Sit

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Sit
Lektion nr. 29 af 33 08:57 0
Hent den medfølgende PDF her!(Adgang til kursus påkrævet)

Sit-øvelsen er den enkleste øvelse at bruge i alle hverdagssituationer, hvor vi ønsker kontrol og gode vaner. Du har sikkert allerede trænet en masse ’sit’ med din hund. Jeg oplever dog næsten altid, at øvelsen kan blive bedre. Det kan fx være, at man nogle gange skal sige ’sit’ mange gange for at hunden reagerer som ønsket. Hvorfor ikke træne på, at øvelsen bliver mere stabil, også når der er forstyrrelser?

Det, at lære hunden at sætte sig er meget enkelt – men det at få det til at fungere i alle aktuelle situationer, tager længere tid og en del mere træning.

Jeg skelner mellem ’frivillig sit’ og den mere formelle sit-øvelse, hvor jeg gerne vil have hunden til at blive siddende indtil jeg giver den fri eller beder den om noget andet. Det er den mere formelle sit-øvelse, det drejer sig om her.

Som sædvanlig skal du, før du starter træningen, definere for dig selv, hvad ’sit’-signalet skal betyde. For mig betyder det ’Placér numsen i jorden og bliv der indtil jeg siger noget andet.’ Den definition er selvfølgelig ikke noget, som hunden kender til på forhånd og vi kan ikke lige forklare den det. Det er derimod noget, som vi fortæller den gennem vores træning. Kort sagt ved at belønne den for det vi ønsker og ved at tilbageholde klik og belønning, når hunden ikke gør det, vi ønsker.

Der er flere måder at lære hunden det på; Vi kan fx føre en…

Læs hele teksten til denne video i den medfølgende PDF…

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål