5 apps der styrker din kreativitet

Vi kan alle have travle perioder, hvor vi ikke har tid til at sætte os ned og bruge tid på alle de kreative projekter, man ellers gerne ville have startet på. Ens dag kan hurtigt gå op i arbejde, rengøring og andre meget gråvejrs-kedelige ting. Derfor er det vigtigt, at man stadig kan få inkorpororeret nogle kreative små stunder i hverdagen, så man vedligeholder eller styrker ens kreative sider. Dette kan gøres på mange måde alt efter, hvad du synes, der er sjovt at bruge din tid på. Og selvom, at mange mener, at spil / apps måske er det rene tidsfordriv, så findes der faktisk flere apps, som ikke “bare”  handler om at kaste en fugl ind i gennem en bane. Der er kommet en ny bølge af apps, som udfordre dig på forskellige områder, og som har til formål at styrke din kreativitet og brain-power.

The Concept Maker

Der er jo mange forskellige måder at være kreativ på, og det er derfor godt, at apps kan favne kreativitetens mange facetter. The Concept Maker er til dig, der har en lille iværksætterdrøm, og ønsker at blive udfordret og få genopfrisket, de essentielle områder inden for iværksætteri. Appens fokuspunkt er derfor idégenerering og konceptudvikling. Igennem forskellige features såsom idé-kort, art direction-kort, idé-ure osv, styrker appen dine iværksætter-evner, og kan derfor fungerer som brain-food i pausen på arbejdet. Appen er derudover designet og udviklet at to danske kvinder, hvilket vil sige, at man simpelthen styrker sine egne iværksætterevner og dertil støtter to fellow-danskere, ved at downloade denne app.

Sketch-app

Dette er en tegneapp, der er designet til iphones og androids, og den er gratis. Appen gør det muligt for dig både at tegne og arbejde med billeder. Det vil sige, at du både kan tegne og redigere billeder, som Sketch-appen tilbyder – Du har dertil også mulighed for at uploade dine egne billeder. Sketch fungerer på samme måde som et google-drev, hvor man tilføje forsekllige mapper osv. Hvis du, til dagligt, arbejder med lidt mere komplekse redigeringsprogrammer – kan dine sketchdesigns hurtigt oploades i f.eks. Adobe inDesign.

Adobe fresco

Adobe Fresco er en gratis app, som Adobe udbyder. De plejer at udbyde kreative apps til arbejdspladser mod betaling – men nu rækker de altså ud til “almindelige kreative sjæle” i stuerne med denne gratis version af deres store app-univers. Du kan benytte appen, hvis du har en touch-skærm til rådighed, og hvis du ikke har dette, kan du nemt og billigt købe en brugt iphone. Denne app tilbyder udsnitsmasker, har ingen lagerbegræsninger, tegneredskaber og understøttelse af tekstlag i Adobe fonts.

Tegning spil: Tegn kunst og bræt

Dette er en klassisk tegne-app, som en samling af effektive, kunsteriske værktøjer og pensler til en realistisk tegneoplevelse. Denne app, er modsat til f.eks. Fresco, brugervenlig for både børn og vokse og er lavet til at understøtte de features som en apple pencil har. Dertil kan den også forbindelse til apple-wacth for hurtigte farvevalg. Som nævnt, kan både børn og voksne bruge appen – da det er et integreret børnemodul, som giver børn mulighed for at leje med alle farver og farvelægningsmetoder, uden at man som forældre skal bekymre sig om det hvide gulvtæppe i stuen.

iArtbook

Denne app har fokus på grafisk design, og den tilbyder farver, der kan males med alverdens børster (brede eller små detaljebørster). Dertil har de en rigtig fed feature til “begynder-tegneren”, hvor man kan vælge imellem alle mulige billeder som underlægingsskabelon, hvortil man kan tegne sin egen skitse ovenpå. Appen gør det muligt at klikke mellem pencil-features og bruge fingeren, som dit tegneredskab. Det vil sige, at det ikke er nødvendigt for dig, at have apple pencil til rådighed for at kunne benytte den app.

Hvis du er interesseret i ovenstående apps, og de forskellige måde at designe og opsætte tegninger og fotografier på, så kunne WeTeach´s fotokursus måske være interessant for dig.

Det er sjovt, at kunne transportere nogle af sine egne flotte fotografier ind i ovenstående apps for at skabe et mere unikt produkt. Derudover skal man ikke underkende værdien i at lære nye ting, og vi tilbyder kurser inden for mange forskellige grene – og selvom det måske ikke ligger lige til højrebenet for fotografen at lære eksempelvis at hækle, så er dette altså med til styrke din palette af kreativ kunnen.

Skrevet i: Blog » Blog| Diverse