Ro på ved døren

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Ro på ved døren
Lektion nr. 33 af 33 08:08 0
Hent den medfølgende PDF her!(Adgang til kursus påkrævet)

Formålet med øvelsen

Hvis din hund trækker meget på gåturen og du har svært ved at få ro på den, er det en rigtig god idé at træne på at få sænket stressniveauet FØR I går ud af døren. Hvis der er ro og kontakt INDEN i går ud af døren, vil det alt andet lige påvirke gåturen positivt.

Denne øvelse er også god af sikkerhedsmæssige årsager. Hvis du kan åbne døren uden din hund løber ud – den åbne dør bliver gennem træningen et signal til hunden om at tage kontakt til dig – kan du måske undgå faresituationer såsom at hunden løber ud på gaden, så snart døren bliver åbnet. Øvelsen har ikke noget med de gamle lederskabsregler at gøre – dvs. at vi skal gå ud af døren før hunden for at demonstrere vores lederskab over den. Drop alt det. Det er mere et spørgsmål om ro og sikkerhed.

Det er dejligt at se sin hund glad! Måske siger du ’Skal vi ud at gå tur’ når du rejser dig op for at tage tøj på. Ordene kan ofte få hunden op i gear, men gør de det, synes jeg at du skal lade være med det. Det er langt bedre at hunden er rolig og koncentreret, når I skal ud at gå. På den måde øger du sandsynligheden for at få større succes med at kunne gå en rolig tur med løs line. Kommer I ud gennem døren uden kontakt – kun holdt sammen af linen – bliver det alt andet lige vanskeligere at opbygge kontakten uden for, fordi der er så meget, der forstyrrer.

Det kan være en god idé at varme hunden op med øjenkontaktøvelser, før I starter ved døren. Men hvor meget I skal gøre ud af dette, afhænger fx af energiniveauet. Og det er selvfølgelig en fordel, hvis hunden har lært at det kan svare sig både at sætte sig ned af sig selv – og at tilbyde øjenkontakt.

Træn også gerne denne øvelse på tidspunkter, hvor I ikke skal ud af døren. Gerne hvor du ikke er iført overtøj, der jo fortæller hunden, at I skal ud at gå, hvorfor hunden netop kører mere op. Træn gerne flere gange om dagen i 2-5 minutter ad gangen. Afslut gerne træningen, når den går godt – i stedet for at presse citronen og lige lave øvelsen en enkelt gang til. Er øvelsen svær ved hoveddøren, kan du evt. lave øvelsen ved andre døre.

Motivationen for hunden ligger i at komme uden for. Når vi træner med den, er det derfor smart at belønne inden for, så det også er motiverende at være / komme inden for.

Sådan gør du

Trin 1

Beløn hunden for at sætte sig frivilligt og sidde, mens du klæder dig på, mv. Du kan også belønne den…

Læs hele teksten til denne video i den medfølgende PDF…

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål