Lav din egen podcast
Jeg har lavet dette kursus, for at give alle muligheden for at lave deres egen podcast. Har du en god ide til en podcast, men ved ikke lige, hvordan du får ført en ud i livet, så lærer du det her.
Der findes podcast om nærmest alle slags emner ude på podcastplatformene – der er både radioprogrammer fra store etablerede mediehuse, der er virksomheder, foreninger, interesseorganisationer – og ‘bare’ ganske almindelige ildsjæle, der har en helt særlig viden om eller interesse for store eller mindre emner. Viden, som egner sig helt vildt godt til at blive behandlet i en podcast.
Har du en særlig viden eller interesse – eller har din chef besluttet, at virksomheden skal haven en podcast, og det så er dig, der skal stå for den – så er der intet, der forhindrer, at lige netop din podcast kan komme ud og ligge side om side med alle de andre podcast, så alle kan lytte til den på deres smartphones.
Udgangspunktet for kurset er, at alle faktisk har muligheden for at optage, producere, redigere og udgive deres egen podcast – nærmest uden omkostninger. Og uden at man har særlige forkundskaber.
Du behøver faktisk ikke have særlige tekniske forudsætninger for at lave en podcast. Kan du betjene en smartphone og en hjemme-computer til almindelig brug, så har du de tekniske færdigheder, der skal til.
I kurset lærer du, hvordan en podcast er skruet sammen. Hvad sker der, fra en person sidder i et studie og taler om et interessant emne – eventuelt sammen med en gæst eller en medvært – og frem til at lytteren kan finde podcasten som en episode i deres podcast-app på telefonen?
Hvordan finder du ud af, hvilken type podcast, der er den rigtige for dig? Og hvad betyder dette valg for, hvordan den skal optages.
Du vil lære, hvordan du optager podcasten – rent praktisk. Hvilket udstyr skal du bruge, og hvordan bruger du det, så lyden bliver, lige som den skal være. Og er der noget udstyr, du absolut ikke skal investere i, når du skal producere din podcast.
Og så lærer du principperne bag redigering – hvad vil det sige, at man redigerer sin podcast, og hvordan gør man det i praksis. Og hvordan forbereder man sig, inden redigeringen.
Jeg viser, hvordan du arbejder med lyden i tre forskellige computerprogrammer, hvoraf de to er helt gratis, og det ene er et betalingsprogram.
Du får viden om, hvor din podcast skal “bo” på nettet – der er forskellige muligheder, og de forskellige løsninger har hver deres fordele og ulemper.
Når du har optaget, redigeret og publiceret din podcast, skal du videre. Men hvad er næste skridt for dig? Det handler den sidste video om.
I dette kursus lærer du altså:
- Hvordan er et podcast skruet sammen?
- Hvilken type podcast findes der, og hvad skal du vælge?
- Hvilket udstyr skal du bruge for at producere din podcast?
- Hvordan optager du du din podcast?
- Hvad er redigering, og hvordan redigerer du i praksis?
- Hvordan skal din podcast publiceres, og hvordan gør du?
- Hvordan kommer du videre?
Hvad er det, du kan lære her på dette kursus, som du ikke kan lære ved at læse en bog om podcast eller følge en tutorial på nettet?
Jo, på dette kursus tager jeg dig i hånden og lærer dig, lige dét du skal kunne rent praktisk, for at få produceret og udgivet din podcast. De ting, jeg gennemgår for dig her i kurset, er alt sammen noget, jeg selv har gjort med det resultat, at jeg selv har fået min egen podcast i luften. De teknikker, jeg lærer dig, er nogle, jeg ved virker, fordi jeg ganske enkelt selv har gjort det på denne her måde.
Og samtidig har jeg skåret alt overflødig information fra, så du ikke drukner i teknik, du ikke har brug for, men kan koncentrere dig om at få lavet en podcast med det bedste indhold.
Dette online-kursus er tilrettelagt, så du kan se det i dit eget tempo. Du kan se og gense hver video lige så mange gange, du har lyst til det eller brug for det.
Har du ideen til en podcast – og lysten til at lære, hvordan du laver en af slagsen – så er der ingen undskyldning længere. Det gælder blot om at komme i gang!
God fornøjelse – og god arbejdslyst
Ofte stillede spørgsmål
Hvordan får jeg adgang til kurset?
Efter du har købt adgang til kurset, kan du logge ind her, og efterfølgende se alle videolektionerne i kurset samt hente de evt. medfølgende materialer. Når du køber adgang bestemmer du selv din adgangskode. Dit brugernavn er den e-mail du køber adgang med.
Du kan her se en video, der beskriver, hvordan du køber adgang og kommet i gang med et kursus på WeTeach.dk.
Køber jeg et abonnement?
Nej, det gør du ikke. Adgang til vores kurser er en engangsbetaling.
Hvad betyder "livstidsadgang"?
Livstidsadgang betyder, at din adgang til kurset ikke er tidsmæssigt begrænset. Du kan altså se videoerne nu og igen på et senere tidspunkt, hvis du har brug for det.
Køber jeg adgang til ét kursus ad gangen?
Ja, du køber adgang til vores kurser enkeltvis. Vil du købe adgang til flere kurser ad gangen, kan du selvfølgelig også gøre dette.
Kan jeg stille spørgsmål til undervisningen?
Ja, det kan du. Under hver videolektion kan du stille spørgsmål og evt. uploade billeder af dit arbejde, så underviseren kan give dig feedback. Vores undervisere svarer typisk indenfor 48 timer.
Kan vores kurser købes som gavekort?
Ja, du kan købe vores kurser som gavekort, og give det til en du holder af. Du kan både købe et gavekort til et bestemt kursus eller på et valgfrit beløb, som kan bruges på et vilkårligt kursus. Læs mere her.
Er dette kursus lige så godt som et traditionelt fysisk kursus?
Du vil med dette kursus komme omkring de samme emner, som du ville på et lignende fysisk kursus. Fordelen ved at tage vores kursus er selvfølgelig, at det koster en del mindre end et fysisk kursus, men også at du kan se videoerne flere gange, og præcis når det passer dig.
Hvordan får jeg adgang til kursets evt. medfølgende materialer?
På de kurser, hvor der medfølger et hæfte, en opskrift, en guide eller noget helt tredje, vil du kunne hente disse materialer direkte fra din brugerprofil her på WeTeach.dk.
Yderligere spørgsmål?
Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål til vores kurser!
Kontakt kundeservice
Alle har en podcast i dag. Virksomheder, kunstnere, organisationer, foreninger – eller bare folk, der har en interesse i et emne eller en hobby. Og der er intet, der forhindrer dig i også at skabe din egen podcast – og få den udgivet på internettet.
En af grundene til, at podcast er blevet så populære, er, dels at det er nemt at lytte til, når man for eksempel er på farten, vasker op, venter på bussen, dels at det faktisk er både nemt og billigt at lave en podcast.
Det er faktisk så nemt at lave en podcast, at alle kan komme i gang med det – uden store investeringer. Det kræver nemlig ikke det helt avancerede lydudstyr for at komme godt fra start med din podcast.
Og det kræver heller ikke, at man er hverken lydtekniker, computergeni eller uddannet journalist. I virkeligheden er den gode idé til din podcast det vigtigste. Teknikken, der er nødvendig for at få din podcast i luften, er rimelig overskuelig, og det er blandt andet det, du kommer til at lære i dette kursus.
Har du en almindelig computer, en nogenlunde hæderlig mikrofon og et sæt hovedtelefoner, er du faktisk klar til at gå i gang med at lære at lave din egen podcast.
Her i kurset vil du lære, præcis hvad du skal bruge af udstyr og computer-software for at producere, redigere og drive din podcast. Har du ikke en ordentlig mikrofon, skal du investere i én, men det behøver ikke at være den dyreste af slagsen. En mikrofon til et par hundrede kroner er helt perfekt og kan give den lydkvalitet, der er brug for til din podcast.
Her i kurset lærer du, hvordan du får det bedste ud af din computer og dit udstyr. Og du lærer, hvordan en podcast er bygget op – og hvordan du kan sætte din egen podcast sammen.
Hvis du altså har en god idé til en podcast, og hvis du kan betjene en ganske almindelig hjemmecomputer, det kan være en PC med Windows eller en Mac-computer, er du allerede godt på vej til, at din helt egen podcast ligger tilgængelig hos Spotify, Apple Podcast – eller dér, hvor du ellers lytter til podcast.
Jeg har selv udviklet, produceret og drevet to podcast af egen drift, og har også produceret podcast for andre. Og jeg har en hel række idéer til nye podcast på tegnebrættet. Kun fantasien sætter grænser. Hvad skal din podcast handle om?
Kurset er for alle – om du så bor i Aarhus, Odense, København, Aalborg elle et andet sted i Danmark!
Dette podcast kursus er tilgængeligt for alle, om du så bor i Aarhus, Odense, København, Aalborg elle et andet sted i Danmark. Kurset er nemlig et online-kursus, som du kan således lære at lave din egen podcast, hvor og hvornår du vil. Du bestemmer selv i hvilket tempo du vil gennemgå lektionerne, og har du brug for at se dem flere gange, så gør du bare det! Du har adgang til kurset så længe vores side eksisterer, så din adgang udløber som sådan aldrig!
Anmeldelser
Har du taget dette kursus? Log ind for at skrive en anmeldelse.
godt kursus
Velproduceret
Stor glæde og inspiration
Dejligt kursus
Flere kurser fra andre undervisere...



Denne side blev sidst opdateret: