Tillid til tilnærmelse

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Tillid til tilnærmelse
Lektion nr. 22 af 33 09:58 1
Hent den medfølgende PDF her!(Adgang til kursus påkrævet)

Ifølge hundenes egne interne lov, har hunden ejerskab over det, som den er i besiddelse af. Det kan fx være et stykke legetøj eller et ben, som den ligger med. Eller når den står og spiser mad. Det er der mange hundeejere, der ikke ved. Det vil derfor være helt normalt for hunden at sætte grænser, hvis den er utryg ved, om noget bliver taget væk fra den.

Det er imidlertid stadig mange hundeejeres overbevisning, at den bedste måde at lære hunden, at det er ok at få taget noget væk, er ved netop at få taget noget væk. Og så give den det værdifulde igen bagefter. Og det går da også tit ok, hunden finder sig i det. Der er dog nogle gange, at vi ser at hunden kommer til at blive utryg, når personen så kommer i nærheden af den, når den har noget værdifuldt. Vil personen tage det værdifulde væk?

Men hvorfor ikke arbejde med, at din hund bliver tryg ved din tilstedeværelse og nærhed. At der sker noget godt, når du kommer i nærheden. Det er det, som er denne øvelses primære intention.

Øvelsen er opdelt i trin. Start fra trin 1 og gå først videre til det næste trin, når det forrige fungerer godt og både du hunden er tryg.

Denne øvelse er som udgangspunkt ment til dig, som har hvalp, da den er ment som forebyggelse. Men du kan selvfølgelig altid træne på mere tillid. Men har du et problem omkring ressourceforsvar, vil jeg på det kraftigste anbefale dig at gribe fat i en professionel.

Før du går i gang, er der nogle ting, som du skal have styr på:

 1. Din hund skal være betinget på en belønningslyd…

Læs hele teksten til denne video i den medfølgende PDF…

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål

Et svar

 1. William T. siger:

  Kære Gitte,

  Tusind tak for dit fantastiske kursus, som jeg med stor glæde følger sammen med min hund Gnisge, som er en bostonterrier på 5 måneder.

  Jeg har et spørgsmål til dig, som måske går lidt ud over, hvad man kan spørge om til en lektion, men jeg vil også gerne betale for en lektion med dig.

  Mit problem er, at hunden af og til “hvæser” og snapper ud efter mig og andre i protest, hvis der er noget han ikke lige gider. Det kan fx være, når han skal ud af sengen om morgenen, eller når vi skal ud ad døren, eller hvis han ikke gider at gå tur. Han bider ikke de fleste af gangene, men han bruger munden og siger en hvæsende lyd.

  Jeg havde egentlig ikke tillagt det nogen større betydning og troede, at det nok ville gå over med tiden, men om dagen går han i en hundedagpleje, hvor personalet i dag sagde til mig, at de synes adfærden er påfaldende, og at de ikke plejer at se så meget raseri og protest hos hvalpe i den alder. Det gjorde mig usikker, for jeg er førstegangsejer og ved ikke så meget om hunde.
  Hun mente, at det kunne være tegn på, at den er ved at udvikle dominansadfærd og evt. senere vil blive aggressiv/bidsk.

  Hvad er mon din mening om det? Kan jeg gøre noget?

  Med venlig hilsen
  William