Tofarvede mønstre – Fair Isle teknik

WeTeach.dk » Online kursus i tunesisk hækling » Tofarvede mønstre – Fair Isle teknik
Lektion nr. 14 af 17 10:27 0
Hent diagrammet her!(Adgang til kursus påkrævet)

Fair Isle teknikken er den nemmeste teknik til at hækle med flere farver i tunesisk hækling. Ligesom Fair Isle teknik i strik trækkes garnet på bagsiden af arbejdet, og du griber fat i den farve, du skal til at anvende.

Teknikken egner sig til mønstre, hvor der højst bruges 2 farver på en række. Der skal helst heller ikke være mere end 7 masker mellem hvert farveskift. Derfor vil du finde at blandt andet traditionelle norske, færøske og – naturligvis – fair isle mønstre, vil egne sig helt fantastisk til teknikken. Du skal højst bruge 2-3 farver på en række ad gangen, men det betyder jo ikke, at du ikke sagtens kan bruge andre farver på rækker længere fremme i projektet.

Du kan for eksempel på første del af mønsteret skifte mellem blå og hvid. Længere fremme kan du så for eksempel skifte mellem rød og grå. Da garnet trækkes på bagsiden af arbejdet er teknikken nemmere end Intarsia, som er den anden teknik med farveskift i tunesisk hækling.

Underviser Pernille Cordes
Professionel underviser og blogger
Forfatter til flere bøger om tunesisk hækling
Indehaver af englegarn.dk
Mød din underviser Pernille her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål