Gør din hund tryg ved sin sele – fundament

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Gør din hund tryg ved sin sele – fundament
Lektion nr. 26 af 33 10:14 0
Hent den medfølgende PDF her!(Adgang til kursus påkrævet)

Mange hunde er sensitive over for det at få sele på. Og det kan tit virke fuldstændigt uforståeligt for os; Hunden er jo glad for at komme ud at gå tur. Og det er jo sundest med en sele… Og en anden ting, der kan være frustrerende er, at det godt kan tage rigtigt lang tid at gøre hunden tryg ved sin sele.

Men det er fordi at det handler om hundens følelser, og følelser er altså ikke noget, som vi ændrer fra den ene dag til den anden. Vi arbejder i hundens tempo og der kan være brug for mange delelementer i øvelsen, også afhængig af, hvor sensitiv din hund er. Husk at gå tilbage i den trinvise indlæring, hvis det går lidt ’galt’ og adfærden synes at falde lidt sammen. Du skal først gå videre i den trinvise indlæring, når du kan se, at din hund er tryg, og tilbyder adfærd.

Når du træner, så undgå at have en klikker en hånden, hvis det betyder at du kommer til at klikke meget tæt på hundens øre. Lav i stedet en belønningslyd med munden. Og brug gerne nogle særligt lækre godbidder, hvis det er en svær øvelse for hunden. Og pas på dit kropssprog og din mimik, når du laver øvelserne; læn dig gerne lidt fra hunden, hvis du kan, lav bløde smalle øjne og lav langsomme bevægelser. Og træn gerne et andet sted end hvor du plejer at give selen på, hvis stedet allerede er ’forgiftet’ med en masse negativt.

Og så en advarsel: Lad endelig være med at…

Læs hele teksten til denne video i den medfølgende PDF…

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål