Har du brug for fibernet, hvis du vil streame video-guides, TV og serier online?

Der er vel ikke mange mennesker i den moderne verden, som i løbet af deres hverdag ikke har berøring med internettet i et eller andet omfang. Tænk på, hvor mange gange i løbet af dagen, du hiver din smartphone op af lommen for at tilgå de sociale medier eller for at læse nyheder. Tænk på, hvor ofte du bruger internettet til at slå en oplysning op på dit arbejde, så du nemt kan komme videre med dine opgaver. Og tænk på, at det er dit internet, der gør, at du kan streame video, TV og serier online, når du har fri eller for eksempel er på vej til arbejde.

Og netop det sidste er relevant i denne artikel, hvor vi dykker ned i, om det er nødvendigt at have fibernet for at kunne streame. Er du interesseret i billigt bredbånd, vil vi anbefale at slå et smut forbi billig-bredbånd.nu/wp/fibernet/.

Er fibernet nødvendigt?

Det korte svar er, at det afhænger af, hvad dit internet skal kunne levere, og hvor mange mennesker det skal kunne levere signal til.

Det korte svar er nemlig som udgangspunkt nej; det er ikke nødvendigt med fibernet for at kunne afspille en video på YouTube eller andre sociale medier, men det er lidt mere kompliceret end som så. Fibernet er nemlig det hurtigste og mest stabile og sikreste internetprodukt, som markedet har at tilbyde. Det betyder, at jo større belastning der er på netværket i din husstand, desto større sandsynlighed er der for, at fibernettet kan klare udfordringen.

Er der kun en enkelt person online til at streame videoer, film eller TV-serier, kan dårligere internetprodukter end fibernet som regel sagtens klare opgaven. Problemet opstår, når der er flere online samtidig, som alle foretager sig datatunge aktiviteter.

Forestil dig for eksempel, at ungerne hver især sidder med deres egne onlineenheder, og at den ene gamer på sit værelse, mens den anden streamer videoer på en YouTube-kanal. Dertil er din bedre halvdel i gang med at lytte til en lydbog. Det er ikke et fuldstændigt urealistisk scenarie, og det vil kunne påvirke stabiliteten og hastigheden af internettet, hvis du vælger at belaste netværket med endnu en device.

Køb et internetprodukt, der svarer til dit behov

Der er ingen tvivl om, at det bedste produkt i alle sammenhænge er det, der kan dække dine behov. Det gælder også din husstands behov for at være online. Så selvom du måtte kunne købe et billigere internetprodukt end fiber hos en udbyder, er det ikke sikkert, at det kan dække den belastning, som netværket oplever, når alle er i gang samtidig.

Du bør derfor kigge på, hvad din husstand har af behov og købe et produkt, der kan leve op til de behov, der er. Dertil kommer, at fibernettet efterhånden er så veludviklet i store dele af landet, at det muligvis kun er et spørgsmål om tid, før det er den primære internetløsning i de danske hjem.

Skrevet i: Blog » Diverse