Så går vi

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Så går vi
Lektion nr. 10 af 33 03:56 0
Hent den medfølgende PDF her!(Adgang til kursus påkrævet)

Lad os starte med at kigge på øvelsen, som jeg kalder ’Statuen’. Her stopper du op, når linen bliver stram. Det er ofte denne øvelse, som folk får, når de går til hundetræning. Her gør vi som følger:

  1. Stop op, når linen bliver stram. Klik, når hunden tager kontakt. Hunden skal komme tilbage til dig for at få godbidden.
  2. Fra dette trin skal du efter få repetitioner videre til det næste, hvor du venter med at give hunden godbidden til I tager et skridt sammen i løs line. Kræv gradvist lidt flere skridt, men prøv at variere hvor mange skridt I går sammen med en løs line, før hunden får godbidden. Og beløn så, FØR den farer frem igen. Og variér, hvornår du belønner.

Formålet med denne øvelse er, at hunden skal lære, at den ikke får succes med at trække dig frem. Generelt er det bedst at belønne hunden, når den går med løs line, men trækker hunden frem, skal du i denne øvelse stoppe op, når linen bliver stram – stå som en statue – og vente indtil linen igen bliver løs, før du går fremad.

Derudover kan du med fordel – allerede når du ved at hunden snart vil ramme enden af linen – sige ’stillleee’. Hvis du gør det konsekvent, vil signalet efterhånden lære hunden, at det er en advarsel om, at den snart bliver stoppet. Det kan derved lære hunden at sænke farten, dvs. så du evt. ikke behøver at stoppe den helt.

Undgå ’Yoyo’

MEN har du en ivrig ’trækker’ (og selvom du følger ovennævnte indlæring), sker der ofte det, at hunden begynder at løbe som en yoyo – frem og tilbage. Hunden trækker → du stopper op → hunden vender tilbage til dig og får en godbid → den trækker igen. Det kan være svært…

Læs hele teksten til denne video i den medfølgende PDF…

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål