5 sjove (og nyttige) hjemme-projekter til din næste ferie

Enhver ferie er lig med afslapning og afkobling. Nogle finder afslapning under sydens sol, de hvide alper eller med en bog i hånden på sofaen. Men hvis du gerne vil have tips til, hvad du skal bruge din næste ferie på, så læs med her. Vi guider dig nemlig i sjove og ikke mindst nyttige kreative projekter, du kan lave. Der er masser gode ideer og trends at kaste sig over, så det er bare om at lade dig inspirere.

Og hvis du ikke ved, hvordan du skal komme i gang, er der hjælp at hente. Hos WeTeach.dk kan du finde hobby-kurser online, der guider dig fra start til slut.

Hop med på hækle trenden

Måske forbinder du det at hækle med din mormor eller farmor, og deres mange timer og syslen med grydelapper, karklude eller duge. Men hækling er en af de helt store hobby-trends lige nu. Hækling er derfor et godt bud på et kreativt projekt, du kan gå i gang med i din ferie. Samtidig kan du også glæde dig over, at vejen til at blive mesterhækler er lidt kortere, end hvis du fx skal strikke for første gang. Mulighederne med hækling er mange, men til gengæld kan du næsten hækle alt, når du har styr på de mest simple teknikker.

Artiklen fortsætter under billedet
Gratis opskrifter og masser af læring Få adgang til vores hæklekursus med 6 timers undervisning, ebog og en masse sjove hækleopskrifter! Klik her og læs mere >>

Du behøver heller ikke særlig mange ting for at komme i gang. Dit hovedredskab er en hæklenål. Hæklenåle findes i mange forskellige størrelser og slags. Men hvis du er nybegynder, og skal købe din første hæklenål, bør du kigge efter dem, der er lavet af aluminium. De får nemlig garnet til at glidere nemmere. De tre basis ting, du skal bruge er:

  • Garn
  • Hæklenål
  • Saks

Fra gammelt gardin til skjorter

Modebilledet er lige nu præget af genbrug og bæredygtighed. Derfor er der også mange smukke tøjkreationer, som stammer fra gardiner, lagner eller andre tøjrester. Hvis du har en symaskine, og er en erfaren bruger af den, kan denne trend være et sjovt kreativt projekt at kaste sig ud i.

Artiklen fortsætter under billedet
Komplet sykursus for begyndere Lær at sy med vores omfattende sykursus for begyndere. Klik her og læs mere >>

Fx kan du købe gamle gardiner på dba, eller bruge dem du har, og sy en smuk skjorte. Det kan være svært at sy i gardiner, fordi det er udfordrende at skære mønstrene til, så de passer designet. Men det er en rigtig spændende og kreativ måde at arbejde på. Samtidig får du et design med en god historie, og som er helt unikt i sit mønster og print.

Maler projekter

Udover kreative projekter, kan ferien også være et godt tidspunkt til at istandsætte og forbedre dit hjem. Og selvom malerarbejde til tider kan være kedeligt, så er det også rigtig dejligt, når det er gjort. Det er også et projekt som alle i familien kan være med på.

Hvis det er facaden udendørs, som trænger til en kærlig hånd, kræver det dog, at vejret er på din side. For hvis du skal opnå det bedste resultat, så skal vejret gerne være overskyet. Det skal helst ikke regne, og der skal helst heller ikke være for stærk sol.

Det er også vigtigt, at have alle de rigtige redskaber, såsom stige, pensler og afdækning.

Fra kamerarulle til lærred

Tager du mange billeder med din iPhone eller dit kamera? Hvis ja, så kan billederne hurtigt med lidt kreativt indspark blive til flot fotokunst.

I dag er der nemlig masser apps, som hjælper dig med at skabe en fed effekt eller et flot lys. Og hvis du er mere til det naturlige look, kan det også være en rigtig sjov ide at bruge et engangskamera til at tage billeder.

Du kan fx tage på udflugt i naturen, og finde smukke steder at fotografere, men det kan også være billeder af mennesker. Uanset, kan du nemt tage dine billeder fra kamerarulle til print, og sætte i en plakatramme.

Hvis du gerne vil have styr på basisområder forinden, du går i gang med at fotografere, kan du prøve et fotokursus hos Weteach. Her gennemgår vi, hvordan du komponerer et billede helt rigtigt i forhold til kameraindstillinger og komposition.

Artiklen fortsætter under billedet
Fotokursus for begyndere Bliv fortrolig med dit kamera og lær at tage flotte og inspirerende billeder Klik her og læs mere >>

Hos Weteach kan du finde en masse hobby-kurser for dig, der er nybegynder. Vi tilbyder blandt andet også et hæklekursus, eller male- og strikke kurser. Og hvis du allerede er ekspert på nogle af områderne, kan du også fordybe dig i nye kreative projekter som tunesisk hækling.

Skrevet i: Blog » Blog| Diverse