Doggie Zen

WeTeach.dk » Hundetræning | Trænet og tryg familiehund » Doggie Zen
Lektion nr. 31 af 33 10:09 0
Hent den medfølgende PDF her!(Adgang til kursus påkrævet)

Ordet zen er japansk og direkte oversat betyder ordet meditation. Zen betyder også selvbeherskelse, opmærksomhed og ro. En vigtig ting i Zenbuddhismen er, at man skal man opgive noget på jorden for at få en større belønning i himlen. Normalt vil hunden selvfølgelig vælge den korteste og letteste vej til belønningen, som kan være mad, legetøj eller frihed.

Doggie Zen betyder at hunden skal lære selvbeherskelse og vente på vores tilladelse, før den får lov til det den gerne vil have, hvad enten det er mad eller andet. Mange mennesker har et ritual omkring hundens aftensmad: hunden skal sidde pænt, tage kontakt og vente på, at der bliver sagt ”værsgo” før den må spise. Det er et eksempel på en øvelse i selvbeherskelse /Doggie Zen. Men selv om hunden kender denne øvelse, betyder det langt fra, at den kan generalisere dem til andre øvelser. Derfor er der brug for denne øvelse og flere andre før at hunden lærer selvbeherskelse i forskellige situationer.

På sigt er dette en øvelse, hvor du kan komme til at stoppe din hund i at gøre ét eller andet, du ikke ønsker, fx at spise affald, der ligger på jorden. Men det er vigtigt, at hunden ikke kommer til at tro, at dens navn er ’Nej’.

Ordet ’nej’ bør kun bruges som stopsignal, når din hund laver noget den absolut ikke må. De fleste mennesker har en tendens til at bruge ordet ’nej’ alt for meget til korrektion i træning.

Hver gang du bruger ordet ”nej” dræner du din hunds motivation for at arbejde sammen med dig. Doggie Zen er et fantastisk alternativ til ”nej”. Der er ingen råberi og ingen ryk i linen. Du afventer bare helt roligt og tavst, at hunden tager kontakt til dig – og så får den belønning eller lov til det den gerne vil. I nedenstående trinvise indlæring bruger vi stopsignalet ’nix’. Efter min mening er det blødere og folk har et mere positivt syn på det.

Sådan gør du

Trin 1
Sæt dig ned, så…

Læs hele teksten til denne video i den medfølgende PDF…

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål