Derfor kan du overveje at købe webhotel i Sverige i stedte for Danmark

Webhotel og hosting i Sverige

At købe webhotel kan være ret svært, mest fordi der er så mange forskellige udbydere, priser og funktioner man skal forholde sig til.

Tager man så alle udbyderne med i udlandet, så bliver det endnu mere uoverskueligt, for her er der endnu flere at vælge imellem og hvem ved, måske er der penge at spare ved at købe et webhotel i udlandet?

Vores klare anbefaling er, at du ikke kigger alt for langt, når du køber webhotel. Det kan godt være at du kan finde en lille udbyder i Spanien, som sparer dig for et par kroner hver måned, men det arbejder der skal lægges i for at finde denne udbyder, er alt for stort i forhold til det du evt kan spare.

En af de ting du dog kan overveje, når du køber webhotel er, at kigge mod vores nærmeste naboer i norden, f.eks. Sverige.

Det svenske webhotelmarked ligner nemlig det danske rigtig meget, og mange udbydere, som du finder i Danmark er også tilstede i Sverige.

Her kommer derfor et par gode grunde til at kigge lidt mod vores svenske naboer, når du er på jagt efter nyt webhotel.

Du har valutakursen med dig

Den svenske krone er ikke så stærk som den dansk, og derfor kan du i nogle tilfælde være heldig at finde dig et webhotel, som er billigt i Sverige, men når du omregner prisen til Danske kroner så er det endnu billigere, når du køber som Dansker. Som erhvervsdrivende kan der være noget med momsen, om du kan trække den fra eller ej, og det kan selvfølgelig have en indflydelse, men handler du som privat, kan du mulgivis spare en del ved at købe webhotel i svenske kroner.

Prøv at tjek denne side, hvor du kan se priser på svenske webhoteller – måske du kan få det billigere end noget andet sted i DK.

Svensk support er næsten lige så godt som dansk support

Svenskerne ligner os danskere rigtig meget, og de vil kunne hjælpe dig lige så godt som en dansker ville kunne. Har du kun adgang til skriftlig support kan du også bede dem om at skrive engelsk med dig eller bruge ChatGPT til at oversætte deres svar til dig. I nogle tilfælde har webhoteludbyderen også en afdeling i Danmark, og så kan du jo bare bede om at få en af deres danske medarbejdere til at hjælpe dig på dansk.

Svensk eller dansk serverlokation er hip som hap

Mange snakker ofte om at serveren skal stå i Danmark, men det er altså en skrøne, at det er vigtigt for f.eks. SEO og loadhasighed. Så længe serveren ikke ligger i Australien, så er det fuldstændig ligegyldigt, hvor tæt den står på brugeren af dine websites. F.eks. kan du sagtens vælge et webhotel med servere i Sverige eller Tyskland – da de begge er idenfor EU (af hensyn til GDPR) og er rigeligt tæt på Danmark til at hastigheden ikke vil blive påvirket.

Vi håber at du med denne guide er blevet lidt klogere på, om det kan betale sig at købe webhotel i et andet land en Danmark – det kan det i nogle tilfælde, specielt, hvis du ikke kigger alt for langt væk fra Danmark, f.eks. i Norge eller Sverige.

 

Skrevet i: Blog » Blog| Diverse