Belønningshåndtering

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Belønningshåndtering
Lektion nr. 3 af 33 03:25 0
Hent den medfølgende PDF her!(Adgang til kursus påkrævet)

Hvis belønningen er synlig for hunden under træningen, vil det flytte dens opmærksomhed fra den adfærd, den skal udvise for at få belønningen, og det er forstyrrende for træningen. Særligt i begyndelsen af træningen, skal godbidderne bevares ude af syne for hunden – i lomme, godbidstaske, skål. Hvis træneren ofte eller altid træner med godbidder/legetøj i hænderne, risikerer vi, at hunden kun vil arbejde, når den netop kan se belønningerne. Men når hunden først har lært, at den skal give mentalt slip på belønningen, før den får den, kan det sagtens lade sig gøre at træne med belønninger i hånden.

Sådan gør du (træn gerne uden din hund)

Hvis klikket skal have værdi som markør, skal det komme, før belønningen tages frem! Ellers bliver det synet af trænerens hånd, der rækker ud efter godbidden, som bliver markørsignalet for hunden. Du skal derfor klikke først – og først derefter række hånden ned i lommen efter godbidden eller legetøjet.

Hav klikkeren klar i den ene hånd og nogle godbidder i en godbidstaske eller et andet lettilgængeligt sted.

  1. Klik
  2. Først EFTER du…

Læs hele teksten til denne video i den medfølgende PDF…

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål