10 sjove (og gratis) hækleopskrifter, du bør prøve

Gratis hækleopskrifter

I den seneste tid er det blevet meget populært at hækle, men ofte bliver det kun til de klassiske bordskånere eller karklude, og det kan godt blive lidt kedeligt i længden. Kunne du også tænke dig at kunne hækle flere forskellige sjove og anderledes ting – uden at skulle have fat i din pengepung? Vi har i denne artikel samlet 10 forskellige hækleopskrifter, som både er sjove, anderledes og ikke mindst gratis. Brug dem som inspiration eller som færdig hækleopskrift til dit næste sjove hækleprojekt.

Artiklen fortsætter under billedet
Gratis opskrifter og masser af læring Få adgang til mit hæklekursus med 6 timers undervisning, ebog og en masse sjove hækleopskrifter! Klik her og læs mere >>

1 – Hæklet legemad

Hæklet legemad

Billede af mosterjohanne.dk

Hvis du vil hækle noget som helt sikkert bliver et hit hos børnene, så giv dig i kast med legemad. Det her er en opskrift på en hæklet vandmelon (og selvfølgelig min egen), men der findes et utal af andre opskrifter at vælge imellem. Jeg har selv hæklet en hel del legemad og doneret det til det lokale bibliotek, da min søn dengang var lidt for lille til at lege med det. Vandmelonen og kagestykkerne forsvinder med tiden dernedefra, men så tager det heldigvis ikke så lang tid at hækle noget nyt.

2 – Hæklet unik og flot bikinitop

Den næste opskrift, vi tager fat i, er en flot hæklet bikinitop, som du både kan bruge på stranden og til at sole dig i i haven. Så kan du være den eneste, der har lige netop denne type bikinitop. Det er en trekantstrop med fint buet hækling under. Det giver den et meget stilet og personligt look. Opskriften passer til alle størrelser fra small til XXXL og kan derfor bruges af enhver – uanset kropstype. Arbejdet hækles med fastmasker og vifter. Så kom i gang med hæklenålen, så har du snart en bikinitop der er anderledes og som skiller sig ud fra de andre på stranden.

3 – Fine hæklede vimpler

Mangler du noget ekstra pynt, der kan gøre børneværelset eller den næste fødselsdag mere unik? Så kan du prøve at hækle små vimpler, som kan hækles i flere farver og størrelser. De kan være med til at skabe en hyggelig og eventyrlig stemning på værelset. Når først du har fået fat i, hvordan man hækler de små trekanter, kan du hurtigt komme igennem en hel ranke. Vimplerne kan også hænges ud på altanen langs gelænderet og på den måde skabe en hyggelig stemning derude.

4 – Hæklet servietring og dækkeserviet

Hæklet serverings ring

Billede af familiejournalen.dk

Skal du have gæster i den nærmeste fremtid, men mangler en måde at pifte din bordpyntning op på? Så skulle du prøve at hækle disse fine og anderledes servietringe og dækkeservietter, som kan gøre ethvert bord lækkert og unikt at se på. Servietringen består af tre fine cirkler, der samler sig om servietten. Det giver et personligt udtryk til dit spisebord. Så kan du fremover have fuldstændig styr på borddækningen til de store begivenheder og fester derhjemme, og du kan være sikker på, at der ikke er andre, der har de samme servietringe.

5 – Hæklet net med sjovt hulmønster

Hvis du gerne vil passe bedre på miljøet, er det en god idé at undgå plastikposer. Det kan du med dette fine  hæklede net , som du kan bruge som strandnet på stranden, eller når du skal ned og handle. Hækl det i en prangende farve (som her i gul), og skab et anderledes look. Hulmønstret i sig selv er sjovt og anderledes, fordi det skaber små trekanter i et unikt mønster. Opskriften hedder Pineapple Tote, og mønstret ligner da også en ananas, selvom det ikke er det samme noget komplicerede mønster som ananas-blonde.

6 – Sjov kaninrangle

kaninrangle

Billede af topping.dk

Mangler du en idé til en gave til det næste babyshower, barnebarn eller niece? Så skulle du prøve at hækle en sød og sjov kanin, som også er en rangle. Så er der garanteret smil og masser af underholdning til babyen. Her skal du blot have fat i en ranglekugle og en træring, inden du går i gang med hækleriet. Så kan du lave en helt rigtig rangle, der kan rasles med i lang tid. Hen over selve ringen hækles den lille kanin, og de små kaninører er også sjove i sig selv.

7 – Søde suttesnore

hækle suttesnor

Billede af krealoui.dk

I tråd med den ovenstående hækleopskrift kan du supplere kaninranglen med en hæklet suttesnor. Det er noget alle forældre har brug for og jeg har selv lavet et utal i tidens løb. Suttesnorene her er super søde med masser af struktur, da de er hæklet med reliefmasker, bobler eller bare i rene fastmasker. De har alle en lille gummiring på, som er gode til sutter uden ”håndtag”. Vil man lave dem til normale sutter kan man tilføje en lille kæde af luftmasker i stedet.

8 – Hæklede påskeæg

Nu er det snart påske, så hvorfor ikke hækle noget fint påskepynt, som du kan hænge op? Disse hæklede påskeæg kan bruges år efter år og kan hækles i flere forskellige farver. Hækl dem i lyse pastelfarver, og hæng dem på en gren taget ind fra haven. Så får du et flot påsketræ med æg, der adskiller sig fra de typiske påskeæg, vi ellers ser. Opskriften kommer med to forskellige mønstre til dine påskeæg, så du kan hækle flere forskellige typer.

9 – Stilet og sød hæklet butterfly

hæklet butterfly

Billede af krealoui.dk

Kender du også det med, at det er svært at finde på en gave til din bror, kæreste eller far? Hvis du også har dette problem, kan du hækle en fin butterfly, som kan pifte ethvert outfit op og give et personligt look. Denne butterfly behøver du ikke have den vildeste hækleerfaring for at lave, for den hækles blot i to stykker og syes sammen bagefter. Den er altså ligetil at hækle, og du får et flot resultat. Så har du måske også overskud til at lave den i flere farver, så den passer til flere forskellige outfits.

10 – Hæklet hårelastik

Hvis du også vil lave noget, der kan pifte dit eget outfit op, kan du passende lave en hæklet hårelastik, som kan bruges både til hverdag og fest. Elastikken kan for eksempel bruges til at samle en knold i nakken, og du vil få et meget personligt look. Hårelastikken hækles i stangmasker og hækles frem og tilbage og bliver syet sammen til sidst. Ligesom butterflyen kan elastikken også laves i mange forskellige farver, og du kan skifte den, alt efter hvilket outfit du har på.

Nu har du fået 10 sjove og anderledes hækleopskrifter, som du kan give dig i kast med, og som både kan bruges til praktiske og sjove formål. Så er det bare med at komme i gang!

Artiklen fortsætter under billedet
Har du lyst til at lære mere? Få adgang til mit hæklekursus med 6 timers undervisning, ebog og en masse sjove hækleopskrifter! Klik her og læs mere >>

Skrevet i: Blog » Hækling