Intro | Blive på stedet

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Intro | Blive på stedet
Lektion nr. 28 af 33 03:07 0

At hunden kan blive på stedet (og forholde sig roligt), mens du går lidt fra den i forskellige situationer, synes jeg er guld værd i det daglige. Det kan fx hjælpe dig, når nogen skal passere forbi og du ikke ønsker kontakt, eller når du lige skal lave et lille ’søg’ klar til hunden på gåturen.

Om hunden sidder eller ligger, har måske ikke så stor betydning. For mig at se er det vigtigste, at hunden kan blive på stedet, når du har brug for det.

Umiddelbart er ’sit’-øvelsen noget af det letteste og noget af det første man som hundeejer lærer sin hvalp, og det virker uhyre simpelt, men får du trænet det op, så hunden også reagerer på signalet første gang, du giver det, uanset forstyrrelserne? Og bliver den siddende, når du ønsker det?

Og så er jeg fan af frivillig sit. Frivillig sit er, som navnet siger, når hunden sætter sig ned frivilligt. Det vil den ofte gøre, hvis du belønner den for øjenkontakt. Hunden lærer hurtigt, at det godt kan betale sig at slå numsen i sædet.

Det er ikke en adfærd, som jeg sætter signal på, men jeg anser det som en standardadfærd, som hunden tilbyder, for at opnå belønning.

Jeg bruger den i situationer, når jeg er usikker på, om min hund bliver siddende. Hvis jeg er sikker, kan jeg sagtens bruge ’sit’, men bruger jeg ’sit’ og trækker hunden ud, er jeg med til at ødelægge mit eget sit-signal, der betyder at hunden skal blive siddende indtil jeg siger fri eller giver den et andet signal.

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Skriv en kommentar eller stil et spørgsmål - ordet er dit!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *