Aktie- og investeringskursus

Med Sarah Ophelia Møss
Onlinekursus | Kom i gang med det samme!
699 DKK
[9]
Vil du gerne i gang med at investere? Så er dette aktie- og investeringskursus for begyndere måske noget for dig! Med kurset får du en grundig og kompetent indføring i at investere, så du efter kurset er klar til selv at handle aktier og andre værdipapirer.
- Sarah Ophelia Møss, underviser
Inkluderet: Køb som gavekort
Livstidsadgang Info
29 danske videolektioner
6 timers undervisning
Stil spørgsmål og få feedback
Underviser Sarah Ophelia Møss
Ejer af Forlaget Penge og Ophelia Invest
Uddannet Sociolog
Undervist 3.000 i investering
Mød din underviser Sarah her!

Er du nysgerrig på hvordan man investerer? Eller mangler du blot det sidste skub til at komme ordentligt igang?

Kurset henvender sig til både nybegyndere og investorer med lidt erfaring. Det er både for dig, der aldrig har købt aktier før, og dig der handler en gang imellem, men som ønsker at vide mere. Du behøver altså ingen forudgående viden om området – jeg tager dig i hånden gennem kurset.

Efter dette kursus vil du være i stand til at kaste dig ud i privat investering. Formålet er, at det bliver omsætteligt og håndgribeligt, så du kan gå i gang direkte. Med et minimum af indsats vil du kunne sætte dine investeringer op og herefter kunne nøjes med blot at justere lidt et par gange om året.

Til kurset vil følgende blive undervist i:

Jeg gennemgår hvad værdipapirer er, samt hvad investeringsforeninger er. Dertil kommer jeg ind på hvor man køber disse, og hvilke investeringsplatforme der er.

Du lærer hvor man opbevarer sine værdipapirer, og du vil få følgende kompetencer:

  • Hvordan man lægger en strategi
  • Hvordan man opbygger en veldiversificeret portefølje
  • Hvordan vælger man en passende tidshorisont

Du vil desuden lære om de risici der er forbundet med investering, og vil med den information kunne danne din egen investorprofil. Slutteligt fortæller jeg om børspsykologi, og særligt hvordan den både påvirker os selv om markedet.

Når du har taget dette kursus, vil du have fået en grundig og kompetent indføring i at investere, og er du klar til at handle aktier og andre værdipapirer.

Se den fulde lektionsplan

Videolektioner i dette kursus

Motivation og din investorprofil

1# Motivation 04:29 GRATIS VIDEO

Denne video handler om vores motivation for at investere vores penge. Vi gennemgår de tre bedste grunde: Inflation, aktiemarkedets generelle værdistigning og renters rente-effekten.

2# Afkast 04:09

Vi præsenterer to parametre, vi kan skrue på, hvis vi vil have vores opsparing til at vokse og ser på afkastforventninger for obligationer, globale aktier og emerging markets aktier.

3# Investeringsprofil 03:13

I denne video finder vi vores investorprofil, som fortæller os, hvilken type investor, vi er. Den ligger til grund for vores strategi, som vi kan lægge senere i kurset.

Børser og børsmæglere

4# Børser & Børsnoteringer 06:06

I denne video bliver vi klogere på børser, herunder hvad en minibørs og hovedbørs er og hvordan en børsnoteringer foregår.

5# Børsmæglere 04:40

I denne video gennemgår vi disse fire online børsmæglere: Nordnet, SaxoInvestor, DeGiro og Etoro. Vi ser også nærmere på en række Robo-Advisors, som også er kendt som "robotrådgivere"

Aktivklasser: Aktier, obligationer og alternative investeringsmuligheder

6# Aktivklasser 04:29

Vi skaber et kort overblik over forskellige aktivklasser, vi kan vælge mellem, når vi vil investere vores penge. Det kan fx være aktier, obligationer, råvarer, ejendomme og valuta.

7# Aktier 07:25

Vi får helt styr på, hvad aktier er, herunder forskellen på A og B aktier og hvordan vi tjener penge på aktier gennem afkast og udbytte.

8# Obligationer 07:34

Vi finder ud af, hvad obligationer er og gennemgår tre typer obligationer: Statsobligationer, realkreditobligationer og virksomhedsobligationer. Vi forklarer også om risiko, afkastforventninger og sammenhæng med renten.

9# Indeks 04:58

Vi ser nærmere på hvad et indeks er og hvad et indeks kan. Vi bliver også klogere på to typer indeks: Et markedsvægtet indeks og et ligevægtet indeks.

10# Investeringsforeninger 09:53

Vi dykker ned i investeringsforeninger, fonde og ETF'er (Exchange Traded Fund) og ser på betegnelserne "aktiv forvaltning" og "passiv forvaltning" samt "udbyttebetalende" og "akkumulerende"

11# Alternative investeringsmuligheder 07:39

Vi gennemgår forskellige alternative investeringsmuligheder som fx ejendomme, guld, grøn investering (fx i sol, vind, vand og skov) og investering i infrastruktur.

Diversificering

12# Diversificering inden for aktier 08:02

Denne video handler om diversificering af aktieporteføljen. Find ud af hvorfor det er en god idé at vi spreder os over flere forskellige aktier og hvordan vi griber det an.

13# Sektorer 03:58

I denne video ser vi nærmere på 11 forskellige sektorer, hvad de indebærer og hvor mange procent de hver især udgør.

14# Defensive vs. cykliske aktier 05:05

Vi finder ud af, hvad cykliske og defensive aktier er og hvilke sektorer der er henholdsvis cykliske og/eller defensive.

15# Værdi vs. vækst 04:58

Vi ser på, hvad vækst- og værdiaktier er og hvordan man kan vurdere, om en aktie er det ene eller det andet.

Gebyrer og skat

16# Gebyrer 06:12

Vi ser nærmere på de gebyrer, som kan være forbundet med investering, det være sig depotgebyr, kurtage, ÅOP og valutavekslingsgebyr.

17# Skat 06:39

Vi bliver klogere på den skat, vi skal betale af vores investeringer. Vi finder ud af, hvad beskatning som aktie- eller kapitalindkomst betyder samt lager- og realisationsprincippet.

Strategi

18# Strategier 06:30

I videoen beskrives en række strategier, man kan benytte sig af, når man vil investere sine penge. Vi ser også nærmere på indkøbsstrategien Dollar-Cost Averaging.

Aktieanalyse og megatrends

19# Aktieanalyse 05:00

Vi forklarer, hvad en aktieanalyse er. I videoen præsenterer vi to former for aktieanalyse og tilhørende begreber, nøgletal og værktøjer: fundamental analyse og teknisk analyse.

20# Megatrends 06:20

I denne video finder vi ud af, hvad megatrends er, og vi ser på en række af de megatrends, som ligger ude i samfundet og hvilke investeringsmuligheder der følger med.

Aktiesparekonto og børneopsparing

21# Aktiesparekonto 02:56

Vi ser nærmere på aktiesparekontoen, hvor meget vi må indbetale på den og hvordan vi bliver beskattet af investeringer fra kontoen.

22# Børneopsparing 03:53

Vi dykker ned i forskellige muligheder for opsparing til børn. Det drejer sig om den helt klassiske børneopsparing, et aktiedepot til vores børn og de fintech-løsninger, der findes på området.

Bæredygtighed, psykologi & simpel guide

23# Bæredygtig investering 04:25

Når vi vil investere bæredygtigt, er der flere måder at gribe det an på. I denne video ser vi på forskellige begreber hertil: CSR, ESG, SDG og aktivt ejerskab.

24# Psykologi og aktiemarkedet 05:42

Hjernen kan på forskellig vis spille os et puds, når vi investerer vores penge. Kender vi disse, bliver vi i stand til at træffe bedre beslutninger som investor.

25# Tringuide for begyndere 02:09

I denne video præsenterer vi en lille tringuide, som hjælper dig i gang med at investere. Vi ser også på, hvad vi kan være opmærksomme på, når vi vælger børsmægler.

Ekstravideoer

26# Ekstravideo 1: Introduktion til investering og investorprofil samt opgave 51:11

Denne ekstravideo er en generel introduktion til investering, og vi går derudover også i dybden med investorprofilen, hvor vi ser nærmere på de fem elementer.

27# Ekstravideo 2: Børsmæglere og gennemgang af nordnet, saxoinvestor og degiro 58:24

I denne ekstravideo ser vi nærmere på børsmæglere. Vi går i dybden med tre af de populære: Nordnet, SaxoInvestor og DeGiro.

28# Ekstravideo 3: Aktivklasser, diversificering og hvor man finder aktier og fonde 51:54

I denne ekstravideo dykker vi ned i aktivklasser, alternative investeringsmuligheder og diversificering. Vi ser også på, hvordan vi helt lavpraktisk kan finde aktier og fonde med forskellige karakteristika.

29# Ekstravideo 4: Strategi 1:02:03

I denne ekstravideo til onlinekurset bliver du klædt på til at lægge en strategi, som matcher den type investor, du er.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg adgang til kurset?

Efter du har købt adgang til kurset, kan du logge ind her, og efterfølgende se alle videolektionerne i kurset samt hente de evt. medfølgende materialer. Når du køber adgang bestemmer du selv din adgangskode. Dit brugernavn er den e-mail du køber adgang med.
Du kan her se en video, der beskriver, hvordan du køber adgang og kommet i gang med et kursus på WeTeach.dk.

Køber jeg et abonnement?

Nej, det gør du ikke. Adgang til vores kurser er en engangsbetaling.

Hvad betyder "livstidsadgang"?

Livstidsadgang betyder, at din adgang til kurset ikke er tidsmæssigt begrænset. Du kan altså se videoerne nu og igen på et senere tidspunkt, hvis du har brug for det.

Køber jeg adgang til ét kursus ad gangen?

Ja, du køber adgang til vores kurser enkeltvis. Vil du købe adgang til flere kurser ad gangen, kan du selvfølgelig også gøre dette.

Kan jeg stille spørgsmål til undervisningen?

Ja, det kan du. Under hver videolektion kan du stille spørgsmål og evt. uploade billeder af dit arbejde, så underviseren kan give dig feedback. Vores undervisere svarer typisk indenfor 48 timer.

Kan vores kurser købes som gavekort?

Ja, du kan købe vores kurser som gavekort, og give det til en du holder af. Du kan både købe et gavekort til et bestemt kursus eller på et valgfrit beløb, som kan bruges på et vilkårligt kursus. Læs mere her.

Er dette kursus lige så godt som et traditionelt fysisk kursus?

Du vil med dette kursus komme omkring de samme emner, som du ville på et lignende fysisk kursus. Fordelen ved at tage vores kursus er selvfølgelig, at det koster en del mindre end et fysisk kursus, men også at du kan se videoerne flere gange, og præcis når det passer dig.

Hvordan får jeg adgang til kursets evt. medfølgende materialer?

På de kurser, hvor der medfølger et hæfte, en opskrift, en guide eller noget helt tredje, vil du kunne hente disse materialer direkte fra din brugerprofil her på WeTeach.dk.

Yderligere spørgsmål?

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål til vores kurser!

Kontakt kundeservice

Hvorfor investere i aktier?

Aktiemarkedet stiger i gennemsnit cirka seks procent om året. Hvis du investerer 100.000 kroner i 10 år, stiger pengene til 182.000 kroner uden at du skal gøre andet end at investere dem indledningsvist.

Det er lettere at investere i aktiemarkedet, end du måske tror. Det er ikke meget, du behøver at vide for at komme godt i gang og lære at investere dine penge. Det kræver ikke, at du har nogen særlig uddannelse, at du bor et specifikt sted eller at du har mange penge. Har du 100 kroner og en halv time, så kan du også begynde at investere. Når det er sagt, er det altid godt at være klædt ordentligt på, og det kan du for eksempel blive ved at se dette onlinekursus ‘Aktie- og investeringskursus’ med Sarah Ophelia Møss, som er et kursus om investering for begyndere.

Når man taler om aktiemarkedet, dækker det over handel med både aktier og obligationer og det, der kaldes investeringsforeningsbeviser eller fondsbeviser. En aktie er en lille del af et selskab, som man kommer til at eje ved købet af aktien. En obligation er et lånebevis, og dem, der har lånt pengene, kan være enten staten, et realkreditinstitut eller virksomheder. En fond er en samling forudbestemte aktier, så vi for eksempel i ét værdipapir kan eje en lille del af eksempelvis de 3.000 største virksomheder i verden. Fondsbeviser er særligt gode til nye investorer. Alt det lærer du om i onlinekurset ‘Aktie- og investeringskursus’ med Sarah Ophelia Møss.

Du behøver som nævnt ikke at have mange penge for at komme i gang med at investere. I den moderne verden, vi lever i, kan vi investere så lidt som 1 euro.

Selvom det er let at komme i gang med at investere, er der også mange faldgruber inden, vi kan snuble over. Det er let at komme til at begå fejl, hvis man ikke er klædt ordentligt på. Vi  kan falde over mange, der gennem diverse YouTube-kanaler og andre sociale medier hyper bestemte aktier og sælger formlen på ‘økonomisk frihed’. I onlinekurset lærer du hvordan du undgår at miste penge på aktiemarkedet og stille, men sikkert får dine penge til at vokse.

Alle kan være med – om du så bor i Aarhus, Odense, København eller Aalborg!

Dette aktie kursus er for alle i hele Danmark. Du kan deltage om du så bor i Aarhus, Odense, København, Aalborg eller et helt andet sted i Danmark. Kurset er nemlig online, og du kan derfor se lektionerne hvor og hvornår du vil. Du kan tilmed se lektionerne lige så mange gange du vil, og du har tidsmæssigt ubegrænset adgang, så du kan se/gense hele aktie kurset igen om et år eller to, hvis du har lyst!

Anmeldelser

Har du taget dette kursus? Log ind for at skrive en anmeldelse.

:-)

Virkelig godt kursus til de grundlæggende aktiestrategier. Jeg vil klart anbefale det hvis man lige skal igang med investeringer, men er du mere erfaren vil jeg nok vælge noget andet med lidt mere dybde.
Jørgen
05-09-2023

Tak

Hej Sarah, Tak for en virkelig godt kursus, som har hjulpet mig i gang med at investere lidt. Skulle man komme med lidt "kritik", så ville det være, at der måske godt kunne have brugt tid på krypto også, da det jo også er en investering her i 2023. Mvh.
Søren F
25-01-2023

Godt for begyndere

Dette kursus er virkelig godt for begyndere - alt bliver forklaret, så selv folk der aldrig har rørt en aktie kan forstå det
Gitte Svendsen
03-01-2022

Godt, men måtte gerne være længere

Super godt kursus, og godt filmet/optaget. Det kunne godt have været lidt længere, og derfor giver jeg "kun" 4 stjerner. Mvh.
Simone Jørnsen
30-01-2021

Et godt overblik

Kurset har givet mig et godt overblik over mine investeringsmuligheder, og har hjulpet mig til at forstå aktiemarkedet bedre - kan derfor anbefales til alle der gerne vil gang uden at skulle læse en hel masse lange artikler.
Sidsel Madsen
28-01-2021

5 stjerner!

Kanon kursus til dem der gerne vil nemt og hurtigt i gang med lidt aktie investeringer. Stor ros til Sarah for et god kursus med mulighed for at stille dumme spørgsmål ;-)
Mikkel Jensen
23-09-2020

Godt kursus for begynderen

Jeg synes det er et rigtig godt kursus, som virkelig har hjulpet mig godt i gang med mine egne aktie-investeringer. Jeg føler, at jeg ved meget mere om, hvad jeg går ind til nu, end før jeg gennemførte dette kursus. Tak for god undervisning og et velproduceret kursus!
Mia Henriksen
18-09-2020

Virklig godt og inspirerende

Jeg har virkelig haft glæde af dette kursus, og det har give mig blod på tanden og inspireret mig til at kaste mig ud i nogle gode investeringer!
Henrik TK
03-09-2020

Super godt kursus!

Jeg havde rigtig mange ubesvarede spørgsmål omkring aktier og investering, og dette kursus gav mig svar på dem alle og fik mig godt igang med mine investeringer! Kan klart anbefales :-)
Kathrine Husum
11-05-2020
Se alle anmeldelser

Flere kurser fra andre undervisere...

Hundetræning | Trænet og tryg familiehund Hundetræning | Trænet og tryg familiehund
Fotokursus for begyndere Fotokursus for begyndere
Tegnekursus for børn Tegnekursus for børn

Denne side blev sidst opdateret: