Giv din hund en stemme – fundament

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Giv din hund en stemme – fundament
Lektion nr. 24 af 33 07:43 0
Hent den medfølgende PDF her!(Adgang til kursus påkrævet)

Vi skal kigge på træning med håndtering. Håndtering er fx at få klippet negle, at blive børstet, få sele på, osv.

Træning med tilvænning til håndtering er det mest oversete område, når vi træner vores hunde. Det er ofte ikke noget, vi prioriterer så højt. Vi fokuserer ofte mere på øvelser såsom gå pænt i snor, sit og indkald. Og ja, det er bestemt også vigtigt, men vi skal også huske på at sikre os, at hunden er tryg ved at få tørret poter, at blive børstet, at få klippet negle og det at få sele på. Og heldigvis begynder der nu at komme mere fokus på det, både blandt hundeejere, på træningspladser og hos dyrlæger.

Dét område, hvor hunden har mindst empowerment

Faktisk er det i forbindelse med håndtering, at hunden har mindst empowerment. Den har ingen kontrol over hvad der sker med den. Håndteringssituationer kommer ofte og nemt til at indeholde et element af tvang. Og vi er nogle gange nødt til at påføre hunden noget, som den ikke synes er rart. Det kan vi ikke undgå. Men vi kan træne, så vi giver hunden et større valg.

Ofte sker der dét, at hunden lærer at acceptere håndteringen, forstået på den måde, at…

Læs hele teksten til denne video i den medfølgende PDF…

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål