Sprællemand

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Sprællemand
Lektion nr. 17 af 33 03:57 0
Hent den medfølgende PDF her!(Adgang til kursus påkrævet)

Start som sædvanlig træningen på et sted, hvor der ikke er nogen forstyrrelser. Gå først videre til næste trin, når det ovenover går godt. Hver gang du går videre til næste trin, bør du belønne oftere. Rejser hunden sig op, går du for hurtigt frem.

En forudsætning er, at hunden er relativt stabil i adfærden ’frivillig sit’, dvs. hvor du ikke har sagt ’sit’ til den, men at den bare tilbyder at sætte sig ned, fordi det tidligere er blevet belønnet.

Formålet med øvelsen er, at hunden lærer, at det kan betale sig at være rolig, selvom mennesker bevæger sig og flagrer med hænderne, hvilket mange mennesker netop gør, når de hilser på hunde.

  1. Begynd at bevæge dig lidt, mens hunden sidder. Start fx bare med at gå et lille skridt til siden. Er din hund meget livlig, skal du gøre det meget forsigtigt og langsomt. Klik og giv godbid for at blive siddende.
  2. Begynd at bevæge armene. Klik og giv igen godbid for at blive siddende. Gradvist svinger du armene mere og mere, indtil du kan strække armene op over hovedet. Herefter begynder du også at hoppe.
  3. Øg gradvist kravene når du…

Læs hele teksten til denne video i den medfølgende PDF…

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål