Intro | Tryghed i hverdagen

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Intro | Tryghed i hverdagen
Lektion nr. 20 af 33 02:47 0

Tryghed i hverdagen er mange ting;

At kunne være tryg ved at være alene hjemme, at være tryg ved de ting, som man møder i sin dagligdag; ved mødet andre hunde på gåturen, når man bliver hilst på af mennesker, at få sele på, at komme til dyrlægen, at køre bil og meget andet.

Ikke at være tryg i hverdagen, kan være enormt stressende. Og er din hund utryg på ét område, så kan det påvirke flere andre områder i hundens liv. Har den fx problemer med at være alene hjemme, så kan dens generelle stressniveau stige, og du kan fx risikere, at den reagerer anderledes over for andre hunde end den ville gøre, hvis den ikke havde et forøget stressniveau. For et øget stressniveau reducerer hundens tolerancegrænse. Det kender vi måske også fra os selv.

Der er i dag meget fokus på, at vi skal give hunden så meget kontrol som muligt, over dens eget liv. Ikke forstået på den måde, at den skal overtage styringen med alt, men mere, at den får mulighed for at påvirke sine omgivelser, så den får følelsesmæssig kontrol (og dermed mental styrke).

Det bliver kaldt empowerment. Jeg vil anbefale dig at få indarbejdet empowerment på så mange områder som muligt i hundens liv.

Empowerment kan fx forøge hundens mentale styrke på følgende områder:

  • Dyrlægebesøg.
  • Håndtering.
  • Bare det at have det godt.

Så det er guld værd at prøve at sørge for, at din hund har det godt på ALLE PLANER.

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål