Find din størrelse til blusen

WeTeach.dk » Lær at sy | Sykursus for begyndere » Find din størrelse til blusen
Lektion nr. 16 af 28 04:30 2
Hent måleskema til Saga bluse(Adgang til kursus påkrævet)

Her lærer du at tage mål til blusen og finde din størrelse i målskemaet. Du bliver guidet gennem de faldgruber, der kan være ved at tage mål, og lærer hvordan du nemt sikrer dig, at du får taget det rigtige mål. Tager du ikke målet rigtigt, risikerer du at vælge den forkerte størrelse.

Gør du, som jeg viser i videoen, vil blusen komme til at passer dig bedre. Du kan downloade et printvenligt målskema under videoen, hvor du kan skrive dit eget mål ind, og finde den størrelse, der passer til dig.

Underviser Signe Eriksen
Professionel underviser og blogger
Dameskrædder og mønsterkonstruktør
Indehaver af skaberlyst.dk
Mød din underviser Signe her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål

2 Svar

 1. Tine Kær P. siger:

  Hej Signe :-)
  Tusind tak for et rigtig godt kursus! Jeg har allerede fået lavet en del fine nederdele i mange fine farver, og jeg er så glad for dem!

  Jeg skal til blusen nu, men jeg er meget i tvivl om målene….
  Jeg er 185 cm med en meget lang overkrop og oveni er jeg meget pæreformet, så jeg er lidt nervøs for at gå efter det mønster der er med kurset. Ifølge mit brystmål skal jeg gå med størrelse 1, men jeg er 111 cm ved min hofte (normalt str. xl i hofte og s/m i trøje (hvis lang nok…).

  Hvad vil du råde mig til at gøre?

  Tusind tak for hjælpen!
  M.v.h. Tine

  • Signe E. siger:

   Hej Tine

   Dejligt at høre, at du er glad for kurset :)
   Jeg vil først og fremmest anbefale dig at sy en prøvemodel et noget billigt stof, hvor du har ekstra bredt sømrum i sidesømmene, så du kan sy den ud ved hofterne, hvis det er nødvendigt. Vælg den størrelse, målskemaet siger, og tjek hvor meget plads, der evt. mangler ved hoften. Det kan du lægge til i sidesømmen på mønsterpapiret, og så kan du rette yderligere, når prøvemodellen er syet, og du har den på kroppen.
   Når du tilretter prøvemodellen, så leg lidt med længden. Det er ikke sikkert, du skal have en længde helt ned til hoften. Ofte er det pænere, hvis blusen stopper lidt før, så du ikke får skjult din flotte figur, men så man derimod får lov at se kurven på hoften og numsen. Det slanker markant mere, end hvis du gemmer din talje i den lidt firkantede bluse. Du kan også style blusen ind i en nederdel, der sidder i taljen, så kommer de flotte kurver fra talje og hofter mere frem, og blusen kan være lidt længere, så den får lov at pose lidt. Det giver bedre bevægelighed ;)

   Jeg håber, du kan bruge mit svar. Ellers skal du endelig spørge igen :)
   Venlig hilsen
   Signe Eriksen