Billedekomposition og det gyldne snit

WeTeach.dk » Fotokursus for begyndere » Billedekomposition og det gyldne snit
Lektion nr. 14 af 21 2:00 2

Så handler det om billedkomposition, det gyldne snit og hvad der er vigtigt når du skal indramme dit billede.

Vi er taget til Sørup Herregård for at skyde billeder, og kommer ind på vigtige emner om de “regler” der gør sig gældende når man komponere et foto. Ind imellem er det ganske små ændringer der gør den store forskel.

Underviser Lars Wenner
Professionel fotograf i 12 år, hobby fotograf i 35 år
Har bl.a. taget billeder for BT, TV2, Volvo og KMD
Ejer af Vedbæk FOTO
Mød din underviser Lars her!

Køb adgang for at kommentere og stille spørgsmål! Feedback fra underviseren Upload billeder af dit arbejde Få svar på spørgsmål

2 Svar

 1. Julie J. siger:

  Hej Lars,

  Jeg har et spørgsmål til et lille projekt som jeg har kastet mig ud i. Jeg har i et par år haft et canon spejlrefleks kamera men har desværre aldrig rigtig lært det. Nu skal det være. Derfor er jeg igen med dit kursus.

  Jeg har i tankerne at prøve mine nye tilegnet viden af til at projekt. Vi har købt hus (hvor vi skal lave en del) og i den forbindelse vil jeg rigtig gerne tage nogle fede billeder undervejs for at dokumentere rejsen og derefter lave en fotobog. Men jeg har lidt udfordringer med at få nogle gode billeder. Jeg har vedhæftet et billede af stuen. Stuen er stor så tænker at jeg måske skal købe et objektiv med en vidvinkel i. men da disse objekter er dyre ville jeg lige forhøre mig.

  Har du nogle vise ord jeg kan tage med mig på min vej? For eksempel af hvilke objektiv ku være godt og hvad der er galt med mit nuværende billede. For vi kan begge blive enige om at fængende det er det ikk :(

  Med venlig hilsen
  Julie

  Vedhæftet billede:  IMG_6305-scaled.jpg

  • Lars W. siger:

   Hej Julie.
   Det lyder som et sjovt projekt og det kan du sagtens få noget godt ud af. Lad os starte med dit billede:
   Det er for underbelyst.. Du skal sørge for at lave en lysmåling der tager højde for det kraftige lys fra vinduerne, og du kan evt tage billedet på M så du selv styrer lyset. Det kan også være der er en HDR funktion på dit kamera som gør at du bevarer lyset udenfor stuen og samtidigt løfter lyset på møblerne.
   Mht objektiv, så skriver du ikke hvad du bruger nu, men jeg tænker det nok ikke er et dedikeret vidvinkel objektiv. Canon laver et rigtig godt lille objektiv der hedder Canon EF-S 10-22mm USM som varmt kan anbefales. Det koster ca 4000kr.. Det vil give dig nogle ret spændende muligheder for at lave nogle gode kompositioner i jeres nye hus.
   Håber du kunne bruge svarene til noget..

   Dbh,
   Lars Wenner