Malekursus for begyndere

Med Karina Bjerregaard Bastholm
Onlinekursus | Kom i gang med det samme!
599 DKK
[12]
Hvis du kunne tænke dig at få en grundlæggende viden om materialevalg, farveteori, opbygning af maleriet, teknikker og afslutning af maleriet, så er dette malekursus lige noget for dig!
- Karina Bjerregaard Bastholm, underviser
Inkluderet: Køb som gavekort
Livstidsadgang Info
20 danske videolektioner
4 timers undervisning
Guide til kontraster
Tjekliste til det færdige maleri
Stil spørgsmål og få feedback
Underviser Karina Bjerregaard Bastholm
20 års erfaring med abstrakt maleri
Underviser i abstrakt maleri siden 2014
Professionel billedkunst-underviser
Mød din underviser Karina her!

Dette malekursus, hvor vi skal male med akrylmaling, er bygget op af 3 dele:

  • Del 1: De 5 grundelementer i abstrakt maleri (en grundviden om materialer, farvelære, opbygning, teknikker og afslutning)
  • Del 2: Dybere gennemgang af udvalgte teknikker
  • Del 3: Hjælp/inspiration til at komme i gang og til at komme videre, hvis du er gået i stå.
  • Del 4: 6 kapitler, hvor du får et helt konkret eksempel på hvordan du bygger et maleri op step-for-step. Jeg viser dig, hvordan du bruger teorien om ‘De 5 grundelementer’ i praksis og hvordan male-teknikkerne helt konkret benyttes i processen. Ved at følge disse eksempler vil du kunne male dit første abstrakte maleri.

Hvis du er nybegynder eller bare godt kunne tænke dig at få en basisviden i forhold materialevalg, farveteori, opbygning af maleriet, teknikker og afslutning af maleriet, så er dette kursus måske noget for dig.

Du behøver ikke at have prøvet at male før, du skal bare have lyst til at være legende, undersøgende og eksperimenterende i forhold til det at male abstrakt. På den måde har du de bedste forudsætninger for at blive tilfreds med dit abstrakte maleri.

Jeg er selv vild med online kurser. For jeg ELSKER friheden – at kunne deltage HVOR og HVORNÅR man vil – det synes jeg er vildt fedt! At jeg ikke er afhængig af nogen, og at jeg ikke behøver pakke mit malegrej og bevæge mig ud af døren, det er så befriende.

Jeg synes, det er mega fedt, at jeg kan gå til og fra inspiration, som jeg har brug for det – NÅR det passer MIG. Og ikke bare på en bestemt ugedag og et bestemt tidspunkt. Og så undgår jeg at blive uvenner med min mand, fordi jeg har fået maling på bilens sæder ;-)

Se den fulde lektionsplan

Videolektioner i dette kursus

1# Introduktion til dette malekursus 2:15 GRATIS VIDEO

I denne video giver jeg dig en introduktion til dette kursus. Jeg fortæller om, hvad du kan forvente at lære og hvordan dette kursus er opbygget.

De 5 grundelementer

2# Materialevalg til det abstrakte maleri 7:41

I denne videolektion vil ud lære, hvordan du vælger de rigtige materialer og værktøjer, når du skal i gang med at male abstrakt. Se med og blive klogere!

3# Farvevalg og farveteori 9:12

I denne videolektion vil ud lære, hvordan du vælger de rigtige materiale og værktøjer, når du skal igang med at male abstrakt. Se med og blive klogere!

4# Komposition og opbygning af det abstrakte maleri 7:31

I denne videolektion vil du lære, hvordan du arbejder med kompositionen i dit maleri. Du bliver blandt andet præsenteret for et trick, så du til hver en tid, kan udpege præcis, hvor i maleriet, du bevidst vil placere centrale elementer,

5# Teknikker i abstrakt maleri 2:13

I denne video vil du lære om teknikker. Når du har øvet dig, vil du opdage at du efterhånden har en hel vifte af teknikker, du kan benytte i dit maleri. Den teknik du vælger at bruge vil give et bestemt resultat og det er skønt at kunne skifte mellem forskellige teknikker.

6# Hvornår ved man at maleriet er færdigt? 3:38

I denne lektion skal vi se på, hvordan du ved, hvornår dit maleri er færdigt og hvornår det er på tide at stoppe med at male.

Seks udvalgte teknikker

7# Kontrast er den store overskrift! 3:46

I denne video vil du lære om kontraster. Viden om brug af kontrast i maleriet vil gøre dig i stand til nemt at vælge farver, redskaber og teknikker, fordi du nu ved, hvad du har brug for, for at at komme videre med arbejde

8# Mal ubevidst 8:02

Her i denne video viser jeg dig en teknik, jeg kalder 'Mal ubevidst'. Den er især god til at bruge i opstarten af dit maleri.

9# Tusch teknik 8:14

I denne video skal du lære at male med tusch. Fordi tuschen er et redskab, der egentlig lægger op til præcision, nøjagtige linier og afgrænsede flader, kan du nemt bruge den som kontrast til dine malestrøg.

10# Lag på lag teknikken 9:16

Med denne video får du en af mine vigtigste teknikker til at opbygge dybde og perspektiv i det abstrakte maleri. Det er noget af det sværeste at få til at lykkes, når man maler abstrakt.

11# Brug af vand i det abstrakte maleri 3:46

I denne videolektion vil jeg vise dig, hvordan du kan bruge vand, når du maler abstrakt, til f.eks. at skabe dybte i maleriet.

Hjælp og inspiration

12# Slip fri af din maleblokering 11:51

I denne video viser jeg dig en metode til at komme videre og godt i gang med at male. Selv hvis du føler, at du er fuldstændig gået i stå, og måske har ramt den famøse maleblokering.

13# Er inspiration at låne eller at stjæle? 4:04

I denne video giver jeg dig min holdning til, hvordan du kan hente inspiration i din dagligdag og også skæve til hvad andre gør. Uden at være bekymret for, om du har stjålet ideer fra nogen.

14# Sådan bruger du lys og skygge bevidst i dit maleri 2:58

Når lys og skygge arbejder sammen, vil du opnå endnu flottere resultater, så du bliver tilfreds med dit maleri. Den rette placering af lyse og mørke farver i forhold til hinanden vil automatisk give flotte kontraster og en rigtig fin dybdefornemmelse.

Mal dit første maleri

Du er nu klar til at male dit første maleri! I de kommende seks videoer vil jeg tage dig i hånden, og vi skal sammen male et maleri fra A til Z.

15# Gennemgang og eksempel på ‘De 5 grundelementer’ 31:12

I den første video genopfrisker vi lige kort de De 5 grundelementer i abstrakt maleri - men nu bliver det meget mere konkret i forhold til, hvordan de rent faktisk bruges, når du maler. Denne og de næste 5 videoer viser, hvordan du step-for-step kan bygge et abstrakt maleri op. Her i den første video, viser jeg dig, hvordan du nemt og enkelt kommer godt fra start med dit maleri.

16# Proces | Farvenørderi 20:44

Farver er et meget centralt emne, når vi taler om malerier - derfor har det også fået sin helt egen video. Jeg viser dig, hvordan du med farvehjulet altid kan se, hvilke farver, der naturligt komplimenterer hinanden. Hvordan justeres farverne undervejs og hvordan vælger man farver, når alt er muligt? Allerede her i video 2 kan man begynde at fornemme dybde og balance i maleriet, fordi vi lige fra starten bruger de understøttende teknikker til dette.

17# Proces | Dybde 20:43

Dybden fortæller historien i et abstrakt maleri. Et fladt maleri er derimod kedeligt og uinteressant. Jeg viser dig, hvordan du med disse teknikker får skabt en spændende og interessant 'fortælling' med dit maleri. Det er også her du får masser af råderum til at skabe din egen malestil og dit eget udtryk.

18# Proces | Kontraster 16:41

At male abstrakt på denne måde handler i høj grad om at få skabt kontraster. Og dette kan gøres på mange måder. Her viser jeg dig, hvordan farver igen spiller en vigtig rolle i dit maleri. Men det er i høj grad også her, du lærer at mærke efter, hvad du godt kan li'. Du skal huske at male det du gerne vil 'fortælle' - ikke hvad du tror andre vil 'høre'.

19# Proces | Kom videre 22:09

Du vil opleve, at du på et eller andet tidspunkt i processen, når til at punkt, hvor du føler, du ikke kan komme videre. Dette eksempel er ingen undtagelse. Jeg viser dig, hvordan du kommer videre herfra og tættere på målet, ved at bruge denne metode.

20# Afslutning 27:52

Selve afslutningen er noget af det vigtigste, men også det sværeste. Fordi hvornår er det man ved, om et maleri er færdigt? Jeg viser dig, hvad jeg kigger efter og fortæller, hvordan jeg afgør om mit maleri er færdigt. Du ser også afslutningen på maleriet i denne video. Husk at du frit kan træffe dine egne valg undervejs. Og det er dine beslutninger, der er bedst for dig.

Lidt inspiration

Jeg drømmer om, at være med til at gøre tilgangen til det abstrakte maleri mere afslappet – det vigtigste er at være legende og eksperimenterende. Ikke være for styret af regler og fremgangsmåder, for det bremser kreativiteten.

Du må ikke være bange for at springe ud i det og prøve noget af. Det er ikke sikkert, at det bliver hæng-på-væggen-i-stuen-pænt i første omgang.

Men jeg tror på alle har potentiale til at lære at male. Nogle lærer hurtigt, andre har brug for at prøve mange gange.

Det er lidt ligesom at lære at cykle – nogle børn springer bare på cyklen og kører som om de aldrig har lavet andet. For andre tager det lidt længere tid, giver blå mærker og kræver plaster på knæ og albuer.

Med mindre du er mega vild, giver mine kurser ingen grund til at købe plaster.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg adgang til kurset?

Efter du har købt adgang til kurset, kan du logge ind her, og efterfølgende se alle videolektionerne i kurset samt hente de evt. medfølgende materialer. Når du køber adgang bestemmer du selv din adgangskode. Dit brugernavn er den e-mail du køber adgang med.
Du kan her se en video, der beskriver, hvordan du køber adgang og kommet i gang med et kursus på WeTeach.dk.

Køber jeg et abonnement?

Nej, det gør du ikke. Adgang til vores kurser er en engangsbetaling.

Hvad betyder "livstidsadgang"?

Livstidsadgang betyder, at din adgang til kurset ikke er tidsmæssigt begrænset. Du kan altså se videoerne nu og igen på et senere tidspunkt, hvis du har brug for det.

Køber jeg adgang til ét kursus ad gangen?

Ja, du køber adgang til vores kurser enkeltvis. Vil du købe adgang til flere kurser ad gangen, kan du selvfølgelig også gøre dette.

Kan jeg stille spørgsmål til undervisningen?

Ja, det kan du. Under hver videolektion kan du stille spørgsmål og evt. uploade billeder af dit arbejde, så underviseren kan give dig feedback. Vores undervisere svarer typisk indenfor 48 timer.

Kan vores kurser købes som gavekort?

Ja, du kan købe vores kurser som gavekort, og give det til en du holder af. Du kan både købe et gavekort til et bestemt kursus eller på et valgfrit beløb, som kan bruges på et vilkårligt kursus. Læs mere her.

Er dette kursus lige så godt som et traditionelt fysisk kursus?

Du vil med dette kursus komme omkring de samme emner, som du ville på et lignende fysisk kursus. Fordelen ved at tage vores kursus er selvfølgelig, at det koster en del mindre end et fysisk kursus, men også at du kan se videoerne flere gange, og præcis når det passer dig.

Hvordan får jeg adgang til kursets evt. medfølgende materialer?

På de kurser, hvor der medfølger et hæfte, en opskrift, en guide eller noget helt tredje, vil du kunne hente disse materialer direkte fra din brugerprofil her på WeTeach.dk.

Yderligere spørgsmål?

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål til vores kurser!

Kontakt kundeservice

Aarhus, Odense, Aalborg eller København – alle i hele Danmark kan være med!

Alle i hele Danmark kan være med på dette malekursus for begyndere, om du så bor i Aarhus, Odense, Aalborg, København eller et helt andet sted i Danmark. Kurset er nemlig online, hvilket betyder, at du kan se det hvor og hvornår du vil. Du kan tilmed se videolektionerne lige så mange gange du vil på ubegrænset tid – når du har købt kurset kan du se det så længe vores side eksisterer!

Anmeldelser

Har du taget dette kursus? Log ind for at skrive en anmeldelse.

Wauw

Wauw - rigtigt godt og hyggeligt (pejs i baggrunden) kursus - kan klart anbefales.
Lilje H.
27-06-2023

Lærerigt startkursus😀

Er helt nybegynder, så jeg har meget at lære, men har i lang tid haft lyst til at male, specielt abstrakt. Glæder mig til at modtage mit farvehjul med posten. Kurset har været godt for mig til at starte på, og Karina er god til at forklare de forskellige teknikker. Tak for det, og så kan man jo se det flere gang.
Marianne Madsen
22-02-2023

Meget inspirerende kursus

Jeg synes dette kursus har været rigtig godt og meget inspirerende. Tak for denne gang.
Lene Frisk
13-01-2022

Mange tak

Mange tak for et godt kursus
Mathias Ottesen
02-03-2021

Farvehjul

Hej og tak for gode og spændende videoer :-) Jeg har malet for en del år siden, men efter en pause på 8-10 år ønsker jeg nu at komme i gang igen (bl.a. ved at male tidligere malerier over), og jeg har fået god inspiration via dette kursus. Nu ønsker jeg at købe et farvehjul, men når jeg har udfyldt oplysninger om navn, adresse og forsendelse sker der ikke mere, selv efter lang tid kører der blot en lille sort cirkel rundt og rundt og rundt.... uden der sker mere. Ingen fejlmelding. Det samme skete da jeg forsøgte i går? Er der en anden mulighed? Mange hilsner Anne Lise Kudsk
Anne Lise Kudsk
01-02-2021

Takker

Takker for et super kursus, der virkelig har fået mig igang med maleriet. Jeg giver 'kun' 4 stjerner, da jeg godt kunne have tænkt mig at kurset var lidt længere ;-)
Mette L
10-08-2020

En nybegynder uden erfaring

Hej Jeg er godt igang med kurset, men er ikke færdig med første gennemgang. Det jeg har været igennem indtil nu har lært mig meget og givet mig inspiration. Venlig hilsen Steen Holdrup
Steen Holdrup
27-06-2020

Rigtig fint og inspirerende kursus

Tak for en rigtig fint og inspirerende kursus :-)
Mette Tallin
08-04-2020

Mette Maj

Virkelig fint og inspirerende kursus. Det eneste minus er, at det ikke er længere ;-) Derfor 'kun' 4 stjerner.
Super kursus!
30-03-2020

Dejligt kursus, der gør det nemt at komme i gang

Jeg har været meget tilfreds med Karinas kursus, og det har hjulpet mig godt i gang med mine egne malerier.
Lisbeth K.
28-11-2019

Meget tilfreds

Det har været et meget lærerigt og inspirerende kursus. Tusind tak Karina!
Inger
02-10-2019

Rigtig fint kursus

Rigtig fint kursus, som hjalp mig i gang med mine egne værker. Karina er god til at inspirere og lære fra sig. Tak!
Hanne Flensted
20-11-2017
Se alle anmeldelser

Flere kurser fra andre undervisere...

Lær at tegne | Tegnekursus for begyndere Lær at tegne | Tegnekursus for begyndere
Akvarelkursus | Lær at male akvarel Akvarelkursus | Lær at male akvarel
Portrætmaling for begyndere Portrætmaling for begyndere

Denne side blev sidst opdateret: