Hundetræning | Trænet og tryg familiehund

Med Gitte Asmann

Onlinekursus | Kom i gang med det samme!

14% rabat
599 DKK 699 DKK
[7]
Kunne du tænke dig en familiehund, der er bedre til at gøre hvad du beder den om, og f.eks. ikke springer op ad gæsterne, kommer når du kalder og som ikke trækker din arm af led på gåturen? Så er dette kursus noget for dig!
- Gitte Asmann, underviser
Inkluderet: Køb som gavekort
Livstidsadgang Info
33 danske videolektioner
5 timers undervisning
Worksheets til brug under træningen
PDF´er til samtlige videolektioner
Stil spørgsmål og få feedback

Underviser Gitte Asmann
Uddannet hunde-adfærdsterapeut
Uddannet klikkerinstruktør
Ejer af gitteasmann.dk
Mød din underviser Gitte her!

Dette kursus i hundetræning er til dig, der ønsker en trænet og tryg familiehund. Til dig, der ønsker et forhold til din hund, der er præget af viden, forståelse og tillid. Til dig, der gerne vil træne med positive træningsmetoder. Vi bruger klikkertræning, men det er ikke et ’must’ at du bruger et ’mundklik’ – Jeg skal nok tage dig i hånden og hjælpe dig i gang.

Dette hundetræningskursus er som du nok allerede har regnet ud et online-kursus. Helt konkret betyder det, at du via en lang række video-lektioner får en masse konkrete hundetrænings-øvelser, som du kan træne med din hund der hjemme, når i har tid og det lige passer ind.

Jeg giver dig øvelser, der giver mening, og som er brugbare i din hverdag.  Med til videoerne får du også en række PDF’er, der understøtter videoerne, så det bliver endnu lettere for dig at træne din hund, som jeg gør det. Derudover får du et træningsark, som du kan printe ud og tage med dig. Alt materiale leveres i et letforståeligt sprog og lige til at gå til. Sidste men ikke mindst, så er der den kæmpe fordel, at du kan træne når du vil, og hvor du vil – det er bare at starte den videolektion du gerne vil gennemgå, og så er du i gang.

Hundetræningen på dette kursus er opbygget omkring de grundfærdigheder, som jeg synes er de vigtigste for en familiehund og indeholder derfor følgende:

  • Introvideo, der viser dig, hvordan du kommer i gang.
  • Gå pænt i snor.
  • Komme når du kalder.
  • At møde andre roligt.
  • Tryghed i hverdagen.
  • At blive på stedet.

Hver grundfærdighed bliver dækket med 1-3 videoer, pdf’er og træningsark, og viser dig, hvilke øvelser du skal træne og hvordan du skal træne dem.

Og husk, skulle du have spørgsmål til træningen, så kan du under hver videolektion stille spørgsmål direkte til mig. Jeg gælder mig til at se dig og din hund til min online hundetræning i hjemmet.

Se den fulde lektionsplan

Videolektioner i dette kursus

Din træning starter her

1# Intro | Klikkertræning 04:18 GRATIS VIDEO

Velkommen til denne videolektion, der vil hjælpe dig godt i gang med dette kursus i hundetræning. Jeg vil bl.a. fortælle dig lidt om klikkertræning, hvordan du bedst belønner din hund og hvad du skal bruge af udstyr.

2# Betingning af klikkeren eller anden belønningslyd 03:33

Klikkeren er en såkaldt sekundær forstærker, dvs. at den skal betinges (indlæres) for at kunne fungere som en forstærker for hunden. Før betingningen, er klikket bare en neutral lyd for hunden.

3# Belønningshåndtering 03:25

Hvis belønningen er synlig for hunden under træningen, vil det flytte dens opmærksomhed fra den adfærd, den skal udvise for at få belønningen, og det er forstyrrende for træningen. I denne videolektion vil du lære, hvordan du belønner din hund korrekt.

Kontakt

4# Intro | Kontakt med din hund 03:09 GRATIS VIDEO

Hvornår ved du, at du har kontakt? Det gør du, når du har hundens øjenkontakt. Kontakt er en grundfærdighed og kernen i al samarbejdstræning, en grundfærdighed du vil lære og prøve i praksis i dette modul.

5# Lær hunden at tjekke ind 05:11

Tjek ind betyder, at hunden frivilligt og uden signal tilbyder øjenkontakt. Kontakt er en grundfærdighed og kernen i al samarbejdstræning.

6# Aktiv kontaktøvelse 05:29

Denne øvelse har til formål at lære hunden at blive tage kontakt til dig, når du beder den om det. Øvelsen er også vigtig for din ’gå pænt i snor’-træning.

Gå pænt i snor

7# Intro | Gå pænt i snor 03:57 GRATIS VIDEO

At kunne gå en dejlig og afslappet tur med sin hund er nok noget af det, der står øverst på de fleste hundeejeres ønskeliste. Men hvad betyder det at gå pænt i snor, og hvordan lærer du din hund det?

8# Udstyr på gåturen 03:46

Jeg vil her prøve at komme ind på nogle af de fordele og ulemper, der er ved seler, halsbånd og andre hjælpemidler. Men allerførst lidt om liner, og hvad der fungerer bedst til din hundetræning.

9# Den Gode Cirkel 03:27

Den gode cirkel er en imaginær cirkel ved din venstre side. Det skal understreges, at øvelsen ikke er en ’plads-øvelse’, men derimod både en kontaktøvelse og en ’gå-pænt-i-snor øvelse’.

10# Så går vi 03:56

I denne lektion starter vi med at kigge på øvelsen, som jeg kalder ’Statuen’. Her stopper du op, når linen bliver stram. Det er ofte denne øvelse, som folk får, når de går til hundetræning.

11# Fristebanen 06:56

Selvom din hund din hund går pænt i snor på de almindelige gåture, kan det formodentlig stadig være svært at gå frem mod noget, som hunden rigtig gerne vil frem til. I denne videolektion lærer du din hund at modstå fristelser.

Komme, når du kalder

12# Intro | Komme, når du kalder 02:53 GRATIS VIDEO

At kunne gå løs med sin hund, giver efter min mening stor frihed til både hund og ejer. Men selvom det måske ikke er realistisk, at din hund skal være løs på noget af gåturen, så er det stadig vigtigt at du kan kalde den til dig i forskellige situationer.

13# Fløjteindkald 07:57

I denne videolektion vil du lære, hvordan du kan få din hund til at komme når du fløjter. Øvelsen hedder fløjteindkald, og det er den vi kigger på her.

14# Snudetarget / ’næse touch’ 09:35

At træne snudetarget – at din hund skal dutte/lave et ’touch’ med næsen på din hånd – kan være en god hjælp i indkaldet, især hvis din hund ikke kommer helt hen til dig.

At møde andre roligt

15# Intro | At møde andre roligt 03:11 GRATIS VIDEO

At møde andre roligt, dækker for mig især mødet med mennesker og andre hunde. Nogle hundeejere ser det som et problem, at deres hund springer op, mens andre ikke går så højt op i det. I dette modul vil du lære din hund, hvordan den på en god og rolig måde møder andre mennesker og dyr.

16# Vinduesvisker 09:14

Ét af målene med denne øvelse er, at hunden tager kontakt til dig, når den ser nogle af de forstyrrelser, som I igennem træningen har arbejdet med. Hvis du fx. gentagne gange har lavet nedenstående træning med cyklister, vil hunden tage kontakt til dig, når den ser en cyklist.

17# Sprællemand 03:57

I denne videolektion vil du se, hvordan du kan lære din hund ikke at springe op og istedet blive på jorden med hjælp fra øvelsen 'sprællemand'.

18# Ro på, når en person nærmer sig 04:27

Denne øvelse fungerer bedst, hvis både, øjenkontakt, frivillig sit, sprællemand og vinduesvisker fungerer rimeligt godt. Denne har til formål, at din hund bliver hos dig (gerne i en frivillig sit), selvom der er kommer en person hen til jer.

19# Boomerang 03:06

Når din hund møder andre mennesker, kan der tit opstå forventningsstress, fordi din hund så gerne vil hen at hilse. I øvelsen Boomerang, handler det om, at vi gerne vil give hunden mulighed for at få kontakt til en person – det kan være én vi møder på gaden, eller en gæst i vores hus – men at det skal foregå på en rolig måde.

Tryghed i hverdagen

20# Intro | Tryghed i hverdagen 02:47

Tryghed i hverdagen er mange ting. At kunne være tryg ved at være alene hjemme, at være tryg ved de ting, som man møder i sin dagligdag; ved mødet andre hunde på gåturen, når man bliver hilst på af mennesker, at få sele på, at komme til dyrlægen, at køre bil og meget andet. Du vil i dette modul lære, hvordan du helt generelt kan gøre din hund mere tryg ved forskellige situationer i hverdagen.

21# Vil du ha´mer’-testen 05:19

En rigtig god måde at finde ud af, om din hund ønsker kontakten på, er ved at stoppe berøringerne og så se om din hund vil have mere. Det er det denne øvelse går ud på.

22# Tillid til tilnærmelse 09:58

I denne videolektion 'Tillid til tilnærmelse' vil du lære din hun at have tillid til dig, så du f.eks. kan tage legetøj og mad fra den.

23# 3 i én øvelsen 09:06

Denne øvelse kan hjælpe dig med hele 3 ting: 1. Forebyg ressourceforsvar. 2. Lær hunden at slippe, når du beder den om det 3. Gøre det lettere for dig at få hunden til at aflevere noget til dig, som den eventuelt har stjålet.

24# Giv din hund en stemme – fundament 07:43

Vi skal kigge på træning med håndtering. Håndtering er fx at få klippet negle, at blive børstet, få sele på, osv.

25# Giv din hund en stemme – træningen 18:00

I denne lektion skal vi til at træne det vi lærte om før, nemlig hvordan vi gør vores hund tryg ved håndtering af forskellig slags.

26# Gør din hund tryg ved sin sele – fundament 10:14

Mange hunde er sensitive over for det at få sele på. Og det kan tit virke fuldstændigt uforståeligt for os; Hunden er jo glad for at komme ud at gå tur. I denne videolektion vil du lære hvordan du gør din hund mere tryg ved sin sele.

27# Gør din hund tryg ved sin sele – træningen. 18:37

I denne videolektion skal vi se på en række øvelser, som kan gøre din hund mere tryg ved sin sele.

At blive på stedet

28# Intro | Blive på stedet 03:07 GRATIS VIDEO

At hunden kan blive på stedet (og forholde sig roligt), mens du går lidt fra den i forskellige situationer, synes jeg er guld værd i det daglige. Det kan fx hjælpe dig, når nogen skal passere forbi og du ikke ønsker kontakt, eller når du lige skal lave et lille ’søg’ klar til hunden på gåturen.

29# Sit 08:57

Sit-øvelsen er den enkleste øvelse at bruge i alle hverdagssituationer, hvor vi ønsker kontrol og gode vaner. Du har sikkert allerede trænet en masse ’sit’ med din hund. Jeg oplever dog næsten altid, at øvelsen kan blive bedre.

Impulskontrol og afslapning

30# Intro | impulskontrol og afslapning 02:52 GRATIS VIDEO

At en hund kan holde sig selv tilbage og vente på at det bliver dens tur, synes jeg er guld værd i det daglige. De fleste hundeejere har trænet med først at sætte hundens madskål ned, når hunden sætter sig ned og er rolig, men det betyder ikke nødvendigvis at hunden lystrer på andre ting og i andre situationer...

31# Doggie Zen 10:09

Doggie Zen betyder at hunden skal lære selvbeherskelse og vente på vores tilladelse, før den får lov til det den gerne vil have, hvad enten det er mad eller andet. Mange mennesker har et ritual omkring hundens aftensmad: hunden skal sidde pænt, tage kontakt og vente på, at der bliver sagt ”værsgo” før den må spise.

32# Tæppeøvelsen 05:31

Tæppeøvelsen er en nyttig øvelse til din hverdag med hunden. En transportabel afslapningsplads. Når du og resten af familien spiser eller laver mad, når I er på besøg hos andre, når nogen banker på døren, mv.

33# Ro på ved døren 08:08

Hvis din hund trækker meget på gåturen og du har svært ved at få ro på den, er det en rigtig god idé at træne på at få sænket stressniveauet FØR I går ud af døren. Hvis der er ro og kontakt INDEN i går ud af døren, vil det alt andet lige påvirke gåturen positivt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg adgang til kurset?

Efter du har købt adgang til kurset, kan du logge ind her, og efterfølgende se alle videolektionerne i kurset samt hente de evt. medfølgende materialer. Når du køber adgang bestemmer du selv din adgangskode. Dit brugernavn er den e-mail du køber adgang med.
Du kan her se en video, der beskriver, hvordan du køber adgang og kommet i gang med et kursus på WeTeach.dk.

Køber jeg et abonnement?

Nej, det gør du ikke. Adgang til vores kurser er en engangsbetaling.

Hvad betyder "livstidsadgang"?

Livstidsadgang betyder, at din adgang til kurset ikke er tidsmæssigt begrænset. Du kan altså se videoerne nu og igen på et senere tidspunkt, hvis du har brug for det.

Køber jeg adgang til ét kursus ad gangen?

Ja, du køber adgang til vores kurser enkeltvis. Vil du købe adgang til flere kurser ad gangen, kan du selvfølgelig også gøre dette.

Kan jeg stille spørgsmål til undervisningen?

Ja, det kan du. Under hver videolektion kan du stille spørgsmål og evt. uploade billeder af dit arbejde, så underviseren kan give dig feedback. Vores undervisere svarer typisk indenfor 48 timer.

Kan vores kurser købes som gavekort?

Ja, du kan købe vores kurser som gavekort, og give det til en du holder af. Du kan både købe et gavekort til et bestemt kursus eller på et valgfrit beløb, som kan bruges på et vilkårligt kursus. Læs mere her.

Er dette kursus lige så godt som et traditionelt fysisk kursus?

Du vil med dette kursus komme omkring de samme emner, som du ville på et lignende fysisk kursus. Fordelen ved at tage vores kursus er selvfølgelig, at det koster en del mindre end et fysisk kursus, men også at du kan se videoerne flere gange, og præcis når det passer dig.

Hvordan får jeg adgang til kursets evt. medfølgende materialer?

På de kurser, hvor der medfølger et hæfte, en opskrift, en guide eller noget helt tredje, vil du kunne hente disse materialer direkte fra din brugerprofil her på WeTeach.dk.

Yderligere spørgsmål?

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål til vores kurser!

Kontakt kundeservice

For mig betyder det rigtig meget at have hund. Hun er en del af min familie, og jeg elsker og respekterer hende, som det individ, som hun er. Jeg gør alt hvad jeg kan for at sørge for, at hun har det godt. Hunde er ligesom mennesker meget forskellige, og jeg har gennem mine mange år som hundeejer, hundetræner og adfærdsbehandler gjort mig en masse erfaringer, som jeg bruger i mit daglige virke, hvor jeg har gjort min hobby til min levevej.

Jeg hjælper hundeejeren med at skabe en tillidsfuld relation og den bedste hverdag med hunden – vha. venlige træningsmetoder, viden og forståelse. Og til dette har jeg skabt forskellige online-kurser, en medlemsklub og diverse forløb, der hjælper dig til at få resultater, der holder.

Det vigtigste for mig er, at din hund er tryg. Når den er tryg, så bliver den åben over for at lære noget. Er den bekymret, er det langt sværere. Så handler det typisk mere om overlevelse. Tænk hvis du f.eks. var bange for noget på din gåtur, og du bare blev trukket afsted. Der er virkelig brug for viden og forståelse fra os hundeejere. Vi skal lære at læse vores hunde og tage hensyn til deres følelser.

Jeg tror på den venlige tilgang, simpelthen fordi vi ikke kan basere en god relation på manglende tillid. Der er brug for træning, der giver en god mavefornemmelse og en glad familiehund. Så lad være med at lytte til folk, der siger, at du bare skal trække hunden hårdt tilbage hvis den trækker, at den selv må finde ud af det hvis den kommer op at slås eller at du skal tage fat i den og skælde den ud hvis den knurrer af det. Det er en glidebane, og du kan godt være sikker på, at det vil skade jeres relation.

Køber du kurset her, er det de venlige træningsmetoder, som du møder. Du har brug for en masse små, bløde og lækre godbidder. Du har også brug for en markør, der kan fortælle din hund, at det var lige præcis dér, at den gjorde det rigtige. En markør kan f.eks. være en fysisk klikker eller bare et mundklik, som du jo altid har med dig. Og efter markøren giver du så din hund en godbid. Det er klar kommunikation til din hund, og på den måde kan du være med til at forme dens adfærd.

Hundetræning i Aarhus, Odense, Aalborg og København – ja faktisk hele landet!

Med dette hundetræningskursus kan du deltage i hele landet, om du så bor i Aarhus, Odense, Aalborg, København eller et helt femte sted i Danmark. Kurset er nemlig online, hvilket betyder, at du kan se det hvor og hvornår du vil, om det så er mens du er i sommerhus med din hund eller blot træner hjemme i jeres egen have. Du kan se alle videolektionerne lige så mange gange du vil, og så endda på ubestemt tid. Er der noget du skal have opfriske om et år eller to, så kan du bare se videoerne igen!

Anmeldelser

Har du taget dette kursus? Log ind for at skrive en anmeldelse.

Dejligt med et online kursus

Dejligt med et online kursus, til os der ikke lige bor ved siden af en god hundetræner!
Bodil Andersen
17-01-2022

Utrolig godt kursus

Vi har haft rigtig meget glæde af dette kursus, og det er dejligt at man kan gå tilbage og se videoerne igen og igen, hvis der er nogle øvelser man har brug for at gentage.
Christian Mathiesen
26-05-2021

Godt alternativ

Godt alternativ til fysisk hundetræning, nu hvor det er virkelig koldt udenfor og corona gør at vi ikke må mødes.
Jill Madsen
17-01-2021

Dejligt kursus, også som opslagsværk

Jeg har gennemført kurset med min hund, og vi har begge lært meget. Det jeg dog synes er bedst er, at man efterfølgende kan se videoerne igen, og dermed bruge kurset som et slags opslagsværk. Mvh.
Janni T.
17-08-2020

Meget brugbart

Vi har haft meget gavn af kurset - der er mange gode øvelser, som allerede ser ud til at 'give pote' ;-)
Gerd Malling
18-04-2020

Super kursus

Jeg har været igennem dette kursus med min cavalier king charles spaniel, og vi har begge lært en masse. Hun er både blevet bedre til at gå i snor og kommer også når vi kaldet - det gjorde hun slet slet ikke gør ;-) Tak for gode videoer! Mvh.
Jette M. Henriksen
28-03-2020

Rigtig godt kursus og opslagsværk

Jeg synes det har været et rigtig godt kursus med brugbare øvelser og tips, som klart gør hverdagen med Baltzer nemmere.
Mads Fausting
10-11-2019
Se alle anmeldelser

Flere kurser fra andre undervisere...

Tegnekursus for børn Tegnekursus for børn
Fotokursus for begyndere Fotokursus for begyndere
Aktie- og investeringskursus Aktie- og investeringskursus

Denne side blev sidst opdateret: