Fristebanen

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Fristebanen
Lektion nr. 11 af 33 06:56 0
Hent den medfølgende PDF her!(Adgang til kursus påkrævet)

Selvom din hund din hund går pænt i snor på de almindelige gåture, kan det formodentlig stadig være svært at gå frem mod noget, som hunden rigtig gerne vil frem til. Det kan være en elsket person eller en anden hund. Til det formål har vi Fristebanen. Her vil vi gerne lære hunden, at den eneste måde den får lov til at komme frem til forstyrrelsen, er ved at gå i løs line hen til den.

I øvelsen drejer du rundt og går den anden vej, når hunden skal til at trække. Det er også en rigtig god øvelse til hunde, der ikke vil spise godbidder. Du kan variere øvelsen med forskellige kontrollerede forstyrrelser, afhængig af, hvad du og din hund har brug for, inden I tager øvelsen ud i virkelighedens verden.

En forudsætning for at få succes med denne øvelse, er fx at ’Så går vi’ er rimelig godt indlært.

Sådan gør du

Opsæt en bane, der er ca. 7 meter lang. Lav dog den længde der er behov for, dvs. at der gerne må være mulighed for at gå nogle meter med hunden i løs line, før den trækker ud i stram line. I enden (målet) er der fx en skål med nogle godbidder.

  • Når hunden har taget øjenkontakt el.lign. til dig, siger du fx ’så går vi’. Er hunden lige ved at trække, siger du f.eks. ’æv bæv’ (med en trist stemme – ikke vredt) og går tilbage til start. Brug evt. kysselyde eller lign. for at få hunden med – ikke linekorrektioner. Hunden straffes ved at gå væk fra det, som den gerne vil hen til. OBS: Husk at du skal sige…

Læs hele teksten til denne video i den medfølgende PDF…

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål