privatlivspolitik

De fem mest populære udstillinger på HEART (Herning kunstmuseum) gennem tiden

HEART De fem mest populære udstillinger
Thomas Iversen

HEART er forkortelsen for Herning Kunstmuseum, som er blevet en af de helt store attraktioner for turister og besøgende i byen. Her finder du hvert år en række udstillinger, der hver især kan noget helt særligt. HEART er et samtidskunstmuseum, og det åbnede tilbage i 2009, hvor formålet var at skabe et museum med nutidig og anderledes kunst.

Jannis Kounellis

Da museet åbnede i 2009 med Holger Reenberg som direktør, blev det gjort med et brag af en åbning. Her lod man selveste Jannis Kounellis have en udstilling. Det er en af de meget velkendte kunstnere inden for italiensk kunst, og han sørgede for en af de flotteste udstillinger længe. Der var levende guldfisk og papegøjer, og det gav et besøgstal på over 40.000 mennesker de første fire måneder.

Paul Gadegaard

En af de faste udstillinger på HEART er en fra Piero Manzoni. Paul Gadegaard udsmykkede i 1957 Aage Damgaards to fabriksbygninger, hvor der blev produceret skjorter, med abstrakt kunst. Her blev mærkelige former kombineret med stærke farver på både vægge, lofter, lampe og borde. I den forbindelse kom Piero Manzoni på besøg, og han efterlod hele 37 værker, som i dag er en fast del af HEART.

Svend Wiig Hansen

For år tilbage valgte Reenberg at skabe en helt ny strategi for HEART, og her byggede den på tre forskellige komponenter; ”History”, ”Design” og ”Future”. I den historiske del blev Svend Wiig Hansen en af de mest populære til at udstille moderne klassikere, der kom fra både indland og udland. Det er en varm kategori, og mange kom derfor for at se denne.

Clash!

Designdelen var ny for HEART, og her blev der testet grænser. Den første udstilling var med navnet ”Clash!”, og den rummede en masse forskellige aspekter inden for samtidskunst og med et stort fokus på modstanden i moden. Her blev det vist, hvordan punkere og hiphoppere havde præget modeverdenen og stadigvæk havde stor indflydelse på den. Denne udstilling kom i kølvandet på den stigende tendens inden for kombinationen mellem mode og museer samt modens voksende seriøsitet, som pludselig kunne sidestilles med kunstens styrker.

Future

Den sidste del af den nye strategi fik en del omtale, og der blev stillet spørgsmålstegn ved dette som et alibi for at kunne kalde HEART for et museum for samtidskunst. Men det handlede også om en kerne, som kom fra Damgaards skarpe øje for kunst, og han er hele årsagen til, at museet ligger i Herning i dag. Her blev der taget udgangspunkt i nogle mørke og kølige udstillinger med et særligt hensyn til historien. Damgaards blik for den eksperimenterende kunst og kravet om, at der skulle flere besøgende til museet, skabte nogle fantastiske udstillinger inden for dette område.

Skrevet i: Blog » Blog| Diverse