Giv din hund en stemme – træningen

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Giv din hund en stemme – træningen
Lektion nr. 25 af 33 18:00 0
Hent den medfølgende PDF her!(Adgang til kursus påkrævet)

Der er nogle forudsætninger, der skal være til stede, når du laver disse øvelser:  

  • Du skal undgå at lave dem i et hjørne eller mens hunden er i snor. Din hund skal føle, at den har mulighed for at gå væk, hvis den har brug for det. Hvis din hund vælger at gå væk, skal du ikke prøve at fange den. Overvej, om du går for hurtigt frem eller om den bare var træt. Det kan også være at den er tørstig, så husk adgang til vand.
  • Der er brug for, at din hund lærer nogle gode godbidsmanerer, dvs. at din hund kan arbejde tæt på godbidderne uden selv at tage dem.
  • Når du laver øvelserne, har du brug for at din hund kender betydningen af klikket, men det er ofte en god idé at træne med et mundklik, så du ikke kommer til at klikke for tæt på hundens sensitive ører. Du har også brug for nogle små godbidder af høj kvalitet og et roligt og rart miljø. Har du flere dyr, er det bedst at lukke dem væk, hvis de kan håndtere det.
  • Det kan være en god idé, hvis din hund kan nogle hjælpeøvelser. Det kan fx være at lave ’target’ med hagen. Disse skal helst være trænet separat inden du begynder på håndteringsøvelserne.

Træn der, hvor det er smartest

Hunden befinder sig typisk på gulvet, men du kan også sagtens træne på en sofa, et undersøgelsesbord, osv. Det vigtigste er, at…

Læs hele teksten til denne video i den medfølgende PDF…

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål