privatlivspolitik

Aktie- og investeringskursus

Med Sarah Ophelia Møss
Onlinekursus | Kom i gang idag!
699 DKK
[6]
Vil du gerne i gang med at investere? Så er dette aktie- og investeringskursus for begyndere måske noget for dig! Med kurset får du en grundig og kompetent indføring i at investere, så du efter kurset er klar til selv at handle aktier og andre værdipapirer.
- Sarah Ophelia Møss, underviser
Inkluderet: Køb som gavekort
Livstidsadgang Info
21 danske videolektioner
4 timers undervisning
Stil spørgsmål og få feedback
Underviser Sarah Ophelia Møss
Sarah Ophelia Møss
Ejer af Forlaget Penge og Ophelia Invest
Uddannet Sociolog
Undervist 3.000 i investering
Mød din underviser Sarah her!

Er du nysgerrig på hvordan man investerer? Eller mangler du blot det sidste skub til at komme ordentligt igang?

Kurset henvender sig til både nybegyndere og investorer med lidt erfaring. Det er både for dig, der aldrig har købt aktier før, og dig der handler en gang imellem, men som ønsker at vide mere. Du behøver altså ingen forudgående viden om området – jeg tager dig i hånden gennem kurset.

Efter dette kursus vil du være i stand til at kaste dig ud i privat investering. Formålet er, at det bliver omsætteligt og håndgribeligt, så du kan gå i gang direkte. Med et minimum af indsats vil du kunne sætte dine investeringer op og herefter kunne nøjes med blot at justere lidt et par gange om året.

Til kurset vil følgende blive undervist i:

Jeg gennemgår hvad værdipapirer er, samt hvad investeringsforeninger er. Dertil kommer jeg ind på hvor man køber disse, og hvilke investeringsplatforme der er.

Du lærer hvor man opbevarer sine værdipapirer, og du vil få følgende kompetencer:

  • Hvordan man lægger en strategi
  • Hvordan man opbygger en veldiversificeret portefølje
  • Hvordan vælger man en passende tidshorisont

Du vil desuden lære om de risici der er forbundet med investering, og vil med den information kunne danne din egen investorprofil. Slutteligt fortæller jeg om børspsykologi, og særligt hvordan den både påvirker os selv om markedet.

Når du har taget dette kursus, vil du have fået en grundig og kompetent indføring i at investere, og er du klar til at handle aktier og andre værdipapirer.

Se den fulde lektionsplan

Videolektioner i dette kursus

Motivation, begrebsafklaring & værdipapirer

1# Motivation  5:57 GRATIS VIDEO

I denne første video er der er nogle ting, som jeg mener er vigtige at slå fast allerede her fra begyndelsen: Investering er for alle - der vil!

2# Bull/bear, børser, indeks 6:24

Vi skal i denne video blandt andet se på, hvad bull og bear betyder i forhold ti aktiemarkedet, samt hvordan du kan handle på baggrund af dette.

3# Aktier  4:49

Vi skal i denne lektion se på, hvordan man køber aktier og hvad de forskellige aktietyper betyder. Bliv klogere og kom godt i gang med at handle.

4# Obligationer  9:43

I denne lektion gennemgår jeg alt hvad du bør vide, hvis du overvejer at købe obligationer. Bliv klogere på, hvad det obligationer egentlig er, og hvordan de handles.

5# Investeringsforeninger/fondsbeviser 8:28

I denne video forklarer jeg, hvordan Investeringsforeninger/fondsbeviser fungerer, og hvordan du kan komme igang med at investere igennem dem.

6# Aktivklasser & alternative investeringsmuligheder 12:37

Man kan investere i meget andet end aktier, obligationer og fonde. Man kan eksempelvis kigge mod ejendom, råvarer, metaller (f.eks. guld, sølv, uran) og valutaer. Det skal vi se på i denne video!

Gebyrer, skat & Aktiesparekonto

7# Gebyrer  9:22

Der er nogle gebyrer på feltet, som det godt kan betale sig at gøre sig bekendt med fra starten. Disse gennemgår jeg blandt andet i denne video.

8# Skat 8:39

Man skal betale skat af sin aktieindkomst. I denne video gennemgår jeg, hvordan og hvor meget du skal betale.

9# Aktiesparekontoen 6:39

Primo januar 2019 trådte en ny investeringsmulighed i kraft. Den hedder aktiesparekontoen og bygger på svensk model. Vi skal i denne lektion se på, hvordan du også kan udnytte denne nye investeringsmulighed.

Diversificering

10# Diversificering Selskabers størrelse  6:28

Der er tre størrelser, som selskaber kategoriseres i, når vi taler aktier: Store, mellemstore og små. Vi se på dem alle i denne video

11# Diversificering Geografi  7:26

Hvordan du forholder dig til geografisk spredning, er op til dig, men i denne video gennemgår vi alle dine muligheder.

12# Diversificering Sektorer  5:36

Således godt igennem både betydningen af selskabets størrelse samt dets beliggenhed vender vi os mod tredje trin på diversificeringstrappen: Sektorerne.

Strategi

13# Investorprofil  10:04

Jeg gennemgår i denne lektion de ting, der har indflydelse på din investorprofil.

14# Indkøbsstrategi  6:22

I denne video kigger vi på, hvordan du kan lægge en indkøbs-strategi for aktier. Du vil i løbet af videoen lære en række gode investerings-strategier.

15# Tidshorisont  13:41

Vi skal se hvordan du arbejder med tidshorisont, når du investerer i aktier. Netop tiden er nemlig en utrolig vigtig faktor, når man køber og sælger aktier.

16# Penge til rådighed  11:54

Er det planen, at du vil investere et fast beløb hver måned, måske en vis procentdel af din månedsløn, eller har du måske en pose penge fra arv?

Børsmæglere

17# Børsmæglere  16:05

I valget af børsmægler handler det i sidste ende om, hvilke præferencer du har som investor. I denne video skal vi se på, hvilke muligheder du har.

18# Gennemgang af børsmæglere 28:34

I denne video får en introduktion til de tre platforme Nordnet, Saxo og DeGiro.

Aktieanalyse

19#  Fundamental analyse 05:33

Fundamental analyse er en af de to hovedretninger inden for aktieanalyse (analyse af værdipapirer). Vi starter i denne video med at kigge på fundamentalanalyse.

20# Teknisk analyse  04:42

Om aktien er interessant på sit nuværende stadie er også målet inden for teknisk analyse, men her fokuseres (udelukkende) på aktiens grafkurve.

Børspsykologi

21# Børspsykologi  30:53

Bevidste og ubevidste mekanismer i menneskets hjerne kan medføre udfordringer i håndteringen af investeringer, opsparing og privatøkonomi. Dette kaldes børspsykologi, og det skal denne lektion handle om.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg adgang til kurset?

Efter du har købt adgang til kurset, kan du logge ind her, og efterfølgende se alle videolektionerne i kurset samt hente de evt. medfølgende materialer. Når du køber adgang bestemmer du selv din adgangskode. Dit brugernavn er den e-mail du køber adgang med.
Du kan her se en video, der beskriver, hvordan du køber adgang og kommet i gang med et kursus på WeTeach.dk.

Køber jeg et abonnement?

Nej, det gør du ikke. Adgang til vores kurser er en engangsbetaling.

Hvad betyder "livstidsadgang"?

Livstidsadgang betyder, at din adgang til kurset ikke er tidsmæssigt begrænset. Du kan altså se videoerne nu og igen på et senere tidspunkt, hvis du har brug for det.

Køber jeg adgang til ét kursus ad gangen?

Ja, du køber adgang til vores kurser enkeltvis. Vil du købe adgang til flere kurser ad gangen, kan du selvfølgelig også gøre dette.

Kan jeg stille spørgsmål til undervisningen?

Ja, det kan du. Under hver videolektion kan du stille spørgsmål og evt. uploade billeder af dit arbejde, så underviseren kan give dig feedback. Vores undervisere svarer typisk indenfor 48 timer.

Kan vores kurser købes som gavekort?

Ja, du kan købe vores kurser som gavekort, og give det til en du holder af. Du kan både købe et gavekort til et bestemt kursus eller på et valgfrit beløb, som kan bruges på et vilkårligt kursus. Læs mere her.

Er dette kursus lige så godt som et traditionelt fysisk kursus?

Du vil med dette kursus komme omkring de samme emner, som du ville på et lignende fysisk kursus. Fordelen ved at tage vores kursus er selvfølgelig, at det koster en del mindre end et fysisk kursus, men også at du kan se videoerne flere gange, og præcis når det passer dig.

Hvordan får jeg adgang til kursets evt. medfølgende materialer?

På de kurser, hvor der medfølger et hæfte, en opskrift, en guide eller noget helt tredje, vil du kunne hente disse materialer direkte fra din brugerprofil her på WeTeach.dk.

Yderligere spørgsmål?

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål til vores kurser!

Kontakt kundeservice

Alle kan være med – om du så bor i Aarhus, Odense, København eller Aalborg!

Dette aktie kursus er for alle i hele Danmark. Du kan deltage om du så bor i Aarhus, Odense, København, Aalborg eller et helt andet sted i Danmark. Kurset er nemlig online, og du kan derfor se lektionerne hvor og hvornår du vil. Du kan tilmed se lektionerne lige så mange gange du vil, og du har tidsmæssigt ubegrænset adgang, så du kan se/gense hele aktie kurset igen om et år eller to, hvis du har lyst!

Anmeldelser

Har du taget dette kursus? Log ind for at skrive en anmeldelse.

Godt, men måtte gerne være længere

Super godt kursus, og godt filmet/optaget. Det kunne godt have været lidt længere, og derfor giver jeg "kun" 4 stjerner. Mvh.
Simone Jørnsen
30-01-2021

Et godt overblik

Kurset har givet mig et godt overblik over mine investeringsmuligheder, og har hjulpet mig til at forstå aktiemarkedet bedre - kan derfor anbefales til alle der gerne vil gang uden at skulle læse en hel masse lange artikler.
Sidsel Madsen
28-01-2021

5 stjerner!

Kanon kursus til dem der gerne vil nemt og hurtigt i gang med lidt aktie investeringer. Stor ros til Sarah for et god kursus med mulighed for at stille dumme spørgsmål ;-)
Mikkel Jensen
23-09-2020

Godt kursus for begynderen

Jeg synes det er et rigtig godt kursus, som virkelig har hjulpet mig godt i gang med mine egne aktie-investeringer. Jeg føler, at jeg ved meget mere om, hvad jeg går ind til nu, end før jeg gennemførte dette kursus. Tak for god undervisning og et velproduceret kursus!
Mia Henriksen
18-09-2020

Virklig godt og inspirerende

Jeg har virkelig haft glæde af dette kursus, og det har give mig blod på tanden og inspireret mig til at kaste mig ud i nogle gode investeringer!
Henrik TK
03-09-2020

Super godt kursus!

Jeg havde rigtig mange ubesvarede spørgsmål omkring aktier og investering, og dette kursus gav mig svar på dem alle og fik mig godt igang med mine investeringer! Kan klart anbefales :-)
Kathrine Husum
11-05-2020
Se alle anmeldelser

Flere kurser fra andre undervisere...

Hundetræning | Trænet og tryg familiehund Hundetræning | Trænet og tryg familiehund
Fotokursus for begyndere Fotokursus for begyndere
Tegnekursus for børn Tegnekursus for børn

Denne side blev sidst opdateret: