. Dette skal skave grobund for din kunstneriske udfoldelse, når du selv engang skal stå på egne ben med dine egne akvarel malerier. Kurset handler desuden om, at du skal prøve at opleve og erfare den kreative process, som altid lægger bag udarbejdelsen af et akvarelmaleri.

På dette kursus kan alle være med uanset erfaring med akvarelmaling. Det vil blive taget hensyn til den enkeltes ønsker og niveau, og du vil blive vedledt grundigt igennem alle videolektionerne i kurset.

Længere nede på denne side kan du se billeder af de malerier, som du vil lære at male på dette akvarelkurset. Derudover kan du også et set klip fra da jeg var med i “Danmarks bedste portrætmaler” på DR1

Se den fulde lektionsplan

Videolektioner i dette kursus

Materialer og metoder

Inden du starter med male, kan det være godt at afprøve farver og materialer og dermed få en fornemmelse af akvarellens mange muligheder og teknikker. I videoerne gennemgår jeg et nogle udvalgte materialer som kan være gode at afprøve inden du påbegynder selve maleriet. En af videoerne viser også hvordan du kan male en farvecirkel med akvarelmaling. De rigtige materialer kan have betydning for det færdige resultat, derfor kan det være godt at købe de rette farver og materialer.

1# Tube eller tørret farver | Materialer og metoder i akvarelmaling 02:49 GRATIS VIDEO
2# 5 Pensler 03:48

Denne video handler om pensler. Herunder kan du se den samlede materialeliste, hvor der også er link til et sted, hvor du kan købe dine pensler. *9 vigtige farver: Cadmium Gul / Gul Okker / Carmine Rød / Cadmium Rød / Preussisk Blå / Ultramarin Blå / Burnt sienna / Indigo / Hookers Grøn **Akvarelpapiret…
Læs mere…

3# Papirtyper, cellulose og bomuldspapir 04:59

Vi skal i denne video snakke om papir, og hvilket papir jeg bruger. Herunder kan du på materialelisten finde link til et sted, hvor du kan købe det beskrevne papir: *9 vigtige farver: Cadmium Gul / Gul Okker / Carmine Rød / Cadmium Rød / Preussisk Blå / Ultramarin Blå / Burnt sienna / Indigo…
Læs mere…

4# Farvecirkel, gul, rød og blå 04:59
5# Forberedelse og materialer 11:56

Landskabsmaleri – Mal med en farve / Monokrome maleri

I det monokrome maleri males lyset frem via papirets lys og kontrasten skabes med den valgte farve. Fordelen ved at male med en farve er at der skabes fokus på de lyse og mørke områder i maleriet på en overskuelig måde. Derudover er det mindre udfordrende at male en farve, den anbefalede farve til monokrome maling kan tage afsæt i for eksempel i en: sort, mørk blå, indigo, paynes gray eller sepia. Det er en fordel at benytte en farve der kan blive mørkt, da det giver mulighed for at skabe dynamik i maleriet i kraft af kontrast forskelle i maleriet og dermed vil det bliver det tydeligt hvad der fungere godt i maleriet.

6# Vådt i vådt teknik med akvarel 09:16
7# Vådt i tørt teknik 12:03
8# Mal træer lag på lag teknik (vådt på tørt) 07:59
9# Mal sten i forgrunden (vådt på tørt) 06:54

Strandmotiv – Mal med 2 farver

I denne øvelse kombineres 2 “modsatrettede” farver en kold og en varm farve. I denne kombination drejer det sig at forene farverne og opnå farveblandinger på i maleprocessen. For at opnå den optimale effekt kan det være en fordel at afprøve farverne på et stykke papir af inden du går i gang med selve maleriet. I processen kombineres den rene Yellow okker light med den rene ultramarinblå, derudover blandes farverne undervejs. Vær opmærksom på at farver kan have forskellige nuancer afhængig af hvilket et mærke du bruger, fx dvs at en ultramarin kan varierer afhængigt af mærke.

10# Brug både ultramarin og yellow okker light 14:07
11# Mal et træ forgrunden “lag på lag” 12:08
12# Afslut med de sidste detaljer 04:32

Mal et træ med akvarel

Som udgangspunkt starter jeg maleriet med tynde farvelag. Akvarellen er vådt på tørt teknik, hvor der gradvis males fra lyst til mørkere. De første farver er tynde og meget gennemsigtige, derudover bruger jeg en del vand for at tynde farven op. Efterhånden kommers der mere og mere farve på undervejs samtidigt med at der skabes overgange mellem det helt lyse og det mørke. Som udgangspunkt starter jeg maleriet med tynde farvelag.

13# Tegning | Mal et træ 02:53
14# Farver 06:16
15# Stammen 08:09
16# Færdigt maleri 06:57

Landskabsmaleri med akvarel

Ideen med dette maleri er at arbejde dybden frem ved hjælpe lyse og lette farver i begyndelsen af maleriet. Processen bevæger sig fra lys til mørkere og mere kontrast. For at få dybden frem i maleriet er det nødvendigt at male med nogle meget lyse tynde lag til at starte med. I løbet af videoen vil jeg vejlede mht. mængden af farve og vand. Skyggerne er i forgrunds træerne er med til skabe mere dybde i maleriet derudover, kan skygge være med til at gøre objekter mere tydelige.

17# Mal baggrunden vådt i vådt med lidt farve | Landskabsmaleri med akvarel 08:32
18# Mal træer i horisonten og forgrunden, lag på lag teknik 12:02
19# Mal skyggerne træerne mørkere 09:17
20# Det færdige maleri 01:33

Naturmaleri med akvarel

I denne video bruges der mange farver i det samme maleri, sammensætning af de mange farver er med til skabe mange nuancer, det kan være en god ide at afprøve farverne på et stykke papir i forbindelse med maleprocessen. De første lag er mere tynde og gennemsigtige, det er overvejende de mere transparente farve der gør sig gældende i starten af maleprocessen, jo længere du kommer i processen jo mere bruges der mere af de varme farver derudover er farven også kraftigere (mindre fortyndet med vand) Det er vigtig at give plads lyset og at arbejde med gennemsigtige farver i starten maleriet.

21# Bonusvideo del 1 | Akvarel naturmaleri 24:28
22# Bonusvideo del 2 30:43

Fra “Danmarks bedste portrætmaler” på DR1

Herunder kan du se et kort uddrag fra da jeg var med i “Danmarks bedste portrætmaler” på DR1. Du kan se hele udsendelsen her

Malerier du vil lære at male på kurset

Herunder kan du se de fire malerier, som du vil lære at male op dette kursus i akvarelmaling.

Landskab Strandmotiv med akvarel Landskabsmaleri monochrome

Landskabsmaleri flere farverMal et træ med akvarel

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg adgang til kurset?

Efter du har købt adgang til kurset, kan du logge ind her, og efterfølgende se alle videolektionerne i kurset samt hente de evt. medfølgende materialer. Når du køber adgang bestemmer du selv din adgangskode. Dit brugernavn er den e-mail du køber adgang med.
Du kan her se en video, der beskriver, hvordan du køber adgang og kommet i gang med et kursus på WeTeach.dk.

Køber jeg et abonnement?

Nej, det gør du ikke. Adgang til vores kurser er en engangsbetaling.

Hvad betyder "livstidsadgang"?

Livstidsadgang betyder, at din adgang til kurset ikke er tidsmæssigt begrænset. Du kan altså se videoerne nu og igen på et senere tidspunkt, hvis du har brug for det.

Køber jeg adgang til ét kursus ad gangen?

Ja, du køber adgang til vores kurser enkeltvis. Vil du købe adgang til flere kurser ad gangen, kan du selvfølgelig også gøre dette.

Kan jeg stille spørgsmål til undervisningen?

Ja, det kan du. Under hver videolektion kan du stille spørgsmål og evt. uploade billeder af dit arbejde, så underviseren kan give dig feedback. Vores undervisere svarer typisk indenfor 48 timer.

Kan vores kurser købes som gavekort?

Ja, du kan købe vores kurser som gavekort, og give det til en du holder af. Du kan både købe et gavekort til et bestemt kursus eller på et valgfrit beløb, som kan bruges på et vilkårligt kursus. Læs mere her.

Er dette kursus lige så godt som et traditionelt fysisk kursus?

Du vil med dette kursus komme omkring de samme emner, som du ville på et lignende fysisk kursus. Fordelen ved at tage vores kursus er selvfølgelig, at det koster en del mindre end et fysisk kursus, men også at du kan se videoerne flere gange, og præcis når det passer dig.

Hvordan får jeg adgang til kursets evt. medfølgende materialer?

På de kurser, hvor der medfølger et hæfte, en opskrift, en guide eller noget helt tredje, vil du kunne hente disse materialer direkte fra din brugerprofil her på WeTeach.dk.

Yderligere spørgsmål?

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål til vores kurser!

Kontakt kundeservice

Aarhus, Odense, Aalborg eller København – Alle kan være med!

Dette Akvarelkursus er for alle i hele landet. Du kan deltage omend du bor i Aarhus, Odense, Aalborg, København eller et helt andet sted i Danmark. Kurset er nemlig online, hvilket betyder, at du kan se lektionerne hvor og hvornår du vil, så længe du har adgang til internettet. Du kan ligeledes se videoerne lige så mange gange du vil, og så endda på ubestemt tid!

Anmeldelser

Har du taget dette kursus? Log ind for at skrive en anmeldelse.

Kan varmt anbefales

Meget lærerigt kursus, jeg havde ingen erfaring men fik meget fine resultater af den gode guidning. Jeg kan varmt anbefale selv uøvede at købe kurset. Mvh Lisbeth Nielsen
Lisbeth Nielsen
30-04-2023

5 Stjerner fra mig

Fedt at en relativt stor maler som Uffe tilbyder dette kursus -tak for det
Henrik Andersen
30-04-2023

Tak til Uffe B

Tak til Uffe for et virkelig godt og struktureret kursus. Jeg har nydt at følge dine videoer, og vil klart fortsætte med akvarel på egen hånd.
Miriam Jonhansen
12-04-2023

Fedt kursus

Fedt kursus med Uffe - kan virkelig anbefale det, hvis du har brug for et kreativt pusterum :-)
Magnus Storm
18-01-2022

Uffe er en super god underviser

Uffe er en super god underviser - tak for kurset
Mikkel Ravn
15-04-2021

Fedt at få undervisning af en pro

Fedt at få undervisning af en rigtig pro! Jeg kunne måske godt tænke mig et lidt højere tempo, men det er jo en smagssag.
Mathias Frank
22-01-2021

Stor ros til underviser

Underviser er meget rolig og god til at forklare. Det er ren terapi at følge hans kursus og male samtidig!
Mogens Kjær
17-08-2020

Inspirerende

Tak for et inspirerende kursus. Pædagogisk og henvendt til alle niveauer. Behagelig stemme og behageligt tempo. Venlig hilsen Signe Bak Primdal
Signe Bak Primdal
24-04-2020

Tak for et godt kursus

Jeg har været meget tilfreds med Uffe´s kursus. Han er en rolig og behagelig underviser, og man finder stor inspiration til egne motiver og tegninger i hans undervisning. Mvh. Dorthe
Dorthe A. Mikkelsen
28-02-2020

Tak til Uffe!

Uffe har en dejlig rolig stemme, som på en pædagogisk og helt meditativ måde guider dig ind i en verden af akvarel. Tak for et godt kursus!
Mogens Andreasen
21-11-2018
Se alle anmeldelser

Flere kurser fra andre undervisere...

Malekursus for begyndere Malekursus for begyndere
Keramikkursus Keramikkursus
Lær at tegne | Tegnekursus for begyndere Lær at tegne | Tegnekursus for begyndere

Denne side blev sidst opdateret: