Intro | impulskontrol og afslapning

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Intro | impulskontrol og afslapning
Lektion nr. 30 af 33 02:52 0

At en hund kan holde sig selv tilbage og vente på at det bliver dens tur, synes jeg er guld værd i det daglige. De fleste hundeejere har trænet med først at sætte hundens madskål ned, når hunden sætter sig ned og er rolig, men det betyder ikke nødvendigvis at hunden lystrer på andre ting og i andre situationer.

Det er også skønt, når ens hund kan slappe af i forskellige miljøer. Så kan den langt bedre blive den familiehund, som du tager med dig i byen og på rejsen.

Mange af os har i forvejen ikke så meget tid sammen med hunden, fordi vores dag er fyldt op med forskellige andre gøremål, så jo mere tid vi kan tilbringe med vores firbenede ven, jo bedre.

Har din hund lært at slappe af på en transportabel afslapningsplads, har du mere lyst til at tage den med dig. Du kan også selv slappe mere af, når din hund har nogle gode manerer, og du har ikke den dér dårlige samvittighed fordi du IGEN skal efterlade din hund alene hjemme.

Så du hjælper virkelig både dig selv og hunden, hvis du allerede fra hvalpetiden har fokus på impulskontrol og afslapning, når du træner og er sammen med din hund.

Når det er sagt, så kan du selvfølgelig altid tage fat i øvelserne og lave en positiv ændring. I øvelserne træner vi på, at hunden bruger den tænkende del af sin hjerne, i stedet for kun at bruge den følende og sansende. For vi vil gerne have mulighed for at lære den noget. Lære den at styre sine impulser.

Men at lære selvbeherskelse tager tid. Hvalpe er meget impulsive og har næsten ingen selvkontrol. De følger deres impulser. Selvkontrol er jo netop det, der karakteriserer voksne, fornuftige og velopdragne hunde.

For at få mere ro og afslapning i din dagligdag, skal du bl.a. træne på det, som hedder DoggieZen. Det handler i høj grad om selvbeherskelse og ro. Hunden får noget, ved at opgive noget andet.

I din dagligdag med hunden, kan du ret let få mere DoggieZen ind: Fx kan du, inden du tager linen af din hund for at slippe den fri, træne på at du får ro og øjenkontakt. Belønningen kan være, at hunden får friheden ved at løbe mere frit.

Du skal altså træne DoggieZen når du ved, at din hund har lyst til eet eller andet.

Man skal ikke herse og kommandere, når man træner DoggieZen. Pointen er, at hunden selv skal tilbyde øjenkontakten og afvente dit værsgo. Du skal naturligvis starte i rolige omgivelser og gradvist træne med flere og flere forstyrrelser.

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Skriv en kommentar eller stil et spørgsmål - ordet er dit!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *