Eksponeringstrekanten og samspillet mellem lukketid, blænde og ISO

WeTeach.dk » Fotokursus for begyndere » Eksponeringstrekanten og samspillet mellem lukketid, blænde og ISO
Lektion nr. 8 af 21 2:53 0
Hent foto-tjeklisten(Adgang til kursus påkrævet)

Nu bliver det langhåret. Vi skal i denne video lære om trekanter, sammenspil, og meget mere. Faktisk er der rigtig vigtig viden at hente her i videoen, da vi snakker om hvordan de 3 vigtige parametre du justerer på, påvirker hinanden. Ændrer du på lukkertiden så skal du også stille på din blænde eller iso for at din eksponering bliver korrekt.

Det er vigtigt at forstå hvordan de 3 hænger sammen, og i særlig grad når du vælger at køre i manuelt mode på dit kamera. Der er heldigvis hjælp at hente her, da vi kigger på et fint lille værktøj der hedder eksponeringstrekanten.

Hent foto-tjeklisten

Du har i de foregående videoer lært en masse om blænde, lukketid og lys, og det kan måske være svært at huske, hvordan dit billede bliver, hvis du f.eks. har en høj lukketid. Derfor kan du med fordel hente foto-tjeklisten ovenfor, som hurtigt giver dig et overblik over, hvordan du bruger blænde, lukketid og lys.

 

Underviser Lars Wenner
Professionel fotograf i 12 år, hobby fotograf i 35 år
Har bl.a. taget billeder for BT, TV2, Volvo og KMD
Ejer af Vedbæk FOTO
Mød din underviser Lars her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål