Stangmasker(stgm), halve stangmasker (hstgm) og dobbelte stangmasker(db stgm)

WeTeach.dk » Lær at hækle | Hæklekursus for begyndere » Stangmasker(stgm), halve stangmasker (hstgm) og dobbelte stangmasker(db stgm)
Lektion nr. 4 af 21 16:52 2

En stangmaske er en højere fastmaske, men de er grundlæggende bygget op på samme måde. Fastmasken har 2 masker og ét gennemtræk, en stangmaske har 3 masker og 2 gennemtræk. Denne ekstra maske bliver lavet ved at hente garnet en ekstra gang inden masken hækles.

I denne video viser jeg hvordan man laver stangmasker (stgm), halve stangmasker (hstgm) og dobbelte stangmasker (db stgm). Derefter snakker vi om hvordan man ville lave en trippel, quardropel etc. Stangmaske. Når vi har fundet ud af at hækle en stangmaske skal vi selvfølgelig se på, hvordan rækkerne kommer til at se ud og hvordan man vender en række med stangmasker på en pæn måde.

Til sidst gennemgås indtagninger og udtagninger med stangmasker. Det er næsten det samme som med fastmasker – og så alligevel ikke. Det kommer til at tage dig lidt tid at øve dig på alle de nye masker, men frygt ikke, så snart du har det i hænderne, så er der næsten ikke noget i hækling du ikke vil kunne mestre! Efter denne lektion kan du hækle ZigZag-mønsteret i bogen.

Underviser Johanne Louise Nagel
Uddannet designer fra Kadk
DK´s største YouTuber indenfor hækling
Underviser og afholder hækle-workshops
Mød din underviser Johanne Louise her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål

2 Svar

 1. Nina F. siger:

  Hej Johanne. Jeg er godt igang med lektion nr. 4 og er begyndt at øve mig på stangmasker. Jeg har indtil videre lavet en hel masse rækker med fastmasker, og så er jeg egentlig bare fortsat på samme stykke arbejde med at lave stangmasker. Det er altså ét langt “øve-mønster”.
  Når jeg har afsluttet en række med fastmasker og lavet en vendemaske, laver jeg 3 yderligere luftmasker for at starte en række med stangmasker – er det rigtigt? Så bliver det jo egentlig 4 luftmasker, hvoraf den ene så er en vendemaske.
  Og så forstår jeg ikke helt, hvorfor rækkerne med stangmasker bliver bredere end rækkerne med fastmasker. Er det meningen, eller gør jeg noget galt? Når jeg har startet rækken med 3 luftmasker, sætter jeg hæklenålen ned i den første maske, for sådan ser det ud til, du gør i videoen – men skal jeg hellere springe en maske over, så rækkerne ikke bliver så brede? Jeg håber, det giver mening.

  Og så tak for et rigtig godt kursus indtil videre! Det er så dejligt med en gennemgang fra a-z! :-)

  Mvh. Nina

  Vedhæftet billede:  image0-rotated.jpg

  • Johanne Louise N. siger:

   Hej Nina

   Dejligt at du er kommet i gang – det ser ud til du allerede har styr på det :)

   Når du vender efter en række fastmasker, så gør det med én luftmaske.
   Når du vender efter en række stangmasker, så gør det med tre luftmasker.

   Nej, dit stykke med stangmasker burde ikke blive bredere end dit stykke med fastmasker. Du tager masker ud, og det er nok fordi du laver de fire luftmasker til at vende med og derefter arbejder i den ekstra maske.
   Du kan med fordel tælle “stængerne” og se hvor mange masker der bør være på dit stykke. Det er lidt kedeligt, men kan måske give en bedre idé om hvad der er hvad.

   Jeg håber det hjælper lidt, ellers må du endelig skrive igen :)

   Mvh
   Johanne