At hækle rundt, kædemasker og at skifte farve på runder

WeTeach.dk » Lær at hækle | Hæklekursus for begyndere » At hækle rundt, kædemasker og at skifte farve på runder
Lektion nr. 7 af 21 15:26 0

Man hækler rundt ved at starte en luftmaskekæde og samle den til en ring. Derefter hækler man én maske i hver maske på runden, for at få en cylinderform. Det, der ofte giver problemer er samlingen. Når man har hæklet en omgang, hvordan slutter man den så?

Vi kan både slutte den ved hjælp af spiral-metoden, hvor der hækles en fastmaske henover samlingen, og derefter behøver vi ikke bekymre os om samlingen mere, for der er ikke nogen. Til gengæld er den maske vi hækler lige nu altid højere end resten af cylinderen, hvilket vil sige, at hvis vi ender arbejdet, så har vi ikke en jævn top, men en spiral. I stedet kan vi vælge at arbejde i sluttede runder. Det vil sige, at vi hækler en runde og derefter samler med eksempelvis en kædemaske.

Dette vil give en søm, der hvor der er blevet samlet, men det giver os en klar fordel i to afdelinger; vi er nu i stand til at slutte arbejdet med en jævn kant, og vi kan nu skifte farve uden det (næsten) kan ses. I denne video viser jeg også den alternative kædemaske(dr km) som kan løfte kvaliteten af dit arbejde – særligt når der arbejdes i runder! Når du har set denne video og har øvet dig på runder kan du gå i gang med de fingerløse vanter fra bogen.

Underviser Johanne Louise Nagel
Uddannet designer fra Kadk
DK´s største YouTuber indenfor hækling
Underviser og afholder hækle-workshops
Mød din underviser Johanne Louise her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål