Udstyr på gåturen

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Udstyr på gåturen
Lektion nr. 8 af 33 03:46 0
Hent den medfølgende PDF her!(Adgang til kursus påkrævet)

Udstyr på gåturen

Jeg vil her prøve at komme ind på nogle af de fordele og ulemper, der er ved seler, halsbånd og andre hjælpemidler. Men allerførst lidt om liner.

Linen

Linen holder os fysisk sammen med vores hund på gåturen. Vi skal også arbejde på, at der er andet end linen, der holder os sammen, nemlig kontakten, så det vil jeg anbefale dig at arbejde på. Linen skal være af en sådan længde, at hunden har mulighed for at gå lidt ud til siden og snuse – det er jo også for hundens skyld, at vi går tur. Så minimum 1,5 meter, men gerne længere.

Mht. flexlinen, så er der både fordele og ulemper ved den. Til fordelene hører, at det er nemt at gå tur – snoren ruller jo bare ud og ind som hunden bevæger sig frem og tilbage. Det giver også hunden en dejlig frihed især på områder, hvor man ikke må gå løs med sin hund. Og man kan i et vist omfang fortsætte med at gå, mens hunden bliver et øjeblik på stedet og snuser, hvilket er en stor fordel i og med at vores tempo er anderledes end hundens. Af ulemper kan nævnes at hunden faktisk skal trække lidt i linen for at få den til at rulle ud.

Dette er selvfølgelig ikke så heldigt, hvis du gerne vil lære din hund at gå pænt i snor. Og når du går tilbage til den almindelige line, kan det være svært for hunden at tilpasse sig, fordi linen jo bare plejer at rulle ud. Derudover kan det hurtigt blive en sovepude, hvor vi ikke gør så meget for at bevare kontakten, mv. Til sidst skal det nævnes, at flexlinen kan være farlig, hvis vi lader hunden gå langt foran os på et fortov, og den så pludselig bliver interesseret i noget på den anden side af vejen….

Seler

Der er flere fordele ved seler. Én af de vigtigste er…

Læs hele teksten til denne video i den medfølgende PDF…

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål