privatlivspolitik

Tillid til tilnærmelse

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Tillid til tilnærmelse
Lektion nr. 22 af 33 09:58 0
Hent den medfølgende PDF her!(Adgang til kursus påkrævet)

Ifølge hundenes egne interne lov, har hunden ejerskab over det, som den er i besiddelse af. Det kan fx være et stykke legetøj eller et ben, som den ligger med. Eller når den står og spiser mad. Det er der mange hundeejere, der ikke ved. Det vil derfor være helt normalt for hunden at sætte grænser, hvis den er utryg ved, om noget bliver taget væk fra den.

Det er imidlertid stadig mange hundeejeres overbevisning, at den bedste måde at lære hunden, at det er ok at få taget noget væk, er ved netop at få taget noget væk. Og så give den det værdifulde igen bagefter. Og det går da også tit ok, hunden finder sig i det. Der er dog nogle gange, at vi ser at hunden kommer til at blive utryg, når personen så kommer i nærheden af den, når den har noget værdifuldt. Vil personen tage det værdifulde væk?

Men hvorfor ikke arbejde med, at din hund bliver tryg ved din tilstedeværelse og nærhed. At der sker noget godt, når du kommer i nærheden. Det er det, som er denne øvelses primære intention.

Øvelsen er opdelt i trin. Start fra trin 1 og gå først videre til det næste trin, når det forrige fungerer godt og både du hunden er tryg.

Denne øvelse er som udgangspunkt ment til dig, som har hvalp, da den er ment som forebyggelse. Men du kan selvfølgelig altid træne på mere tillid. Men har du et problem omkring ressourceforsvar, vil jeg på det kraftigste anbefale dig at gribe fat i en professionel.

Før du går i gang, er der nogle ting, som du skal have styr på:

  1. Din hund skal være betinget på en belønningslyd…

Læs hele teksten til denne video i den medfølgende PDF…

Underviser Gitte Asmann
Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål