Proces | Farvenørderi

WeTeach.dk » Malekursus for begyndere » Proces | Farvenørderi
Lektion nr. 16 af 20 20:44 2

Farver er et meget centralt emne, når vi taler om malerier – derfor har det også fået sin helt egen video. Jeg viser dig, hvordan du med farvehjulet altid kan se, hvilke farver, der naturligt komplimenterer hinanden. Hvordan justeres farverne undervejs og hvordan vælger man farver, når alt er muligt? Allerede her i video 2 kan man begynde at fornemme dybde og balance i maleriet, fordi vi lige fra starten bruger de understøttende teknikker til dette.

Har du spørgsmål til denne video eller mit kursus her på siden, skal du være velkommen til at skrive til mig i kommentarfeltet herunder. Jeg svarer hurtigst muligt :-)

Underviser Karina Bjerregaard Bastholm
20 års erfaring med abstrakt maleri
Underviser i abstrakt maleri siden 2014
Ejer af Onlinemalekursus.dk
Mød din underviser Karina her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål

2 Svar

 1. Lene P. siger:

  Hej har netop set alle videoer. Hvordan gør du dine pensler rene. Eller putter du dem i poser imellem de forskellige lag.

  • Karina B. siger:

   Hejsa Lene

   Tak for dit spørgsmål – det er meget relevant ;)

   Hvis jeg maler flere gange i løbet af den samme dag, skyller jeg bare penslerne i vand imellem lagene. Men ellers vasker jeg dem med alm håndsæbe eller opvaskemiddel og lunkent vand.
   Akryl maling er let at vaske af, hvis man ikke lader det tørre ind.

   Skulle det ske at jeg glemmer at rengøre pensler, kan de ‘genoplives’ ved at komme i en kraftig sæbeblanding (brun sæbe) og stå i blød i lidt tid. Så bliver penlerne fine igen.

   Hvis det er billige pensler er jeg ikke så forsigtig med dem, så sker det også at jeg smider dem ud, hvis de bliver for ‘trætte’.
   Det fedeste pensler er dog ofte dem, der er godt brugte ;)

   Kh Karina