6 sjove ideer til udendørs aktiviteter til sommer

Aktiviteter til sommer

Sommeren står for døren, men man behøver ikke rejse til udlandet for at få dejlige oplevelser og minder. I denne artikel giver vi dig 6 gode ideer til udendørs aktiviteter, som du kan give dig i kast med til sommer.

1. Bevæg dig i den danske natur

Udnyt de lange lyse dage til at træne udendørs i grønne omgivelser. Hvad enten det er yoga, kredsløb eller noget helt tredje, så viser forskning, at folk, der træner i naturen, opnår større velvære og får mere ud af deres træning.

Vil du virkelig gerne fordybe dig i din sport hen over sommeren, kunne det være en idé at søge ind på en sommerhøjskole. Her vil du nemlig få rig mulighed for at dykke helt ned i din sport og udfordre dig selv på en måde, du ikke ville have kunnet derhjemme. Har du børn i huset, som også er glade for sport og bevægelse, så findes der også sportscamps for børn og unge landet over. Alternativt tilbyder mange sportsefterskoler også camps i skolernes ferier f.eks. Idrætsefterskolen Lægården, som ligger i Vestjylland.

2. Nyd byens mange gratis kulturevents

De danske byer bugner med gratis events såsom udendørs livemusik, teaterforestillinger, salsaundervisning og meget mere om sommeren, og der er noget for enhver smag, uanset om man er stor eller lille. Livemusik- og koncerter er især rigtig populære om sommeren, da man her kan tage vennerne under armen og hive dem afsted til en hyggelig og stemningsfuld dag i afslapningens tegn.

Vil du vide, hvilke gratis udendørs begivenheder løber af stablen i din by til sommer, så gå ind på din bys officielle hjemmeside. Der ligger som regel en fane, der hedder ”Det sker”, hvor du kan få overblik over de mange kommende sommerevents.

3. Tag en tur til stranden

Klassikeren over dem alle, når det gælder udendørs sommeraktiviteter. Og med god grund, for er der mere, der skriger sol, sommer og glade dage end et besøg ved stranden? For mange er strandturen lig med badning og lege i vandkanten, og enhver burde unde sig selv en mindst én tur til stranden hver sommer. Men man kan også tage den helt med ro og blot slentre langs strand- eller havnepromenaden og på den måde nyde en langsom og mindful dag ved stranden.

4. Kør en tur langs Margueritruten

Selv om mange danskere ynder at tage til udlandet for at opleve smuk natur, så har vi faktisk en fantastisk natur lige i baghaven. De smukkeste vejstrækninger i Danmark er sågar også blevet optegnet – de såkaldte Margueritruter – og kunne man tænke sig at udforske, hvad den danske natur har at byde på, så er det oplagt med en lille køretur langs Margueritruten. Her kan man med fordel pakke en picnickurv, så man kan kombinere køreturen med en frokost i det fri. Ruten er primært tegnet med øje for bilister, men store dele af ruten er også tilgængelig for cyklister – en perfekt mulighed for eventyr og lidt motion samtidig.

5. Træning med din hund i naturen

Også din firbenede ven kan inddrages til lidt sjov sommerleg. Måske har du længe gået med tankerne om at lære din bedste ven nogle nye tricks, og sommeren er det helt rigtige tidspunkt for dette. Her kan du nemlig bruge naturen som træningsbane, og nogle steder har Naturstyrelsen endda lavet særlige hundeskove, hvor der er bygget agilitybaner til hunde. I disse hundeskove må din hund gerne løbe frit omkring rundt uden snor, hvilket sikkert er et kærkomment frisk pust til den daglige rutine. Og hvem ved, det kan være, at I møder nogle nye venner i hundeskoven?

Artiklen fortsætter under billedet
Start hundetræningen med vores onlinekursus! Få adgang til vores omfattende video-kursus med over 40 øvelser til dig og din hund. Klik her og læs mere >>

6. Gå på bærjagt

Sommer er lig med saftige og solmodne bær, og rigtig mange af dem kan plukkes helt gratis i den danske natur (gælder kun statens skove og offentlige naturområder). Bærjagt giver en hyggelig oplevelse, hvor I ikke kun er sammen med hinanden, men hvor I også kommer tættere på naturen. Som bonus samler I en masse bær, som kan nydes på stedet eller gemmes som ingrediens i en dejlig tærte.

Skovjordbær kan høstes fra juni til august, hindbær og blåbær er klar fra juli til august, og brombær er først modne omkring september og oktober.

Skrevet i: Blog » Blog| Dig og din hund