Skal din nye hobby være at lave hjemmeside? Sådan vælger du et godt domænenavne

Man behøver ikke være en nørd for at lave en hjemmeside, og man behøver ikke kunde kode, f.eks. HTML og PHP.

I dag kan man faktisk lave en hjemmeside med en hjemmeside-program, hvor man blot sidder og trække og slipper de elementer ind, som man skal bruge, som f.eks. en menu, billeder og tekst.

Mange vælger derfor at prøve kræfter med at at lave hjemmeside, som et slags hobby projekt, men der hvor mange allerede går i stå er ved valget af domænenavn, for hvad skal man lige vælge?

Valget af domænenavn afhænger selvfølgelig af, hvad du vil have på din hjemmeside og om du evt vil sælge noget. Man kan dog godt komme med nogle genelle anbefalinger og råd, til når man vælger domænenavn, så de grundlæggende ting ihvertfald er iorden.

Dem får du her :-)

Undgå danske karakterer

Internettet som helhed har det lidt stramt med karakterer såsom æ, ø og å. Vælger du f.eks. et domæne såsom lækkerier.dk bliver det til xn--lkkerier-j0a.dk, når det brugers i en email eller indtastet i en browser.

Derfor, undgå danske karakterer, det vil kun give dig problemer med din hjemmeside.

Du kan i stedet bytte æ ud med ae eller ø med oe eller bare o i dit domæne. Det vil fungerer bedre, selvom det måske ikke er så “dansk”

Kort er godt

Det er altid et god ide at holde sit domænenavn så kort som muligt. Kig bare på de store brands såsom Tesla, Boeing eller Matel – alle  korte navne, der er nemme at huske.

Vælger du f.eks. jyttesfiskehandelvedvesterhavet.dk, er det næsten umuligt at huske for folk, og der er aldrig noget der vil taste det direkte ind i en browser for at finde dig. Folk vil i stedet skulle søge efter dig på Google for at finde dig, også selvom de kender navnet på dig.

Spar på bindestregerne

Nogle gange kan bindestreger være en nødvendighed for at få det domænevan man gerne vil have. Hvis houseofdreams.dk er optaget, så er house-of-dreams.dk det måske ikke.

Man skal dog passe på, at der ikke går for mange bindestreger i det, da det også gøre det sværere for folk at huske og indtaste i en browser, og du risikerer at brugeren havner det forkerte sted, fordi de manglede en bindestreg eller to.

Vælg det rette TLD

Hvad er et TLD tænker du nok.

Et TLD er et Top Level Domain, og alle domæner har det. Det er det der kommer efter selve domænenavnet, altså .dk, .com eller .org.

Er du en dansker med en hjemmeside på dansk, er det oplagt at vælge .dk.

Er du en international organisation kan du godt vælge .org, ellers ikke.

.com er mest for internationale virksomheder, og har du en lille lokal hjemmeside eller webshop, bør du undgå .com

Du kan også vælge .io, hvis du har en tech-relateret hjemmeside, men generelt vil vi nok anbefale dig at holde dig til .dk, hvis du har en hjemmeside på dansk i Danmark.

Vi håber denne guide har kunne hjælpe dig videre med dit nye hjemmeside-hobby-projekt, og at du finder et rigtig godt domænenavn.

Har du  allerede fundet et godt domænavn, som du godt kunne tænke dig at købe, kan du med fordel købe dit domæne her.

Skrevet i: Blog » Diverse